RH faktor negativní druhé těhotenství

58
20.11.13 15:14

RH faktor negativní druhé těhotenství

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, jsem podruhé těhotná a mám RH faktor negativní, u prvního dítěte zdědila dcera faktor po mě tz. negativní. Takže bylo vše v pohodě, ani mi nepíchali injekci po porodu (nebo teda o tom nevím :D ) protože je negativní jako já takže by mělo být vše v poho, že?? ale ted u druhého mi brali krev na protilátky.. chtěla bych vědět co to pro mě znamená, když budou pozitivní? jsem z toho nějaká špatná, nevím nerozumím přesně tomu :,( Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1897
20.11.13 15:17

Když budou pozitivní, tak je to snad jedno. Já jsem měla u prvního negativní a dcera pak taky. A teďka jsem též negativní a zase se to bude řešit až u porodu. Do té doby je to snad jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
20.11.13 15:17

Neboj, není to nic strašnýho, jen dostaneš tu injekci už během těhotenství, někteří doktoři ji dávají všem s RH- už během těhotenství. Mimčo má nejspíš nyní RH+ a proto se objevily ty protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
20.11.13 15:22

Brali mi právě odběry na ty protilátky ted v 34 tt.. a když sem se setřičky ptala co to pro mě znamená, když budou pozitivní protilátky, takže se prý bude muset dřív ukončit těhotenství a dál pak postup.. tak právě vůbec nevím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
20.11.13 15:29

Neznamená to nic. Jsem negativní, obé děti mám pozitivní. Po každý vzali krev na protilátky a bodli mé injekci. Nic víc. Druhý kluk je přenášeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.13 15:29

@Deniis
Já mám Rh faktor negativní, manžel pozitivní. Brali mi vícekrát krev a po porodu jsem dostala nějaké injekce, ale porodila jsem normálně ve 40.týdnu a syn se narodil úplně zdravý (a má Rh pozitivní po otci). Mně tehdy doktor říkal, že nebezpečné je to až od třetího těhotenství. Hlavně se nestresujte, oni Vás určitě pohlídají :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
20.11.13 15:31

Mam také rh faktor negativní, u prvního těhotenství jsem dostala injekci asi den po porodu a u druheho jsem dostala injekci když jsem byla na odběru plodové vody, ale po porodu už ne, jinak protilátky jsem mela vždy v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
20.11.13 15:43

Jsem negativní, manžel pozitivní, obě děti pozitivní. V těhu mi hlídali protilátky, po porodu jsem dostala injekci, jinak nic. Jo a obě děti měli žloutenku, což se prý negativním matkám stává. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
20.11.13 15:48

Děkuji všem za příspěvky :kytka:
No mě žádnou injekci nedávali, takže to bude asi tím, že dcera byla negativní po mně.. ale jsem teda zvědavá jak to bude u druhého mimča.. no zatím čekám na výsledky, tak uvidíme jak dopadnou protilátky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.11.13 15:58

Jsem Rh negativni, vsechny tri deti pozitivni. Jen jsem chodila asi 3× za tehotenstvi na protilatky a po porodu dostala injekci, jinak nic. V tehotenstvi jsem si nic pichnout nenechala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
20.11.13 15:59

Ahoj,
jsem také negativní, první dcerka negativní po mě, injekci nedávali. Při druhém těhu si ale zažádám jen o hlídání protilátek a případnou injekci budu vyžadovat také až po porodu v případě, že bude dítě Rh+. Nechci do sebe nechat ládovat něco v těhotenství jen tak preventivně jen kvůli tomu, že je to „novinka“ a že se to „od teďka tak dělá“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.11.13 16:04

@Evulina U Rh negativnich tehotnych se to hlida automaticky :) Nove se teda musi odmitat pigaro v tehotenstvi a po porodu si to ohlidat, ja to dostavala automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
20.11.13 16:15
@asha píše:
@Evulina U Rh negativnich tehotnych se to hlida automaticky :) Nove se teda musi odmitat pigaro v tehotenstvi a po porodu si to ohlidat, ja to dostavala automaticky.

Jojo, jasně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
20.11.13 16:32
@Deniis píše:
Brali mi právě odběry na ty protilátky ted v 34 tt.. a když sem se setřičky ptala co to pro mě znamená, když budou pozitivní protilátky, takže se prý bude muset dřív ukončit těhotenství a dál pak postup.. tak právě vůbec nevím :(

mě u druhého těhotenství už dr. ani protilátky nebrala a bodli mi injekci nějak kolem 30.tt

obě holky mám Rh+ pokaždé jsem dostala injekci i v těhotenství i po porodu.
pokud je dítě také Rh negativní, tak je to v pořádku, nic se nepíchá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
20.11.13 16:34
@šamotka píše:
Jsem negativní, manžel pozitivní, obě děti pozitivní. V těhu mi hlídali protilátky, po porodu jsem dostala injekci, jinak nic. Jo a obě děti měli žloutenku, což se prý negativním matkám stává. :nevim:

první dcera neměla žloutenku vůbec a druhá jen trošinku, ani jsme nevystavovali u okna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí