Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
On asi žádný lék na světě není bez rizika vedlejšího účinku. To tak prostě je. Někdo může mít alergii na narkózu a zjistí to až po aplikaci (taky to není fajn stav). Některé dítě může reagovat na nějakou látku v očkování (a zrovna hliník bych neoznačila). Třeba staré očkovací schéma dostalo do těla víc balastu než hexa. A nikdo nad tím nekoumal. Dnes je internet plný příběhů a kde jakých dezinformací..a každá druhá matka lékařka, laborantka, chemička, vědkyně.
@Petula306 Kdo ví, co všechno dnes rvou do vakcin, protože ty případy opravdu ojedinělé nejsou. Ostatně, když Italové dělali rozbor hexavakciny, byly dost v šoku, cože to tam vlastně našli. Dá se to dohledat na netu, i tady to někdo zmiňoval v diskusi o čistotě vakcin.
Rovněž nikdy v minulosti se do dětí nepíchalo tolik věcí najednou. Imunitní systém je zblázněný, tělo nemá sílu bojovat s tolika patogeny a chemiemi zároveň.
Navíc každé dítě je jinak silné, má jiné dispozice atd.
Pro mě osobně, po mé osobní zkušenosti u syna, je mi celá tzv. kolektivní imunita již u zádele. Můj syn přinesl sakra vysokou oběť a nemuselo se to stát, kdybych neposlechla nařízení systému. Mohl mít normální a plnohodnotný život, takhle bude do konce života potřebovat asistenci.
Za mě říkám - současné vakcinace jdou proti lidskosti, zdravému rozumu, nejsou zdokonentované a prostudované křížené reakce, nikdo nikdy nezkoumal, co se stane, když se do dítěte napíchá to a tamto zároveň v tak rychlém sledu. Pokud vůbec, zkreslené údaje máme vždy jen o jednotlivých vakcínách a tyto rádoby studie dělaly společnosti, které vakcinu vyvinuly. Pokud budete chtít něco uvést na trh a vydělat na tom, asi sotva zveřejníte výsledek ve smyslu, že u toho umíraly děti či že byly vážně poškozené.
Takže asi tak.
@ospalámyš ano a stejně tak pro nějaké rodiny může být tragédie dítě, které ochrne, zůstane postižené a nebo nedejbože zemře po nakažení například meningokokem. Každá mince má dvě strany.
@Aduš8 píše:
@ospalámyš ano a stejně tak pro nějaké rodiny může být tragédie dítě, které ochrne, zůstane postižené a nebo nedejbože zemře po nakažení například meningokokem. Každá mince má dvě strany.
no jistě, ale pak bys to třeba nenazvala „rádoby srdcervoucím“ příběhem, mně to zní trochu neuctivě vůči lidem, kteří si takovou tragédii při očkování prožijí. Je fakt, že člověk vždy úplně neví, jestli něco na internetu není smyšlené, přibarvené, nebo subjektivně podané, ale pokud leták hexy uvádí, že takový nežádoucí účinek nastat může, tak proč tomu zas nevěřit.
Každý si prostě musí zvolit míru rizika a hodit s mincí, co považuje za větší riziko, očkovat, neočkovat
a pokud má dítě výrazné problémy při prvním očkování, tak já za sebe bych radši neočkovala, protože pak to může mít vážné následky.
@Petula306 píše:
On asi žádný lék na světě není bez rizika vedlejšího účinku. To tak prostě je. Někdo může mít alergii na narkózu a zjistí to až po aplikaci (taky to není fajn stav). Některé dítě může reagovat na nějakou látku v očkování (a zrovna hliník bych neoznačila). Třeba staré očkovací schéma dostalo do těla víc balastu než hexa. A nikdo nad tím nekoumal. Dnes je internet plný příběhů a kde jakých dezinformací..a každá druhá matka lékařka, laborantka, chemička, vědkyně.
Průšvih je, že vakcína není lék. Když budu hrobníkovi na lopatě, tak prostě vedlejší účinek operace nebo léku zkousnu, protože benefit z toho léku nebo operace je výrazně větší než nežádoucí účinek toho léku.
Ale když si vezmu, že vakcína se píchne do zdravého dítěte, a je to proti nemocem, kde každá z nich by měla být individuálně posouzena v případě konkrétního dítěte, jeho anamnezy, zdravotního stavu, stavu imunity.., porovnávno riziko vs. benefit, a že se toto prostě neděje, tak je to úplně něco jiného než podání léku, kterým třeba zachraňuji život.
@Petula306 lék není povinný. Nikdo mě nebude nutit, abych si dala léky, když nebudu chtít a hlavně léky mají často několik alternativ.
Očkování je povinné u nejmenších miminek, kdy ještě ani nevíme, jestli si nenese nějaký problém.
Někde se musí projevit, když se do tak malých miminek nacpe očkování proti tolika nemocem a hodně doktorů dává pořád najednou Hexu, Rotaviry i Pneumokoky. A i když to je s rozestupem, tak toho je příliš.
Mně se taky syn po očkování zhoršil. V noci se mu týden spouštěl monitor dechu a houkal až do chvíle, než jsem syna probudila. Dělo se to i 5× za noc. Doktorka mi řekla, že mám monitor vyhodit a víc neřešila. Pry to bude vadou na monitoru…
Do toho pořád hystericky a neutišitelne plakal. Zdravotně se složil, kdy mu to naprosto rozhodilo imunitu.
Doktorka nic z toho neřešila, protože po očkování je jen maximálně horečka a ta je normální, nic ostatního od očkování přece není… ![]()
Ono je taky zvláštní, když se to děje vždycky přímo po očkování. Synovi je 5 a poslední očkování ho taky hodilo zpátky. Zase se vzteká, zhoršila se mu komunikace, kdy místo mluvení často znakuje, což už nedělal.
V okolí mám víc dětí, které Hexu odskákaly.
A kolik dětí zemře, či je poškozeno u autonehody? Nevozte ty děti v autech co kdyby náhodou! ![]()
@Tejule píše:
A kolik dětí zemře, či je poškozeno u autonehody? Nevozte ty děti v autech co kdyby náhodou!
Jízdu autem s dětmi ti stát nenařizuje pod sankcemi. Jezdíš dobrovolně a to riziko podstupuješ na vlastní rozhodnutí. Taky můžeš ovlivnit míru rizika aspoň tím, jak bezpečně budeš řídit.
A klidně můžeš chodit pěšky a děti ti do školky vezmou, i když autem nejezdíš a žádné represe od státu ti nehrozí.
Všechno má nějaká pro a proti, očkování i neočkování, každý se musí rozhodnout konkrétně u svého dítěte, co považuje za rizikovější.
@Tejule píše:
A kolik dětí zemře, či je poškozeno u autonehody? Nevozte ty děti v autech co kdyby náhodou!
To je skvělý argument. Jezdit autem mě nikdo nenutí. Pokud bude mít dítě nehodu v autě, tak mi nikdo nebude tvrdit, že za zranění auto nemůže a nebude mě nutit jezdit dál.
No vám se žádný argument nelíbí, očkovat sc je to povinné také nemusíte, kolik takových je, pak také za to nesete následky, dítě nemůže do MS atd. Stejný jako jet autem, nesete následek když se auto vyboura, řekla bych že je větší procento možnosti autonehody než reakce po očkování. Celý život je jako letět letadlem, taky nevíš který spadne… A očkování jako kterákoliv jiná látka ano má vedlejší účinky, já viděla prozmenu dítě zemřít po podani atb, těžká alergicka reakce. Na očkování jsem ještě nikoho umřít neviděla…