Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@simmama a to vám nedělal ani ve 32tt odběry krve na zjištění protilátek?
@simmama zkušenost opravdu nemám, jen mě zajímá, máš uvedený RH faktor v těhotenské průkazce?? Já mám uvedené červeně velkýma písmenama že jsem RH- a tyto odběry mi dělali mezi prvními, vlastně v době kdy vystavovali průkazku. Je to první dítě nebo už několikáté?? Co jsem se dočetla, tak teoreticky po podání injekce po porodu by další těhotenství snad mělo být v pořádku. Jsi už v dost vysokém stádiu těhotenství, ale počítala bych s dřívějším ukončení těhotenství a otázka jestli to nebudou chtít vést sekcí aby všechno měli pod kontrolou. https://cs.wikipedia.org/…last%C3%B3za
To tě nechci strašit, já si při prvním těhotenství vyhledala právě dost informací o této problematice. Držím palce aby vše dopadlo vpořádku a možná bych i uvažovala o změně lékaře
Právě že dělal, mám v průkazce psáno RH- neboli A-. Dítě čekám druhé po 13-ti letech
jasné je, že to můj doktor podělal, ale je pro mě momentálně důležité, aby si ve Vinohradech věděli rady. Pokud následkem bude plánovaný císař, bez dalších komplikací, je to asi to poslední, co by mě znervózňovalo. Myšlenku na stížnost nemám, ale určitě se chystám. Minimálně na to upozorním další maminy, které k němu chodí. Díky za podporu, snad nám to dobře dopadne. Zítra jdu na další kontrolu a speciální vyšetření, tak uvidíme. Nezbývá než čekat a věřit…
@simmama věř že v tomhletýdnu těhotenství to bude už lepší, možná budou víc mimčo sledovat a budou hlavně ale připravení na případné komplikace. Držím palce ať to dobře dopadne
![]()