Kde najdu heslo na své wifi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
611
18.12.14 19:27

heslo wifina

Ahoj, prosím, může i někdo poradit, kde najdu heslo na svoji wifinu? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1394
18.12.14 19:29

To jste si museli nastavit, když vám WiFi dělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
18.12.14 19:29

@esmeralda44 my ho máme zespodu na routeru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
18.12.14 19:32

@esmeralda44 my ho máme v mojí hlavě a možná by se našlo někde na papírku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
18.12.14 19:36
@micta píše:
@esmeralda44 my ho máme zespodu na routeru

Taky tak.

• Citovat
  • Upravit
22203
18.12.14 19:38

Zespod na routru většinou bývá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
18.12.14 19:42

Dá se to nějak zjistit v nastavení, ale nevím přesně, dobré by bylo kontaktovat nějakého IT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.12.14 19:49
@esmeralda44 píše:
Ahoj, prosím, může i někdo poradit, kde najdu heslo na svoji wifinu? děkuji

my původní heslo měli taky nalepé na reutru od výrobce.

nebo druhá věc - v návodu k reuteru si najdi webový přístup, v návodu taky bývá uvedené jméno + heslo k přístupu a potom už bývá možnost si heslo změnit. u mého reutru ani nemusíš znát staré heslo, prostě jenom napíšeš nové a potvrdíš. jak k wifině samotné, tak k webovému přístupu k ovládání. já třeba návod ani nevím, kde mám, ale na stránkách mého poskytovatele internetu ten návod byl taky, takže pokud nevíš, můžeš zkusit zapátrat tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.12.14 19:55

Nevím od jaké společnosti máš internet, ale zkus to řádku jak se píše adresa napsat 192.168.1.1 a nebo 10.0.0.38 pak do jména dát admin a heslo admin. a tam v nastavení wifi ho my máme napsaný, jak jsme si ho zadali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
18.12.14 20:04

A si na ni připojená? Jestli jo, tak klikni levým na silu signálu, pak na svou wifi pravým a tam na vlastnosti. Otevte se ti tabulka s kódem jako tečky a pod tim zaskrtnes zobrazit znaky a je to :palec: samozřejmě postup na pc

Příspěvek upraven 18.12.14 v 20:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
18.12.14 20:07

Tak jestli ho nemáš napsaný nikde, kde bylo tady zmiňováno, tak začni tím, že napiš, co máš za router.

• Citovat
  • Upravit
7974
18.12.14 20:22

@esmeralda44 Ideálně jenom ve svý hlavě. Pokud si ho nikdy neměnila, v manuálu je napsané heslo k továrnímu nastavení. Jestli si ho měnila a nikde nemáš napsané, budeš muset router resetovat a spolu s připojením si znovu nastavit i heslo, tj než se na to vrhneš, bys měla vědět, jakpřipojení nastavíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
18.12.14 21:50
@sagina píše: … u mého reutru ani nemusíš znát staré heslo, prostě jenom napíšeš nové a potvrdíš.

No, tohle bude platit možná v případě, že v prohlížeči máte uložené heslo. Anebo nemáte zavedené heslo vůbec.
Pokud budu předpokládat, že nemusím znát staré heslo a přesto se dostanu do nastavení routeru, tak byste mohla sama cítit, že by to byla dost divná situace.

Po změně hesla a „zapomenutí“ lze router resetovat a začít znovu s nastavováním a použitím hesla od výrobce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
18.12.14 22:41

Spustě příkazový řádek, pokud nevíte jak, zmáčknete na klávesnici logo windows + R, pak napíšete cdm, do příkazové řádku napíšete ipconfig. Čísla co se zobrazí u Výchozí brána napíšete do webového prohlížeče. Zadáte jméno a heslo, většinou admin a admin. V nastavení Wireless by už vaše heslo mělo být uvedeno. Pokud se do nastavení routeru nedostanete, najděte si na routeru malou dírku na reset a vše nastavte znovu, heslo si pak napište do nějakého „debilníčku“. Jinak já mám heslo o 20 znacích písmena a čísla a pokaždé když se někdo chtěl u nás připojit jsem musel hledat právě ten debilníček, teď už ho umím nazpaměť :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
18.12.14 22:45

@Lenek :potlesk: Asi nejjednodušší řešení, jsem vůbec netušil, že to takhle jde. Až teď jsem to zkusil, ale je to bezpečnostní díra jako prase :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák