Hematom v 6. tt :(

traktorka
22.5.13 14:36

hematom v 6 tt - prosim poradte :(

Ahoj, po velké radosti v pondeli, že jsem těhotná a dokonce už nám tluče srdícko se dozvim včera věc, že je mi do pláče. Udelal se hematom a je přimo nad mimčem. Je větší než je sám plod. Je možnost, že to dopadne dobře? Já už nekrvácím červenou krvi jako včera, ale takový cucky černy jdou ven (po čurani) a občas špinim dost tmavou či hnedou krví. Tak nevim zda je dobře, že to jde ven, nebo se to má radeji vstrebat? :nevim: jen ležím, občas se musim trosku projit po byte a pak zase do postele, beru utrogestan a ascorutin. Břicho mě bolí v jednom miste, křeče co jsem mela včera jsou taky pryč.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
698
22.5.13 14:44
@traktorka píše:
Ahoj, po velké radosti v pondeli, že jsem těhotná a dokonce už nám tluče srdícko se dozvim včera věc, že je mi do pláče. Udelal se hematom a je přimo nad mimčem. Je větší než je sám plod. Je možnost, že to dopadne dobře? Já už nekrvácím červenou krvi jako včera, ale takový cucky černy jdou ven (po čurani) a občas špinim dost tmavou či hnedou krví. Tak nevim zda je dobře, že to jde ven, nebo se to má radeji vstrebat? :nevim: jen ležím, občas se musim trosku projit po byte a pak zase do postele, beru utrogestan a ascorutin. Břicho mě bolí v jednom miste, křeče co jsem mela včera jsou taky pryč.

Ahoj, chápu T2, měla jsem to samé. V 5tt jsem začala krvácet, ale opravdu hodně moc, jela jsem na pohotovost. zjištěn hematom vedle plodu. Dodtala jsem injekci, ascorutin, pambu a utrogestan, klidový režim. Zkrátim to, takhle sem pak krvácela ještě 3×, strašně moc, rudá krev s kusanci, myslela jsem, e jsem potratila, nakonec jsem ležela v Podolí, jednou 4 dny, jednou 3 dny. Hematom se pořád zvětšoval, byl velkej jak kráva měl snad 8×6cm. Musela jsem doma ležet, jakmile jsem začala něco dělat, ihned jsem krvácela. Takhle jsem ležela a bojovala až do 20tt, hematom se pak vstřebával až nakonec úplně zmizel. To že špiníš, nevadí, hematom se vylčuje. Určitě bych volila klidový režim, pokud můžeš. Mě tu teď okolo stolu chodí 10ti měsíční bojovnice, takže neboj, určitě to zvládneš. Kdybys potřebovala klidně mi napiš SZ, poradim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
22.5.13 14:45

Mela jsem hematon, nevim kd presne umisteny, ale spinila jsem hnedou krvi cely 3 mesice. Hlidej si spineni, pokud zacnes cervenou cerstvou krvi mazej do spitalu. Hneda ci tmava krev je v poradku - to idchazi hematom - takhle mi to vysvetloval pak doktor v nemocnici.
I kdyz to bylo me druhe tehotenstvi kdyz jsem si nebyla jista, padila jsem do spitalu, at si o me mysli ze jsem hysterka. :-)

• Citovat
  • Upravit
11626
22.5.13 14:46

@traktorka Já ho měla v 8tt nejdříve červená krev a po týdnu jsem začala špinit hnědě a doktor mi na to řekl že už tam nic nevidí že hematom se už vstřebal a že se už jen dočištuju. Dnes už jsem 24+3tt tak držím pěsti aby to taky dopadlo dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
22.5.13 14:47

@traktorka já mám hematom snad od samýho začátku, minulou neděli jsem skončila i v nemocnici pač jsem začla krvácet fakt šíleně, samozřejmě opět z hematomu. První jsem měla někde vedle mimča a ten se z části odloučil a z části asi vstřebal. tenhle sruhý mám pod placentou. Doktor říkal, že se z části vstřebá a z části že se musí odloučit. To je právě to hnědé špinění, třeba i s těmi cucky. Dnes jsem byla v poradně a od čtvrtka se hematom zmenšil o 1×1cm. Je teda fakt, že mě břicho naštěstí nijak nebolí, ale pokud to není jasná krev mělo by to být ok. Byla jsi u doktora? Co ti řekl? Někde jsem četla že hematom má v těhotenství až 70% žen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
traktorka
22.5.13 14:56

Mě řekl, že se mimčo uhnizdilo v časti, kde se to memu telu nelibi. Takže mužu i sedet, at lip odteče? Začinam mit z toho hnedeho špinení kvasinkovej vytok :roll:, Včera jsem právě krvacela jak čunik, bežela jsem na ultrazvuk. V pondeli tam jeste nic nebylo a v utery galon jak prase, presne už nevim kolik měl. Chci ho nějak odsát at už je fuč :,(. Takže se muže vstřebat brzy i dýl? já mám doma dvojčata, sice už vetsi, ale znate to, skola, vareni atd, mužu ležet plne do pondeli, ale pak už hlidani moc nebude :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2730
22.5.13 14:59

@traktorka ono hodně záleží na tom, co ti doktor řekl a jestli ti nařídil klidový režim. Mě třeba řekl abych polehávala a že být mnou zdržel by se sexu, aby zase nerupla nějaká cévka. Já se řídím tím jak se cítím, když jsem utahaná, nebo mi není dobře tak si jdu lehnout, jinak se snažím tak nějak fungovat. Netahat nic těžkého, prostě se šetřit, ale fungovat. Jinak může mizet až cca 1 měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
22.5.13 15:02
@traktorka píše:
Mě řekl, že se mimčo uhnizdilo v časti, kde se to memu telu nelibi. Takže mužu i sedet, at lip odteče? Začinam mit z toho hnedeho špinení kvasinkovej vytok :roll:, Včera jsem právě krvacela jak čunik, bežela jsem na ultrazvuk. V pondeli tam jeste nic nebylo a v utery galon jak prase, presne už nevim kolik měl. Chci ho nějak odsát at už je fuč :,(. Takže se muže vstřebat brzy i dýl? já mám doma dvojčata, sice už vetsi, ale znate to, skola, vareni atd, mužu ležet plne do pondeli, ale pak už hlidani moc nebude :nevim:

Jak píšu, mě se vstřebal až ve 20tt a měla jsem ho od 5tt. Někomu se vstřebá řív. Je to individuálí. Myslím, že to jestli sedíš nebo ležíš nemá vliv na tom, že lépe odteče. Mě z části odtekl, z části se vstřebal. Netahaj děti, neluxuj, nedělej nic namáhavého. Aby se neutrhl i s plodem. Snaž se být v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
22.5.13 15:05

@traktorka jinak i když to bude znít drsně, tak jsi ještě na úplnym začátku, takže stát se může cokoliv. Jak říkaji doktoři, buď všechno nebo nic. Mě třeba doktorka v nemocnici říkala, teď na ultrazvuku je to vše v pořádku, ale za hodinu to může být úplně naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
traktorka
22.5.13 15:06

@Marta78 teda to jsi ho měla fakt velkej :think:, neco povidal o mm. Zavolam mudre kolik měří a pisnu, ale vim že je vetsi než mimi. Já se divila, jak je možné za jeden den ziskat takovou komplikaci. Jinak jsem už ani nedooufala, že jsem tehu. Krev mi delali kolem 25 dubna, negativní. pak jsem dostala Agolutin, MS přijela za tyden, pak jsem porad špinila, ovu mela probehout taky, když jsem krvacela a jeste jsem to dostala o týden driv než jsem mela. Myslela jsem, že je to cysta, to bylo moc divný krvacení :think:. v pondeli jsem sla na ultrazvuk a 6 tt srdce tomu bilo, koukala jsem jak puk :potlesk:, že too neni moožné a vse v poradku a druhej den zase krvacim jak čune. Ale ted s rozdilem, že ležim a jen ty cucky jdou…

• Citovat
  • Upravit
traktorka
22.5.13 15:09

Je to fakt, co se ma stat se stane. Jen tomu trošku pomužu, že budu ležet.

• Citovat
  • Upravit
2730
22.5.13 15:12

@traktorka tak oni doktoři ten rozměr většinou udávají v mm. Já měla při propuštění z nemocnice 4×2,5cm a taky to říkaly v mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
22.5.13 15:24

Já jsem krvácela v 8tt měla jsem také hematom, ale mě si nechalu rovnou v nemocnici a týden jsem byla v nemocnici dokud jsem nepřestala špinit a pak doma přísný klidový režim skoro nic nedělat jen ležet do další kontroly. Hematom jsem měla hodně dlouho než se vstřebal, ale nakonec vše dobře dopadlo mám zdravého chlapečka viz metřík. Musela jsem věřit, že to dobře dopadne a dopadlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
22.5.13 15:25

@traktorka No ono v 6tt je mimi malinkaté, takže ten hematom může být v podstatě malý, ale ve srovnání s plodem je velký. Mimi poroste a hematom se doufejme vytratí. Každopádně ty to můžeš ovlivnit jen tím klidovým režimem, víc pro to udělat nemůžeš. Stres tomu taky nepomůže, já vím, ono to nejde, já byla taky nervní, s každou návštěvou WC…

Držím Ti palce, aby Ti to dopadlo dobře :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
traktorka
22.5.13 15:36

@Marta78 porad ty cucky litaj ven, tak si rikam, že to na dobre ceste, že se musí určitě zmenšovat. Na ultrazvuk jdu až za dva tydny,, to mě do te doby trefí :zed:, Neco řikal o 7mm, ale už jsem ho moc nevnimala. Myslela jsem, že už je konec a mrnous si tam vesele u tý sraženiny pohupoval :D. Já věřím, že to dopadne dobře, musí :!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky