Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jennynka11
Klid, to je normální, já měla ke konci těhotenství asi 98.
Ono to zas tak strasny neni, kdyby uz o neco slo, tak ver, ze by ses necitila dobre. Myslim, ze nejak pod normu to neni, spis jde o to, ze ti to klesa, tak je lepsi to doplnit. Nestresuj se. Zelezo je i v boruvkach, v dm prodavaji i sirup se zelezem, prirodni. Muzou i tehotny.
To ještě není žádná strašná hodnota. Měla jsem 99 a dostala jsem „jen“ silnější železo ![]()
Jinak jsem mělůa za to, že u žen, zvlášť těhotných je 110 minimální norma
Sice se udává 120, ale myslím, že 110 se toleruje, maximálně podpoří železem ![]()
Dle praktickagynekologie.cz z článku -
WHO definuje anémii v tě- hotenství jako pokles hladiny Hb pod 110 g/l. Ve 2. trimestru se připouští vzhle- dem k možné hemodiluci hodnota 105 g/l
@Jennynka11 bud uplne v klidu to neni zadna hodnota co by te mela desit ![]()
Tak to jste mě holky uklidnily
Mě Dr říkal, že je limit 120 a já mám 116 tak jsem se lekla
Hned se cítím líp ![]()
@Jennynka11 klid, já měla v těhu od 30.týdne 89, ani na léčbu to nereagovalo, protože před porodem bylo stále 89.jen mě připravili na to, že kdyby byly velké krevní ztráty, dají mi transfúzi, rodila jsem císařem. naštěstí vše proběhlo hladce.jo a jinak je fakt, že mi bývalo dost zle, závrať, těžko se mi dýchalo, byla jsem až extrémně unavená. Železo beru stále, cca 5 měsíců po porodu. hodnoty ale stále v normě nemám.
V těhotenství je normální, že je hladina hemoglobinu nižší. Zvyšuje se totiž objem krve, talže se naředí. řidší krev totiž lépe proudí placentou. Na druhou stranu to zase nesmí být moc, pak by hrozilo, že má miminko nedostaek kyslíku.
Tak já už ve 3 měsíci těhotenství jsem měla hodnotu hemoglobinu 111, doktor mi nasadil Tardyferon, nejprve 2× denně, teď jednou denně. Hodnoty od března do července se mi zvýšily na 116, takže nic moc. Ale doktor říkal, že hlavně, že to něklesá. Špatně mi není, ani zácpu nemám, jím hodně ovoce a luštěnin. Tardyferon beru dál a zítra jdu zase na krev, tak uvidíme, jestli se to zase o malinko zlepšilo.
Holky jsem ve 34 tt…a sestra my zavolala že mam nizky hemoglobin neubliži to miminku???
Ahoj holky prosím dneska jsem volala na výsledky krve.Jsem ve 26.tt a hodnota hemoglobin je 110.Co Vám pomohlo??? Děkuji ![]()