Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@asha píše:
@Evulina U Rh negativnich tehotnych se to hlida automatickyNove se teda musi odmitat pigaro v tehotenstvi a po porodu si to ohlidat, ja to dostavala automaticky.
jj přesně tak jsem to měla i ja ![]()
@veveruskaa píše:
mě u druhého těhotenství už dr. ani protilátky nebrala a bodli mi injekci nějak kolem 30.ttobě holky mám Rh+ pokaždé jsem dostala injekci i v těhotenství i po porodu.
pokud je dítě také Rh negativní, tak je to v pořádku, nic se nepíchá…
A kdyz behem tehotenstvi injekci pichnou a presto se nevi, jestli je mimi pozitivni nebo negativni? Nemuze se neco stat v pripade, ze je mimco rh-? ![]()
@lynetxxx
Já si to nechala pichnout, mimčo se narodilo RH- a nyní je z ní báječná 8m princezna ![]()
Před ní jsem taky byla na revizi.
@lynetxxx píše:
A kdyz behem tehotenstvi injekci pichnou a presto se nevi, jestli je mimi pozitivni nebo negativni? Nemuze se neco stat v pripade, ze je mimco rh-?
tak kdyby bylo nějaké riziko, že se něco stane, tak to asi nepíchají, ne? ![]()
Problém by to být neměl, mě doktor injekci píchnul i když malý bude 100% rh-,protože máme s manželem oba 0-.Doktor jen řekl, že to nevadí, že to ničemu neublíží a dělá to jen pro jistotu ![]()
Mohu se zeptat, jestli mám nárok to odmítnout píchnout preventivně a požádat lékaře, aby mi jen sledoval protilátky a pak v porodnici, aby mi to kdyžtak píchli po porodu, kdyby dítě bylo Rh+?
Nemám k tomuto postupu důvěru a rčení „kdyby to bylo škodlivé, tak se to nedělá“ mi bohužel nestačí, tolik se toho v životě dělá a škodlivé to je že…pokud by bylo dítě Rh-, tak by se to jemu nemuselo vůbec dostat do těla..
Děkuji..
@Evulina píše:
Mohu se zeptat, jestli mám nárok to odmítnout píchnout preventivně a požádat lékaře, aby mi jen sledoval protilátky a pak v porodnici, aby mi to kdyžtak píchli po porodu, kdyby dítě bylo Rh+?
Nemám k tomuto postupu důvěru a rčení „kdyby to bylo škodlivé, tak se to nedělá“ mi bohužel nestačí, tolik se toho v životě dělá a škodlivé to je že…pokud by bylo dítě Rh-, tak by se to jemu nemuselo vůbec dostat do těla..
Děkuji..
Moc nechápu o co ti jde
Jedná se pouze o aplikaci protilátek. A co se týče odmítnutí. Určitě má každý nárok a právo odmítnout kdykoliv, cokoliv. Ale ze své praxe vím, že cokoliv odmítneš a z hlediska lékaře je to nezbytné, musí se podepsat takzvaný negativní reverz, že všechny ev. negativní následky jdou na tvoje triko. Jak je to ale u aplikace protilátek netuším, já jsem to neodmítala a dobŕe jsem udélala, obě děti mám pozitivní.
@krtek7489 píše:
Moc nechápu o co ti jdeJedná se pouze o aplikaci protilátek. A co se týče odmítnutí. Určitě má každý nárok a právo odmítnout kdykoliv, cokoliv. Ale ze své praxe vím, že cokoliv odmítneš a z hlediska lékaře je to nezbytné, musí se podepsat takzvaný negativní reverz, že všechny ev. negativní následky jdou na tvoje triko. Jak je to ale u aplikace protilátek netuším, já jsem to neodmítala a dobŕe jsem udélala, obě děti mám pozitivní.
Chci to odmítnout proto, že nevím, jaké ta injekce má přídatné látky, chci to také odmítnout proto, že se to takto dělá nově a donedávna jen sledování protilátek stačilo..takže bych to ani neviděla jako nezbytný výkon.. ![]()
Taky nad tou injekci hodně přemýšlím. Ale asi si ji nechám dat. Přeci jen je to přes mámu. Pořad lepší než aby měl po porodu velké problémy a hrozily mu transfuzi krve! Fuj!
@Evulina ale uznávám ze někdy je dobře říct ne a nepřijmout všechno co do nás cpou bez rozmyslu.
Holky, ktere se v tom vyznate, prosim, poradte mi. Cely vecer se tu v tom babram a uz jsem z toho jelen.
Mam rh-, jsem podruhe tehotna. Bohuzel jsem tomu u prviho nejak nevenovala pozornost, a tak jsem trosku mimo. Syn se narodil ve 38tt, uplne ok, zloutenku nemel, co ma za faktor netusim. Ja si zadne injekce po porodu nejsem vedoma, byla jsem v pohode, vse si pamatuji, ale mozna jestli to bylo uplne tesne po, mohlo byt, nevim. Gyndarka se me pak ptala jestli jsem ji dostala, asi o tom ve zprave nic nebylo.
Ted jsem ve 27tt a co mam delat? Zavolat synove mudr a ji se zeptat na synuv faktor? Kdyby byl jako ja rh-, je to v pohode? Zjistit nekde dodatecne, zda jsem tu injekci dostala, kde?? Nebo snad spolehat na to, ze to proste doktori hlidaji?
Jinak mam tehotenstvi bez problemu, chodim na vsechny testy, utz, krev, protilatky…
Vim, ze jsem pako, ale proste jsem to zanedbala a ted se v tom nevyznam. Dik!
Já jsem taky Rh faktor negativní a injekci jsem po porodu dostala.
Mám zato, že se ve 28 tt. píchá injekce na protilátky automaticky. Ať už je první dítě Rh + anebo Rh -
A ta injekce se prip. picha kde? Asi na gynekologii? Dalsi kontrolu mam az 12.8., to uz budu vic a nikdo o ni ani nemluvil.
A rodila jsem v praze v krci, tudiz velka nemocnice, tam by snad nic neopomneli, ne? Kdyby ta injekce tenkrat byvala nutna…
To si myslim, že by určitě nezapomněli.
Já rodila v malé nemocnici a hned ten den po císaři se ke mně přiřítila setra s papírem, že je malej Rh + a píchla mi tu injekci.
Zkus si zítra zavolat na gyndu a zeptat se na to ať máš klidný spaní.
Treba na to dr. zapomněl, že jsi RH -
Já jsem rodila v Podolí a obě děti jsou po mě negativní a injekci jsem tudíž nedostala ani jednou. Ale jejich krevní skupinu jsem měla napsanou v propouštění zprávě. Jinak injekce se v těhotenství píchá teď všem Rh- matkám, mně to nabízeli cca kolem 24. týdne, ale odmítla jsem to, myslím, že stačí sledování protilátek v krvi matky, tak jak to bylo dříve…
U tebe bych doporučovala:
Jestli jsi rodila v Krči, taky bych se nebála, že je něco špatně. Držím palce!