Hematom v těhotenství

710
20.11.13 23:36

Hematom v tehote

Ahoj chtěla bych se zeptat jestli tu je někdo kdo tento problém na začátku těhu prodělal? Dnes jsem byla na prvním UT a doktor mi řekl že tam je menší hematom do 15 mm. nekrvacim ani nešpinim ale stejně mám strach všude jsem se dočetla jak je to nebezpečné a já na to nedostala ani žádné prášky :nevim: zajímalo by mě jaké máte zkušenosti? Děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
710
20.11.13 23:37

Má tam být v těhotenství :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.11.13 23:47

@šárinka.H
Měla jsem, dokonce o trochu větší, kolem 2,5 cm, doktor ho našel na ultrazvuku ve 13. týdnu, nic mi k tomu neřekl, tak jsem se mrkla na net, i do pár diskusí tady a zjistila jsem, že se s tím stejně nedá nic dělat - buď se vstřebá, nebo odkrvácí. Žádné potíže jsem neměla, tak jsem všechno dělala jako dřív, žádný klidový režim. Na ultrazvuku ve 20. týdnu už tam nebyl ;) Tak držím palce, ale určitě to bude dobré :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
20.11.13 23:50

@robínek jé dekuju teď jsi mě uklidnila :kytka: já na to musela celý den myslet :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.11.13 23:55

@šárinka.H
No jo, taky mi to vrtalo hlavou, nemysli ;) Dělat se s tím asi nedá nic, někdo doporučuje klidový režim, někdo tvrdí, že to nemá význam. Leda bys krvácela, tak pak hormony na udržení a ascorutin. Takhle jsem našla jediné doporučení na nějaké anglické stránce - hodně pít, třeba vodu s citronem kvůli vitamínu C, to jsem dělala, ale já piju hodně pořád a vodu s citronem mám ráda, tak to vlastně žádná změna nebyla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
20.11.13 23:56

Měla jsem taky takhle malinkej, ale já špinila od 5 do10 týdne. Bála jsem se děsně a zbytečně - nic se nestalo. Léky žádné neexistují snad jen Ascorutin ten si můžeš koupit. Vstřebá se sám bez špineni nebo odkrvaci jako u mě. Vzniká po drobném krvácení při zahnizdovani. Takže klid:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
21.11.13 00:03

@robínek @sisin tu vodu zkusím děkuji za tip:-) mě doktor akorát říkal ať nenosim nic těžkého ale to stejně nedělám tak snad bude vše v pořádku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
21.11.13 00:07

@šárinka.H
Jasně že to bude dobrý! :pankac: Já jsem těch diskusí projela fakt hodně a v naprosté většině tam holky psaly, že to dopadlo dobře, narazila jsem jen na pár případů, kdy ne, ale to ten hematom byl větší a hodně krvácel. Vůbec se tím nestresuj a užívej si radši ranních nevolností :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
21.11.13 05:10

@šárinka.H taky jsem ho mela ale ja krvacela. Dostala jsem utrogestan a ascorutin. Sama jsem si jeste koupila homeopatika Arnica Montana a hematom byl za 14 dnu pryc. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
21.11.13 06:55

Měla jsem hematom a krvácela, měla jsem utrogestan a ascorutin, doktor na rovinu řekl, že se prostě uvidí, ale dopadlo to dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
21.11.13 07:44

Měla jsem ve dvou těhotenství pokaždé hematom, do 12.tt odkrvácel, děti to zvládly :) brala jsem ascorutin a utrogestan a měla dodržovat klidový režim, což teda po druhé s 18. měsíčním moc nešlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.11.13 08:04

Měla jsem docela velký, ale už na prvním UZV, kdy se objevil, mi dr. řekla, že je v místech, kde miminko neohrozí. Slabě krvácela a špinila jsem od 9.tt do 17.tt (aspoň myslím, už si to moc nepamatuju) a dr. měla pravdu, miminku se nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
21.11.13 08:40

Měla jsem taky, v 1. těhotenství. Přijela jsem na pohotovost s krvácením v 7. týdnu, tam doktor objevil hematom v děloze, ale miminko bylo v pořádku. Napsal mi Duphaston na udržení těhotenství, ale sám se o tom vyjádřil, že je to jen placebo pro můj klid, že pokud se to nemá udržet, tak ani Duphaston nepomůže. Všechno bylo v pořádku, ve 12. týdnu jsem pak ještě jednou zašpinila, to odešel ten hematom. Miminko se narodilo úplně v pořádku. Doporučili mi klidový režim, ale já jsem normálně chodila dál do práce, doma bych se z toho přemýšlení zbláznila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11626
21.11.13 08:53

Měla jsem ho taky v 8tt. Krvácela jsem a ležela jsem s tím v nemocnici a dopadlo to dobře ted mi tu žvatlá 2 měsíční holčička. Přeju aby to taky dopadlo dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
21.11.13 09:00

@šárinka.H kamarádka je taky v 1. trimestru a má ho. Má nařízenej klidovej režim, byla 3 dny v nemocnici na pozorování a prostě se musí šetřit. Jinak jí s tim nic nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí