Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, prosím, může i někdo poradit, kde najdu heslo na svoji wifinu? děkuji
@esmeralda44 my ho máme v mojí hlavě a možná by se našlo někde na papírku
Dá se to nějak zjistit v nastavení, ale nevím přesně, dobré by bylo kontaktovat nějakého IT
@esmeralda44 píše:
Ahoj, prosím, může i někdo poradit, kde najdu heslo na svoji wifinu? děkuji
my původní heslo měli taky nalepé na reutru od výrobce.
nebo druhá věc - v návodu k reuteru si najdi webový přístup, v návodu taky bývá uvedené jméno + heslo k přístupu a potom už bývá možnost si heslo změnit. u mého reutru ani nemusíš znát staré heslo, prostě jenom napíšeš nové a potvrdíš. jak k wifině samotné, tak k webovému přístupu k ovládání. já třeba návod ani nevím, kde mám, ale na stránkách mého poskytovatele internetu ten návod byl taky, takže pokud nevíš, můžeš zkusit zapátrat tam.
Nevím od jaké společnosti máš internet, ale zkus to řádku jak se píše adresa napsat 192.168.1.1 a nebo 10.0.0.38 pak do jména dát admin a heslo admin. a tam v nastavení wifi ho my máme napsaný, jak jsme si ho zadali.
A si na ni připojená? Jestli jo, tak klikni levým na silu signálu, pak na svou wifi pravým a tam na vlastnosti. Otevte se ti tabulka s kódem jako tečky a pod tim zaskrtnes zobrazit znaky a je to
samozřejmě postup na pc
Příspěvek upraven 18.12.14 v 20:08
Tak jestli ho nemáš napsaný nikde, kde bylo tady zmiňováno, tak začni tím, že napiš, co máš za router.
@esmeralda44 Ideálně jenom ve svý hlavě. Pokud si ho nikdy neměnila, v manuálu je napsané heslo k továrnímu nastavení. Jestli si ho měnila a nikde nemáš napsané, budeš muset router resetovat a spolu s připojením si znovu nastavit i heslo, tj než se na to vrhneš, bys měla vědět, jakpřipojení nastavíš.
@sagina píše: … u mého reutru ani nemusíš znát staré heslo, prostě jenom napíšeš nové a potvrdíš.
No, tohle bude platit možná v případě, že v prohlížeči máte uložené heslo. Anebo nemáte zavedené heslo vůbec.
Pokud budu předpokládat, že nemusím znát staré heslo a přesto se dostanu do nastavení routeru, tak byste mohla sama cítit, že by to byla dost divná situace.
Po změně hesla a „zapomenutí“ lze router resetovat a začít znovu s nastavováním a použitím hesla od výrobce.
Spustě příkazový řádek, pokud nevíte jak, zmáčknete na klávesnici logo windows + R, pak napíšete cdm, do příkazové řádku napíšete ipconfig. Čísla co se zobrazí u Výchozí brána napíšete do webového prohlížeče. Zadáte jméno a heslo, většinou admin a admin. V nastavení Wireless by už vaše heslo mělo být uvedeno. Pokud se do nastavení routeru nedostanete, najděte si na routeru malou dírku na reset a vše nastavte znovu, heslo si pak napište do nějakého „debilníčku“. Jinak já mám heslo o 20 znacích písmena a čísla a pokaždé když se někdo chtěl u nás připojit jsem musel hledat právě ten debilníček, teď už ho umím nazpaměť ![]()
@Lenek
Asi nejjednodušší řešení, jsem vůbec netušil, že to takhle jde. Až teď jsem to zkusil, ale je to bezpečnostní díra jako prase ![]()