Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci se zeptat, klesá hladina HCG v průběhu dne? Přikládám dvě fotky, první test asi v 10 ráno (nebyla to první ranní moč), druhý další den kolem půl třetí odpoledne… Já jenom že na tom prvním je proužek dost výrazný a na tom druhém slabší
Mám hrůzu z mimoděložního těhotenství
První test byl dělaný čtyři dny po zmeškané MS.
Ve čtvrtek jsem byla na gyndě, ale jelikož jsem dneska teprve 5tt+0,tak ještě na ultrazvuku nic vidět nebylo, kromě zvětšené sliznice a prý to žluté ovulační tělísko tam taky zůstalo… Co je to žluté ovulační tělísko a k čemu slouží během těhotenství?
Já těm výrazům moc nerozumím a můj gynekolog stojí za prd. Když se ho zeptám, tak mi odpovídá,,politicky",prostě mě odbyde, jak kdybych obtěžovala
Takže, když budete některá vědět, prosím o vysvětlení, je to v pořádku?
Jinak změnit gynekologa mám v plánu
Ještě dojdu na jednu kontrolu, protože už mám termín, ale pak se objednávám jinam ![]()
@Janina52 hladina hcg určitě nekolísá, ale ta koncentrace v moči ano. Mohla si více pít a proto je čárka slabší. Navíc takhle v začátku. Testuj ráno ve stejnou dobu a s rozestupem aspoň dvou dnů a uvidíš rozdíl. ![]()
Hladina stoupá, ale moč může být různě naředěná. Testovat dvakrát v jeden den a navíc různými testy je blbost. Momentálně víš, že tam hCG je, ale vykašlala bych se na testy a na dalším ultrazvuku uvidíš. Z tohohle se opravdu nedá vyvěštit, jestli to je nebo není v pořádku. Jsi v začátku těhotenství.
@Jessica4 píše:
@Janina52 hladina hcg určitě nekolísá, ale ta koncentrace v moči ano. Mohla si více pít a proto je čárka slabší. Navíc takhle v začátku. Testuj ráno ve stejnou dobu a s rozestupem aspoň dvou dnů a uvidíš rozdíl.
Já z toho mám hlavu v pejru
Pořád něco pročítám, pak nemůžu spát
Jestli ro všechno vyjde, tak tuším, že v 9. měsíci jsrm buď plešatá a nebo šedivá ![]()
@ugluk píše:
Hladina stoupá, ale moč může být různě naředěná. Testovat dvakrát v jeden den a navíc různými testy je blbost. Momentálně víš, že tam hCG je, ale vykašlala bych se na testy a na dalším ultrazvuku uvidíš. Z tohohle se opravdu nedá vyvěštit, jestli to je nebo není v pořádku. Jsi v začátku těhotenství.
To bylo další den, test mi dala sestřička v práci (dělám v nemocnici),prý jsou hodně spolehlivý, tak jsem to chtěla zkusit
Ale asi máš pravdu, zbytečně se nervuju ![]()
Já vím, že je to těžký (mám za sebou čtyři začátky těhotenství, ale jen dvě došla až k porodu), ale ber to tak, že už je někde dávno rozhodnuto, teď už to není ve tvých rukou, nic nenaděláš a musíš jenom čekat. Jestli je to dobrý, tak to bude na další kontrole pěkně vidět. No a jestli to nemá dobře dopadnout, tak hlavu vzhůru, dopadne to příště. Testy jsou jenom ukazatel - hCG tam je/není. Držím palce!
@ugluk píše:
Já vím, že je to těžký (mám za sebou čtyři začátky těhotenství, ale jen dvě došla až k porodu), ale ber to tak, že už je někde dávno rozhodnuto, teď už to není ve tvých rukou, nic nenaděláš a musíš jenom čekat. Jestli je to dobrý, tak to bude na další kontrole pěkně vidět. No a jestli to nemá dobře dopadnout, tak hlavu vzhůru, dopadne to příště. Testy jsou jenom ukazatel - hCG tam je/není. Držím palce!
Děkuju moc! ❤️
Ahoj, neboj se a vydrz na dalsi kontrolu, pak se zapis jinam, pokud gynda stoji za prd
drzim pesti ![]()
@shadowbabe píše:
Ahoj, neboj se a vydrz na dalsi kontrolu, pak se zapis jinam, pokud gynda stoji za prddrzim pesti
Děkuju ❤️ Je to pro mě poprvé, skoro dva roky se snažíme, nakonec mi můj gynekolog řekl, že mám,,indisponovanou neplodnost",na otázku co to znamená, mi řekl, že to tak prostě je a neví se důvod
Tak mě odesílal do repromedy na umělé a nám se to zadařilo normálně
Tak první otázka, když jsem vešla do ordinace, prý jak se nám to povedlo ![]()
@Janina52 Tak mu popis presnou polohu
to vis, oni kolikrat sami nevi, jak to pak mame vedet my
Uzivej chvilky s fazolkou, tes se na priste, uz bude pekne videt ![]()
@shadowbabe píše:
@Janina52 Tak mu popis presnou polohu![]()
to vis, oni kolikrat sami nevi, jak to pak mame vedet my
Uzivej chvilky s fazolkou, tes se na priste, uz bude pekne videt
Moc moc moc děkuju za podporu ❤️ ❤️ ❤️
@Janina52 Ahoj, ten rozdíl v čárkách na testu může být naředěnou močí, jak psaly holky, a nebo také tím, že je to jsou různé testy.. Ten druhý může mít méně barviva. Tak bych se nebála ![]()