Hexa vakcína a pneumokok

Napsat příspěvek
Velikost písma:
527
5.5.12 22:40

@Did Pokud je mi známo, očkování nevymítilo nemoci, pouze pravé neštovice. Ostatní poklesly nebo zmizely před nebo v průběhu začátku očkování. Nebo se nemoc pouze přejmenovala na jinou, aby se snad nedejbože neukázalo, že vakcína nefunguje… V sousedních zemích, kde očko není povinné, je výskyt těchto (u nás očkovaných) nemocí stejný nebo nižší než zde.
Neočkující nebo jen částečně očkující rodiče mají můj obrovský obdiv za to, že mají sílu bojovat za své děti se současným nesmyslným systémem, který tu v očkování panuje. Přes všechny potíže, které jim to přináší.

Příspěvek upraven 05.05.12 v 22:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
5.5.12 22:41

po přečteni jednoho prispevku uz ani nevím kde, velmi negativniho, bych nikdy dve ockovani soucasne nedovolila!!!! Telicko to nemusí zvladnout!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23919
5.5.12 22:41

K pneumokoku (účinnost jednotlivých vakcín):
Prevenar - 67 %; Synflorix - 76,2 %; Prevenar 13 - 88 %, Pneumo23 - 99% (ale ten se očkuje až od dvou let věku dítěte). Synflorix tuším není klinicky testovaný.

A ještě takový zajímavý dodatek:
Existuje nějaké úskalí očkování konjugovanými vakcínami (Prevenar, Synflorix, Prevenar 13)?

Bohužel existuje, jak již bylo uvedeno v předešlých odpovědí, nechrání toto očkování vůči ostatním onemocněním způsobeným jinými sérotypově odlišnými pneumokoky, které nejsou v této vakcíně zastoupeny. Navíc se ukázalo, že v těch zemích, kde se celoplošně očkuje, výskyt pneumokokových onemocnění vyvolaných ostatními pneumokoky (tj. nevakcinačními) roste. Mimo to v některých státech se výskyt dokonce vyrovnává s incidencí před zahájením celoplošného očkování.

zdroj http://www.vakciny.net/…P_pneumo.htm

Takže vakcína ochrání vůči těm několika serotypum pneumokoka (těch závažnějších), ale více se pak vyskytují ty ostatní sérotypy.

Pokud bych očkovala, tak Prevenarem 13, ale raději ne najednou s Hexou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Did
405
5.5.12 23:01

@Nadji Víš houby. Můj malej jede podle očkováku v Německu - jaktože je stejný jako ten v Čechách - vidím dle staršího syna? Že by to bylo blízkostí hranic? Těžko viď. Sestřenka žije v Itálii - obdobné schema. Tak co si budeme povídat! Nemoci nevymizely jen tak nebo jen proto, že jsme se přesunuli do dalšího století - vymýtilo je proočkování populace.
Napadlo Tě, proč je teď u nás díky zvýšené migraci opět tuberkuloza a jiné radosti? Protože to sem zatáhli nemocní lidé ze zemí, kde se neočkovalo resp. neočkuje…Je to to samé jako s očkováním vztekliny u psů, lišek a ost. zvířat. Vymýtila se díky očkování v návnadách. Nedávno opět propukla - nějak se upouštělo od očkování v návnadách kvůli úsporám.
Hele, mě je to jedno, očkuj, neočkuj. Hrůzu těchto nemocí uvidíš, až když propuknou. Já jsem ráda za to, že mohu nějak mé dítě ochránit - tudíž očkuji.
Jo, a dětskou zdravotní sestru od naší dětské lékařky mám za tchyni, takže informace mám z první ruky včetně řady životních příběhů - a ne vždy šťastných. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
5.5.12 23:04

Sakra já jsem fakt psát nechtěla, ale doporučuju přečíst Dobu jedovou 1,2 a pak očkovat a ohánět se očkováním či neočkováním.Škoda, že jsem to nepřečetla dřív :( .Očkovala bych prcka, ale mnohem dýl a s většími rozestupy.
Jako ohánění se modou a neočkováním je fakt mimo mísu!!!Já osobně očkování v budoucnu rozhodně řešit budu, rodit doma nebudu a stravu řešim taky hodně.Nejíme zbytečný éčka a chemii používáme eko.Nepříjde mi to jako móda, ale spíš krok zpátky a podle mne skvělej.Za mě očkovat, ale z velkým rozmyslem, naprosto zdravým dítětem a s rozestupy.Rozhodně nenechám HPV a jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
5.5.12 23:18

@Did Ale prosím tě, já pracuji ve zdravotnictví a je zajímavé, že všichni, co se zabývají imunologií své děti očkovat nenechávají. A myslím, že ti o tom vědí přeci jen o trochu víc než tvoje tchýně (nic proti ní samozřejmě). Nejde o to, co je módní nebo jestli někdo žije v souladu s přírodou, ale o to, že se nenecháš spláchnout reklamou, která je schválně dělaná tak, aby ti nahnala strach a ty jsi živila ten nesmyslný farm. průmysl. Podívej se kolik procent tvoří komplikace po očkování pneumokokem a kolik procent dělá skutečné onemocnění pneumokokem s trvalými následky nebo úmrtím.

• Citovat
  • Upravit
2271
5.5.12 23:22

@Did
A myslíš,že očkování dvěma vakcínami v jeden den miminku prospěje?Nejenom,že v některých vakcínách podávaných spolu je stejný antigen a navíc je v nich hliník, glutamát, formaldehyd, atb…To mi nepřijde jako super řešení.Máš pravdu, jako proočkovanej národ je u nás menší úmrtnost a migrací se vše zanáší zpátky, ale proč očkovat proti zánětu stř. ucha?To je tak trochu blbost.A hpv?Nejenom,že očkování nemá takovou úspěsnost a reakce na něj jsou strašný, tak prevence,hygiena a poučení pomůže spíš jak vakcína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23919
5.5.12 23:24

Pneumokok je spíše nebezpečnější pro důchodce, než děti. A pokud pro děti, tak do 1 roku nejvíce. Jinak úmrtí na pneumokoka jsem kdysi četla 0-2 ročně u dětí v ČR. Pneumokok se dá léčit antibiotiky. A kdo má dobrou imunitu, nemusí se pneumokoku obávat (to řekl přímo pan Prymula).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
5.5.12 23:24

@Did
Jako čtení na dobrou noc doporučuju Dobu jedovou 1,2. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
5.5.12 23:27

@andyn82
Přesně tak, prachy dělaj hodně..Stačí tklivá reklama a druhej den jde národ očkovat proti čemukoliv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
5.5.12 23:27

Did - naprostý souhlas. :palec:

Když zvážím rizika pneumokokových infekcí s rizikem případné nežádoucí reakce po očkování, vychází mi z toho jednaznačně očkovat.
Pneumokok je pěkný neřád - http://www.mudrvincent.cz/…kove-infekce

Nechávala jsem naočkovat hexu a Synflorix naráz, byla jeden den lehce zvýšená teplota, jinak bez reakce.

Mj. zajímalo by mě, jak ten, kdo nedá dětem ani povinné očkování (např. hexu,) to potom obhajuje např. při přijetí dítěte do školky a do školy. Pokud vím, školkami je vyžadování potvrzení od pediatra, že dítě je řádně proočkováno podle očkovacího kalendáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
5.5.12 23:31
@LindaKa píše:
Did - naprostý souhlas. :palec:

Když zvážím rizika pneumokokových infekcí s rizikem případné nežádoucí reakce po očkování, vychází mi z toho jednaznačně očkovat.
Pneumokok je pěkný neřád - http://www.mudrvincent.cz/…kove-infekce

Nechávala jsem naočkovat hexu a Synflorix naráz, byla jeden den lehce zvýšená teplota, jinak bez reakce.

Mj. zajímalo by mě, jak ten, kdo nedá dětem ani povinné očkování (např. hexu,) to potom obhajuje např. při přijetí dítěte do školky a do školy. Pokud vím, školkami je vyžadování potvrzení od pediatra, že dítě je řádně proočkováno podle očkovacího kalendáře.

Obhájíš to jednoduše. Dítě si buď necháš doma, nebo ho dáš do soukromé školky. Škola je jasná..ta je povinná, takže bez problémů vezmou i neočkované dítě. Prostě žádný problém. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
5.5.12 23:36

@LindaKa Ano , pan doktor byl určitě již několikrát na dovolené nebo na rautu pořádané firmou, která mu dodává očkování na pneumokoka :lol: . Taky určitě doporučuje Nutrilon, že…?
http://www.vakciny.net/…P_pneumo.htm tady je to vše jasně napsáno bez ohledu na reklamu a provizi z ní.

• Citovat
  • Upravit
23919
5.5.12 23:44

Nebo tady jsou pěkně uvedené studie, fakta. Bez reklam a zavádějících textů :)
 http://www.rozalio.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23919
5.5.12 23:45

Došlo v současnosti k nárůstu pneumokokových nákaz?
Výskyt pneumokokových onemocnění u obou věkových skupiny se v posledních letech ani nezvýšil ani nesnížil. U nejmladší věkové skupiny (malé děti do 5 let) dochází každoročně k onemocnění 25-50 dětí a počet úmrtí se pohybuje v rozmezí 0-2 případy ročně. To odpovídá výskytu i v dalších evropských státech.
Došlo však ke komercionalizaci nových konjugovaných vakcín (Prevenar, Synflorix, Prevenar 13), které jsou vhodné právě pro očkování malých dětí. S tím souvisí mediální zdůraznění existence těchto nákaz a jejich důsledků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek