Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Teď už se chodí k psychologovi kvůli každýmu prdu, tak proč ne s polykáním? Když tě to tak trápí, tak to sama nezvládneš. ![]()
@Anonymní píše:
Na terapii chodim kvuli vztahum, ale tohle se proste stydim probirat. Stejne nevim, jak by mi asi pomohla, to musim sama, prestat to tak resit asi:)
Hele moje maminka se léčí s různejma depresivníma stavama a sociálníma fóbiema a věř mi, že věta:,,Todle budu muset sama vyřešit´´ je cesta do pekla… ![]()
Klíd, má to tak plno lidí, jen si to třeba neuvědomují
Ty jsi na to byla upozorněna a tak to víc vnímáš a úplně chápu, že si teď připadáš trapně mezi lidmi a máš v hlavě jen tu jednu myšlenku, že tě určitě všichni slyší a kdoví co si o tobě myslí
Jiní lidé jsou tímto „postižení“ zase s něčím jiným, třeba se žvýkáním, častým mrkáním, ošklivými zuby, pneumatikou na břiše apod. Prostě každý má něco a má pocit, že to přece všichni musí vidět a určitě to všichni řeší. Přiznám se, že zrovna třeba mě se týká právě ta pneumatika a cítím se trapně mezi lidmi a mám pocit, že to musí každého hned praštit do očí
Psychologovi se můžeš zmínit, když už k němu chodíš, ale myslím si, že ti poradí zapracovat na svém sebevědomí. Nic jiného v tom totiž není
Člověk se zdravým sebevědomím neřeší, co si o něm jeho různých typických rysech či projevech myslí okolí.
@mejdylko píše:
Teď už se chodí k psychologovi kvůli každýmu prdu, tak proč ne s polykáním? Když tě to tak trápí, tak to sama nezvládneš.
Jsi me pobavila. No ja to fakt nechapu, proc to tak mam, asi mam pocit, ze kdyz se na to tak zameruju ja, ze se na to tak zameruje kazdy a soudi me za to.
@Krakatice88 píše:
Klíd, má to tak plno lidí, jen si to třeba neuvědomujíTy jsi na to byla upozorněna a tak to víc vnímáš a úplně chápu, že si teď připadáš trapně mezi lidmi a máš v hlavě jen tu jednu myšlenku, že tě určitě všichni slyší a kdoví co si o tobě myslí
Jiní lidé jsou tímto „postižení“ zase s něčím jiným, třeba se žvýkáním, častým mrkáním, ošklivými zuby, pneumatikou na břiše apod. Prostě každý má něco a má pocit, že to přece všichni musí vidět a určitě to všichni řeší. Přiznám se, že zrovna třeba mě se týká právě ta pneumatika a cítím se trapně mezi lidmi a mám pocit, že to musí každého hned praštit do očí
Psychologovi se můžeš zmínit, když už k němu chodíš, ale myslím si, že ti poradí zapracovat na svém sebevědomí. Nic jiného v tom totiž není
Člověk se zdravým sebevědomím neřeší, co si o něm jeho různých typických rysech či projevech myslí okolí.
Tyjo, vazne? Tak pneumatika - to by zase v zivote nenapadlo resit me, ze ma nekdo pneumatiku. No, vidim, ze kazdy mame to svoje na co se soustredime. Jo, na sebevedomi uz pomalu pracujeme a je to opravdu o tom, ze mi musi byt jedno, co si kdo o me mysli. Ale strasi me ta predstava, ze se na me podiva a rekne mi - to nemuzes jako polykat potichu, ne tak nahlas? A ja reknu - ale ja to nedelam schvalne ![]()
@Anonymní píše:
No, to ja si uvedomuju moc dobre, nejak jsem se asi na to zacla moc soustredit
To spíš vidím na nějakou obsesi než problém s polykáním
![]()
@Gina108 píše:
To spíš vidím na nějakou obsesi než problém s polykáním![]()
jj, to by asi sedelo…
@Anonymní píše:
Tyjo, vazne? Tak pneumatika - to by zase v zivote nenapadlo resit me, ze ma nekdo pneumatiku. No, vidim, ze kazdy mame to svoje na co se soustredime. Jo, na sebevedomi uz pomalu pracujeme a je to opravdu o tom, ze mi musi byt jedno, co si kdo o me mysli. Ale strasi me ta predstava, ze se na me podiva a rekne mi - to nemuzes jako polykat potichu, ne tak nahlas? A ja reknu - ale ja to nedelam schvalne
@Anonymní píše:
Tyjo, vazne? Tak pneumatika - to by zase v zivote nenapadlo resit me, ze ma nekdo pneumatiku. No, vidim, ze kazdy mame to svoje na co se soustredime. Jo, na sebevedomi uz pomalu pracujeme a je to opravdu o tom, ze mi musi byt jedno, co si kdo o me mysli. Ale strasi me ta predstava, ze se na me podiva a rekne mi - to nemuzes jako polykat potichu, ne tak nahlas? A ja reknu - ale ja to nedelam schvalne
Já ti rozumím
Moje mamka zase nahlas žvýká a to i se zavřenou pusou. Zní to, jako by žvýkala s pusou otevřenou. Ale opravdu si o tom nic nemyslím špatného, prostě jsem to jen zaregistrovala, zvykla jsem si na to a už to ani nepozoruju. Jo a ten špek na břiše je fakt
Mám pocit, že to každý musí vidět dřív než mě samotnou (přitom ale vážím 63 kg a nejsem tlustá, jen prostě nejsem úplně štíhlá). A je to jen o tom sebevědomí
Znám baculky, co se umí prodat, umí svoje kila nosit a umí si vybrat oblečení. Já to sebevědomí taky nemám moc vysoké a vím, že bych s tím měla něco dělat
Takže věř, že každý má něco ![]()
@Gina108 píše:anebo řekneš polib si
![]()
Ne, tak když už k psychologovi chodíš, tak co by ses nesvěřila, ti jsou zvyklí na daleko horší úchylky
Blbe jsem to napsala, ne, ze to rekne psycholog, ale normalni clovek, co treba vedle me stoji v obchode nebo neco.
@Krakatice88 píše:
Já ti rozumímMoje mamka zase nahlas žvýká a to i se zavřenou pusou. Zní to, jako by žvýkala s pusou otevřenou. Ale opravdu si o tom nic nemyslím špatného, prostě jsem to jen zaregistrovala, zvykla jsem si na to a už to ani nepozoruju. Jo a ten špek na břiše je fakt
Mám pocit, že to každý musí vidět dřív než mě samotnou (přitom ale vážím 63 kg a nejsem tlustá, jen prostě nejsem úplně štíhlá). A je to jen o tom sebevědomí
Znám baculky, co se umí prodat, umí svoje kila nosit a umí si vybrat oblečení. Já to sebevědomí taky nemám moc vysoké a vím, že bych s tím měla něco dělat
Takže věř, že každý má něco
Jsem se ted uplne nahlas rozesmala, promin, ale to s tou mamkou me pobavilo. No, me by to asi hodne stvalo a zacla bych se na to soustredit a jak se rika - podle sebe soudim tebe. No, asi bych mela pocit, ze by ji za to nekdo mohl odsoudit. Ale tak jestli ji to nevadi, tak to je dobré.
@Anonymní píše:
Jsem se ted uplne nahlas rozesmala, promin, ale to s tou mamkou me pobavilo. No, me by to asi hodne stvalo a zacla bych se na to soustredit a jak se rika - podle sebe soudim tebe. No, asi bych mela pocit, ze by ji za to nekdo mohl odsoudit. Ale tak jestli ji to nevadi, tak to je dobré.
Myslím, že jí to nikdy nikdo neřekl, ale jistá si tím nejsem.. Ona tím nijak netrpí, třeba to ani jiní lidi neslyšeli, protože jí převážně doma a chlapi doma - taťka, brácha - to asi ani neregistrují, chlapi neřeší takové blbosti ![]()
A v noci chrapu, je toho hodne a dokonce mam strach, ze by me kvuli tomu mohl chlap opustit. (ted zadneho nemam, ani nechci, potrebuju se dat dokupy po byvalem vztahu - tomu to sice nevadilo, ale ten predtim me budil, ze chrapu). No, asi mi to snizuje sebevedomi a je treba s tim pracovat.
Je zvlastni, ze pro nekoho totalni prkotina a nekdo se tim trapi a porad na to mysli a porad resi, jestli nebude chrapat, nahlas polykat nebo vydavat nejake jine zvuky, ktere by nekoho stvaly.
Na terapii chodim kvuli vztahum, ale tohle se proste stydim probirat. Stejne nevim, jak by mi asi pomohla, to musim sama, prestat to tak resit asi:)