Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@lenoska.lina: Předem se omlouvám, jestli tě naštvu, nemyslím to nijak zle a nechci tě nijak kritizovat, jen si říkám, jestli ses příliš neupnula k jednomu řešení (tandem) a přitom by se nenašlo nějaké jiné, možná i praktičtější. Předpokládám, že děti nejsou v kočárku celou dobu, jen si občas potřebují odpočinout, protože neujdou celou trasu. Nestačilo by, kdyby se střídaly v jednom kočárku, případně s připojeným skejtem? O ergonomickém nosítku jsi neuvažovala (jedno dítě v kočáře, druhé v nosítku, střídat podle potřeby)? Případně pro starší dítko odrážedlo s takovou tou vysokou rukojetí, abys ho mohla v případě potřeby jistit nebo mu trochu pomoct?
Jiný tandemový kočárek ti asi problém, o kterém píšeš, moc nevyřešíš. Když vybereš nějaký, který má korbičky za sebou místo vedle sebe, tak bude sice užší, ale zato delší. Takže si moc nepomůžeš. Možná se dostaneš někam, kam to teď nešlo, ale zas si to zkomplikuješ jinde a v něčem jiném, takže nakonec nula od nuly pojde.
@bamba píše:
I když o to nestojíš, tak teda vozit 3,5 leté dítko na kočáře je mazec.To ho budeš vozit i do školy? Pořiď dětem odrážedla, určitě jim prospěješ víc, než vozením v kočáře.
Do skolky chodi sam po svych..
A motorku mame ovsem… Ja memam tak disingovane ditko jako vetsina mamim… V jedne ruce jsem vezla monokocarek s dcerou a mezitim mi syn ujizdel do silnice mezi auta a na nejake volani vubec nereagoval a nereaguje. No moc mi do smichu nebylo.. Na vic to mi neresi situaci. Neb na te motorce stejne tolik neujdete…
Phil&Teds Jednoznacne. Deti mam tri, nejstarsimu je skoro 5, prostredni 2,5, mimino 9 m. Bezne tam vozim dve mladsi deti, ale stane se, ze nejstarsi je nemocny nebo srasne prsi nebo zkratka nejaka jina situace, kdy do kocaru hazim ty dva starsi. P&T je fakt drzak a dobre projede i terenem. Na ulici v nem obe ditka uvezes i jednou rukou. Ja v nem ty deti celkem v pohode uvezu i vsechny tri- nejstarsi si klekne na plosinu nad prednim kolem.
A tech posmesnych poznamek si nevsimej, ja se do tve situace dovedu vzit docela dobre.
Ja hlasuju za phil and teds. Sama ho mam, nosnost tu psala Gladys, vejdu se vsude, vyhodou toho typu kocarku je, z muzes vezt i jen jedno dite a pridavne sedatko vyuzit na nakup - pouzivam ho i misto nakupniho kosiku.
Dcera ma skoro tri roky a taky se docela rada sveze a i ja jsem rada, nemame auto, vsechno vyrizuju pesky a hodne taham tezkej nakup a casto nemam naladu na courajici se dite, takze budeme jezdit taky asi dlouho.
ale u vas bych se zamyslela nad tim, jak dlouhodoba to je pro vas investice - pujde starsi do skolky? Dlouhodobe vozit deti v kocarku nemuzes a budes tomu pak muset prizpusobit i svuj zpusob zivota ![]()
ja se teda desim toho, az bude konec vozeni
, ale to uz pak budou oba ve skolce (chodi ve dvou).
Příspěvek upraven 18.06.13 v 13:41
@bamba píše:
I když o to nestojíš, tak teda vozit 3,5 leté dítko na kočáře je mazec.To ho budeš vozit i do školy? Pořiď dětem odrážedla, určitě jim prospěješ víc, než vozením v kočáře.
dobrá rada nad zlato
, když maminka řeší, že chce kočárek
A jestli chceš ještě kočárek pro svého staršího syna, tak se na tyto nevyžádané rady vykašli, protože ortopedi radí, že pokud maminka může, tak ať své dítě klidně aspoň občas vozí v klidu do 4 let. Pokud má dítě jiný pohyb, tak klasická chůze stejně není pro dítě to nejlepší. Myšleno pro pohybový aparát dítěte.
@Kassy prave tim phil and teds si vypomuze hodne. Je lehky na delku neni o moc delsi nez nektere kocarky a na sirku je stejny, vyuzitelny i jako jednokočár, až ten druhy bude už opravdu chodit.
ja jsem si jednou nevzala to pridavne sedatko a deti jsem naskladala do toho velkeho sedatka, mladsi syn stal u madla na ksirkach a starsi sedela za nim.
@AninaEli dokonce jsem četla, že dítě má ujít svůj věk v kilometrech, takže 8-9 km denně je pro takhle malé děti hodně.
Mám tříleťáka, a když jdem někam dál tak beru golfky, a doma je budu mít minimálně do 4.5 let, protože třeba výlety dítě neujde, a než ho nosit nebo ho nechat vztekat tak ať si klidně chvilku posedí.
@Jasněnkaa píše:
@AninaEli dokonce jsem četla, že dítě má ujít svůj věk v kilometrech, takže 8-9 km denně je pro takhle malé děti hodně.
Mám tříleťáka, a když jdem někam dál tak beru golfky, a doma je budu mít minimálně do 4.5 let, protože třeba výlety dítě neujde, a než ho nosit nebo ho nechat vztekat tak ať si klidně chvilku posedí.
@suik píše:
Ja hlasuju za phil and teds. Sama ho mam, nosnost tu psala Gladys, vejdu se vsude, vyhodou toho typu kocarku je, z muzes vezt i jen jedno dite a pridavne sedatko vyuzit na nakup - pouzivam ho i misto nakupniho kosiku.
Dcera ma skoro tri roky a taky se docela rada sveze a i ja jsem rada, nemame auto, vsechno vyrizuju pesky a hodne taham tezkej nakup a casto nemam naladu na courajici se dite, takze budeme jezdit taky asi dlouho.ale u vas bych se zamyslela nad tim, jak dlouhodoba to je pro vas investice - pujde starsi do skolky? Dlouhodobe vozit deti v kocarku nemuzes a budes tomu pak muset prizpusobit i svuj zpusob zivota
Muj manzel uz o kocarku taky nechce ani slyset. Tez zastava to co vetsina lidi a mimin a verte ze se kvuli tomu dohadujem porad. A ja mu porad pripominam ze on je stale v praci a tudiz toho moc nevidi. A kdyz nasemu astmatickemu synovi dojde dech potom co si vyjel na motorce nebo v auticku apod… Tak zpatky ho vezu v kocarku a dceru tahnu za sebou domu… Tak babo rad. Jinak nositko mam. Dceru jsem v nem nosila do 8 mesice denne a syna v kocarku ale ted uz to proste nedam.. Preci jen 10 kg se pronese…
@Agrion píše:
@bamba Ano to je velmi prinosna radaA az na tom odrazedle kazdy vyrazi po silnici jinym smerem, tak si bude moci vybrat, ktere dite ma radsi a ktere zachrani pred kolizi s autem
přesně to mě taky napadlo ![]()
@suik píše:
@Kassy prave tim phil and teds si vypomuze hodne. Je lehky na delku neni o moc delsi nez nektere kocarky a na sirku je stejny, vyuzitelny i jako jednokočár, až ten druhy bude už opravdu chodit.ja jsem si jednou nevzala to pridavne sedatko a deti jsem naskladala do toho velkeho sedatka, mladsi syn stal u madla na ksirkach a starsi sedela za nim.
O tomhle phil&teds kocarku nic nevim tak zkusim neco nacist a podivam se po nem.
Akorat mam hruzu s trojkolek porad mam tu utkvelou predstavu jak se mi ten kocarek prevrati pri prvni prilezitosti.. ![]()
A nešlo by je chvilkově oba vézt i v „jednokočáru“, já tak kluky občas vezu, když starší už třeba nemǔže… Posadím staršího do kočáru, mladšího mu dám „na klín“ a chvilku tak vydržej… ![]()
Starší je odkočárkovanej asi od 14 měsícců, ale jak přišel mladší, rád se ještě i teď občas sveze, když máme dlouhej den… ![]()
@kate02 píše:
přesně to mě taky napadlo
No to uz se mi taky stalo. Annemari jela na motorce a syn lenoska leniva si to stradoval na kolobezce k silnici uplne jinym smerem.. Tak jsem bezela za synem a dcera se bala kam utikam tak rvala jak pominuta… ![]()
@Kassy píše:
@lenoska.lina: Předem se omlouvám, jestli tě naštvu, nemyslím to nijak zle a nechci tě nijak kritizovat, jen si říkám, jestli ses příliš neupnula k jednomu řešení (tandem) a přitom by se nenašlo nějaké jiné, možná i praktičtější. Předpokládám, že děti nejsou v kočárku celou dobu, jen si občas potřebují odpočinout, protože neujdou celou trasu. Nestačilo by, kdyby se střídaly v jednom kočárku, případně s připojeným skejtem? O ergonomickém nosítku jsi neuvažovala (jedno dítě v kočáře, druhé v nosítku, střídat podle potřeby)? Případně pro starší dítko odrážedlo s takovou tou vysokou rukojetí, abys ho mohla v případě potřeby jistit nebo mu trochu pomoct?
Jiný tandemový kočárek ti asi problém, o kterém píšeš, moc nevyřešíš. Když vybereš nějaký, který má korbičky za sebou místo vedle sebe, tak bude sice užší, ale zato delší. Takže si moc nepomůžeš. Možná se dostaneš někam, kam to teď nešlo, ale zas si to zkomplikuješ jinde a v něčem jiném, takže nakonec nula od nuly pojde. [/citaceJa vim a nezlobim se. Za pravdu se nelze zlobit.. Manzel to vidi stejne. Jinak sedi vetsinou porad. Obcas se probehnou kdyz jdu streku. Radi si posedi a taky pospi… Lenosi..