Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Krakatice88 píše:
Opravdu to bude jen ve tvé hlavě. Moc se zabýváš tím, co si myslí druzí a záleží ti na tom, aby o tobě měli jen dobré mínění. Na tom musíš zapracovat, žiješ přece život tak, abys TY byla spokojená, ne aby byli spokojení ti druzíMůj manžel chrápe, moje mamka nahlas žvýká a oba dva miluju
Navíc jsou lidi, kterým se nikdy nezalíbíš, ani kdybys byla matka Tereza, tak to prostě je. Hoď za hlavu to, co si o tobě myslí jiní, to nikam nevede
Moc diky. Pomohlas mi:)
@Anonymní píše:
Blbe jsem to napsala, ne, ze to rekne psycholog, ale normalni clovek, co treba vedle me stoji v obchode nebo neco.
No já to dobře pocopila, neboj. Prostě tomu normálnímu člověkovi řekneš ať si políbí
Na tom není nic strašného. Mě to přijde jako kdyby ses bála situace, když ti někdo řekne „Dobrý den“ a ty mu budeš muset odpovědět ![]()
A psychologovi se svěř s tou svou obsesí, nemáš se zač stydět a určitě ti pomůže.
To mne oslovilo… víš zakladatelko, že to byla jedna z věcí, které na mně vadily mému budoucímu bývalému? mimojiné teda… ale proto jsem to pak zkoumala a prostě jsem se lidí ptala… a fakt je, že někdo polyká víc a někdo míň nahlas ale NIKDO kromě pantáty pablba to v životě neřešil, všichni se smáli… buď v poho, netrap se, život JE KRÁSNÝ
(fakticky je, věř mi… )
@maminazplzne píše:
To mne oslovilo… víš zakladatelko, že to byla jedna z věcí, které na mně vadily mému budoucímu bývalému? mimojiné teda… ale proto jsem to pak zkoumala a prostě jsem se lidí ptala… a fakt je, že někdo polyká víc a někdo míň nahlas ale NIKDO kromě pantáty pablba to v životě neřešil, všichni se smáli… buď v poho, netrap se, život JE KRÁSNÝ![]()
![]()
(fakticky je, věř mi… )
Jasne, ja to chapu, ale dokaze to zivot zneprijemnit, kdyz na to clovek porad obsesivne mysli (ano, asi to je obsese) a kdyz to vadi cloveku samotnemu, ze to posloucha stokrat denne u sebe sama. Ty to beres v klidu, ze kdyz to vadilo jemu, tak jeho problem. To bych taky chtela umet. Jenze ja resim, jestli si to ten druhy uvedomuje, jeslti neco slysi, kdy mi k tomu neco rekne, jeslti me pred nekym neztrapni nebo tak a to uz je docela zahul pro sebevedomi.
Pritom jak uz to trenuju, aby to nebylo tak slyset, tak se mi to nekdy dari a jak si vsimam jinych lidi, tak si klidne polykaji jak chteji nahlas a neresi to. A o tom to je. Neresit to. Chjo. I to chrapani musim prestat resit. Nelibi se ti to? Tak bez spat na balkon:)
@Anonymní píše:
Proc se zmenil nazev diskuze??
Admin je dneska nějak kreativní
Oni to někdy mění u názvů, které se jim zdají málo výstižné ![]()
Zakladatelko, buď v klidu. Nejsi v tom sama. Můj otec nejenže hlasitě polyká, ale i kouše, srká a mlaská, to vše i se zavřenou pusou. To samé dělá i můj přítel a má dcera. Je fakt, že mi to vadí, ale vím, že za to nemůžou. Takže se tím nestresuj. Dělá to spousta lidí a ti normální to budou respektovat. Tím že se budeš sledovat si stejně nepomůžeš, akorát si pokazíš chuť k jídlu a budeš řešit strach z jezení. Vyprdni se na to. Každý jsme nějaký ![]()
Ano, je to psychického původu, dnes jsem byla u psycholozky. Taky jsem tak trochu pátrala po netu a v hlave. Je pravda, že to mám od puberty, neustálý pocit kontroly, ze se nesmíš ztrapnit, nesmíš polknout nahlas, jinak je to trapas. Ani jsem si neuvedomovala, jak moc mě to omezuje. Člověk na to porad mysli, je to sociální úzkost, obsesivni polykání, nebo sensomotoric obsessive disorder, kdy se lidi zaměří na nějakou tělesnou funkci, která má jít automaticky, ale on ji dělá vědomě a porad se pozoruje, např. Dýchání, mrkni či polykání. Na českém netu o tom moc není, ale v zahraničí popisovali úplně to, co mám já. Tak jen tak doplnění. Ale dá se to léčit. Nastesti.
Opravdu to bude jen ve tvé hlavě. Moc se zabýváš tím, co si myslí druzí a záleží ti na tom, aby o tobě měli jen dobré mínění. Na tom musíš zapracovat, žiješ přece život tak, abys TY byla spokojená, ne aby byli spokojení ti druzí
Můj manžel chrápe, moje mamka nahlas žvýká a oba dva miluju
Navíc jsou lidi, kterým se nikdy nezalíbíš, ani kdybys byla matka Tereza, tak to prostě je. Hoď za hlavu to, co si o tobě myslí jiní, to nikam nevede