Hlavička hmatná přes kůži

9.2.24 19:04

hlavička hmatná přes kůži

AHoj holky, doposud byl nacpaný ručkama hodně nízko a přes vaginální stěnu šel nahmatat lokýtek/ručka. Teď to vypadá, že klesnul víc dolů a přes stěnu je jasně vyboulená hlavička. Měly jste to taky tak? Poslíčky zatím žádné nemám. Bříško mi kleslo před 3 týdny (na ko mu dr., že je to OK), vše řeším s doktorkou :-) Teď půjdu do poradny v pondělí a tak mě zajímaly vaše zkušenosti - bylo to u vás podobně? A kdy jste porodili po sestoupení miminka a klesnutí bříška?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
793
9.2.24 19:27

Klesnutí břicha nemusí znamenat vůbec nic🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11864
9.2.24 20:46

Přes stěnu vagíny sem si teda nikdy nic nehmatala..když už tak přes břicho sem se snažila odhadnout co na mě zrovna vystrkuji
Jinak před prvním porodem mi břicho nekleslo…prostě najednou začaly bolesti (ani poslíčky sem předtím neměla, ani žádný výrazný tvrdnutí břicha, odchod zátky apod. nic…no po asi 3h kdy to neustávalo jsem jela do porodnice s tím že je dcera zadkem..no s příjezdem do porodnice se ale bolesti odmlčely..ale byla sem pootevřená na 2/3prsty…do druhého dne si mě tam nechali na pozorování a pak mě pustili…další den sem večer přijela s tím že mi praskla voda…ale bolesti naopak žádný (aspoň já je teda necítila ale podle monitoru tam nějaký kontrakce byly)…břicho furt nahoře…
Druhý porod byl opět plánovaný a tam se teda ani nekonalo žádné dřívější překvapení…žádný poslíčci, žádné klesnutí břicha, nic…a to sme se docela snažili (malej měl příznivou polohunlro porod a byli jsme domluvení že když se to spustí samo tak to zkusím přirozeně) akorát po sexu mi vždycky začalo tvrdnout břicho..tak sem vždycky napjaté čekala jestli něco bude..a ono nikdy nic 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
9.2.24 20:57

Břicho mně ani v jednom těhotenství nikdy nikam nekleslo, takže netuším.
Kolegyně vypadala od 7. mesíce, že má břicho u kolen a porodila v termínu.
A byť jsem měla jedno dítě velké a druhé obrovské, hmatem jsem hlavu bezpečně poznala pouze chvílema u druhého, když byl kolem termínu koncem pánevním a měl jí zrovna napasovanou pod žebry.
Dole jsem nikdy nic necítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
9.2.24 21:08

Ano taky jsem ke konci těhotenství vevnitř cítila hlavičku, když jsem to tam prstama zkoumala :D ale jak dlouho před porodem to bylo, to netuším. Žádný pokles břicha jsem nezaznamenala, nesledovala jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí