Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli tu je někdo kdo tento problém na začátku těhu prodělal? Dnes jsem byla na prvním UT a doktor mi řekl že tam je menší hematom do 15 mm. nekrvacim ani nešpinim ale stejně mám strach všude jsem se dočetla jak je to nebezpečné a já na to nedostala ani žádné prášky
zajímalo by mě jaké máte zkušenosti? Děkuji ![]()
@šárinka.H
Měla jsem, dokonce o trochu větší, kolem 2,5 cm, doktor ho našel na ultrazvuku ve 13. týdnu, nic mi k tomu neřekl, tak jsem se mrkla na net, i do pár diskusí tady a zjistila jsem, že se s tím stejně nedá nic dělat - buď se vstřebá, nebo odkrvácí. Žádné potíže jsem neměla, tak jsem všechno dělala jako dřív, žádný klidový režim. Na ultrazvuku ve 20. týdnu už tam nebyl
Tak držím palce, ale určitě to bude dobré ![]()
@robínek jé dekuju teď jsi mě uklidnila
já na to musela celý den myslet ![]()
@šárinka.H
No jo, taky mi to vrtalo hlavou, nemysli
Dělat se s tím asi nedá nic, někdo doporučuje klidový režim, někdo tvrdí, že to nemá význam. Leda bys krvácela, tak pak hormony na udržení a ascorutin. Takhle jsem našla jediné doporučení na nějaké anglické stránce - hodně pít, třeba vodu s citronem kvůli vitamínu C, to jsem dělala, ale já piju hodně pořád a vodu s citronem mám ráda, tak to vlastně žádná změna nebyla ![]()
Měla jsem taky takhle malinkej, ale já špinila od 5 do10 týdne. Bála jsem se děsně a zbytečně - nic se nestalo. Léky žádné neexistují snad jen Ascorutin ten si můžeš koupit. Vstřebá se sám bez špineni nebo odkrvaci jako u mě. Vzniká po drobném krvácení při zahnizdovani. Takže klid:-)
@robínek @sisin tu vodu zkusím děkuji za tip:-) mě doktor akorát říkal ať nenosim nic těžkého ale to stejně nedělám tak snad bude vše v pořádku ![]()
@šárinka.H
Jasně že to bude dobrý!
Já jsem těch diskusí projela fakt hodně a v naprosté většině tam holky psaly, že to dopadlo dobře, narazila jsem jen na pár případů, kdy ne, ale to ten hematom byl větší a hodně krvácel. Vůbec se tím nestresuj a užívej si radši ranních nevolností ![]()
@šárinka.H taky jsem ho mela ale ja krvacela. Dostala jsem utrogestan a ascorutin. Sama jsem si jeste koupila homeopatika Arnica Montana a hematom byl za 14 dnu pryc. ![]()
Měla jsem hematom a krvácela, měla jsem utrogestan a ascorutin, doktor na rovinu řekl, že se prostě uvidí, ale dopadlo to dobře ![]()
Měla jsem ve dvou těhotenství pokaždé hematom, do 12.tt odkrvácel, děti to zvládly
brala jsem ascorutin a utrogestan a měla dodržovat klidový režim, což teda po druhé s 18. měsíčním moc nešlo ![]()
Měla jsem docela velký, ale už na prvním UZV, kdy se objevil, mi dr. řekla, že je v místech, kde miminko neohrozí. Slabě krvácela a špinila jsem od 9.tt do 17.tt (aspoň myslím, už si to moc nepamatuju) a dr. měla pravdu, miminku se nic nestalo.
Měla jsem taky, v 1. těhotenství. Přijela jsem na pohotovost s krvácením v 7. týdnu, tam doktor objevil hematom v děloze, ale miminko bylo v pořádku. Napsal mi Duphaston na udržení těhotenství, ale sám se o tom vyjádřil, že je to jen placebo pro můj klid, že pokud se to nemá udržet, tak ani Duphaston nepomůže. Všechno bylo v pořádku, ve 12. týdnu jsem pak ještě jednou zašpinila, to odešel ten hematom. Miminko se narodilo úplně v pořádku. Doporučili mi klidový režim, ale já jsem normálně chodila dál do práce, doma bych se z toho přemýšlení zbláznila ![]()
Měla jsem ho taky v 8tt. Krvácela jsem a ležela jsem s tím v nemocnici a dopadlo to dobře ted mi tu žvatlá 2 měsíční holčička. Přeju aby to taky dopadlo dobře ![]()
@šárinka.H kamarádka je taky v 1. trimestru a má ho. Má nařízenej klidovej režim, byla 3 dny v nemocnici na pozorování a prostě se musí šetřit. Jinak jí s tim nic nedělají.