Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zkoušela jsem přispívat do starší diskuze, ovšem bez odezvy, tak zkusím svoji.
Jaký je postup při reklamaci, kdy si opravu(neuznaná reklamace) hradíme sami. Je povinnost prodejce i v tomto případě dodržet 30ti denní lhůtu na vyřízení a opravu přístroje?
Já myslím že je a měli by i rychlejš vždyť je to jejich práce něco zpravit a navíc když si to budete platit tím spíš
@katula9 píše:
Já myslím že je a měli by i rychlejš vždyť je to jejich práce něco zpravit a navíc když si to budete platit tím spíš
Ono už je totiž po té lhůtě. Na dotaz, kdy tablet bude zpět mi nedokázali odpovědět.
@carambol píše:
Ono už je totiž po té lhůtě. Na dotaz, kdy tablet bude zpět mi nedokázali odpovědět.
tomu nerozumím, neuznali ti reklamaci, ale tablet nevrátili?
@terinka4444 píše:
tomu nerozumím, neuznali ti reklamaci, ale tablet nevrátili?
Neuznali. Nebo takhle - dali jsme tablet na reklamaci kvuli nabíjení (spíš nenabíjení). Po týdnu nám psali, že se na vadu záruka nevztahuje - vysloveně toto
Přístroj vykazuje závadu elektrického dílu.(Základní deska).
Jeden nebo více konektorů na vašem zařízení bylo poškozeno vnějšípříčinou (konektory byly nesprávně zasazeny,
nevhodný typ zástrčky, hrubá síla). Na tento typ poškození se naše záruka nevztahuje. Bezplatnáoprava v rámci
naší záruky není proto možná.
Nevím o žádném špatném užívání, tablet jsem nabíjela výhradně já.
NIcméně protože ho chceme opravený jsme s opravením a zaplacením opravy souhlasili. Čekali jsme, že se ozvou a když neozvali po těch 30ti dnech, volala jsem tam já, kdy bude a oni neví
Nebylo to lenovo? Přesně tohle nám udělali taky, během jednoho dnenapsali, že je to naše chyba, přesně tohle, nic z toho jsme neudělali, bylo to na czc.cz. Hrozný, tablet byl 2 měsíce straý, volala jsem přímo na lenovo, dali mi lístek na poslání do německého servisu zdarma, za týden byl tablet doma zadarmo opravený s omluvou. Tady u nás jsou hrozný parchanti. Ale na tvůjdotaz neumím odpovědět, když to není záruka, nevím, jestli je tam lhůty. Mimochodem, jak jste souhlasili s tou opravou? mají o tom důkaz?
Oni psali to vyjádření a v něm se ptali, jestli chceme opravu, kterou si zaplatíme nebo mají tablet poslat zpět neopravený.
@terinka4444 píše:
Nebylo to lenovo? Přesně tohle nám udělali taky, během jednoho dnenapsali, že je to naše chyba, přesně tohle, nic z toho jsme neudělali, bylo to na czc.cz. Hrozný, tablet byl 2 měsíce straý, volala jsem přímo na lenovo, dali mi lístek na poslání do německého servisu zdarma, za týden byl tablet doma zadarmo opravený s omluvou. Tady u nás jsou hrozný parchanti. Ale na tvůjdotaz neumím odpovědět, když to není záruka, nevím, jestli je tam lhůty. Mimochodem, jak jste souhlasili s tou opravou? mají o tom důkaz?
Bylo to lenovo. Kupované v electroworldu
@terinka4444 píše:
Mají pouze telefonický rozhovor. Prvně psali, že máme platbu za opravu platit na jejich německý účet. Muž volal na lenovo a tam řekli, že všechno přes prodejnu a platit až po vyřízení.
Jo, lenovo, přesně. Škoda přeškoda, že ses nezeptala, kdybys to poslala přes lenovo servis zadarmo do Německa, opravili by to na záruku. Nám už tohle udělali dva různé lenovo tablety. Je to jejich slabina. Jeden dokonce po opravě do měsíce znovu, a to jsme to nabíjeli jen my a sakra opatrně. Vždycky vyměnili základovou desku.
Jj, zrovna jsme si taky vyzvedli tablet, přesně se stejným důvodem neuznání reklamace, dokonce je v protokolu zapsáno, že nás kontaktovali ohledně ceny za případnou opravdu na
naše náklady a tu jsme prý odmítli. Proto tablet vracejí zpět neopravený.
NIKDO nám nevolal, já teď přemýslím jak postupovat dál…?
@terinka4444 píše:
Jo, lenovo, přesně. Škoda přeškoda, že ses nezeptala, kdybys to poslala přes lenovo servis zadarmo do Německa, opravili by to na záruku. Nám už tohle udělali dva různé lenovo tablety. Je to jejich slabina. Jeden dokonce po opravě do měsíce znovu, a to jsme to nabíjeli jen my a sakra opatrně. Vždycky vyměnili základovou desku.
No ale to vyjádření přišlo ze servisu z německa - podle meilu
Jinak tedy lenovo servis, pokud to není na záruku, ten si dává na čas ![]()
@carambol píše:
No ale to vyjádření přišlo ze servisu z německa - podle meilu
to je divný tohle
@terinka4444 píše:
Jinak tedy lenovo servis, pokud to není na záruku, ten si dává na čas
Podle starého obchodního zákoníku /snad to nepletu)v době záruky a reklamace (i když jsme orpavu hradili sami)museli stihnout opravený výrobek dodat do těch 30ti dnů.