Hledání práce a psychické problémy

Anonymní
4.8.23 22:45

Hledání práce a psychické problémy

Ahoj, bohužel se mi před nějakou dobou trochu pokazila psychika. Problémy aktivně řeším, každý týden chodím na terapie. Hledám si teď novou práci, jenže mám v životopisu skoro roční mezeru a bojím se, že to bude problém a krajně podezřelé. Navíc mám akorát věk na to mít malé děti. Nechci u pohovoru říkat pravdu, ale ani si vymýšlet (např. že jsem cestovala po světě :D ).

Na pár pohovorech už jsem byla, jenže to nebyla díra v životopisu ještě tak velká, takže se buď neptali nebo se to dalo nějak přijatelně vysvětlit. Bohužel nic neklaplo, tak hledám dál.

Otázky:
1. Má někdo zkušenost s podobnou situací a jak jste ji řešili? Co jste řekli na pohovoru, když chtěli vysvětlení?
2. Jak moc je podezřelé mít roční mezeru v životopisu (po několika letech práce)? Zajímá mě i pohled lidí z oboru personalistiky, pokud tu jsou.
3. Jakou práci jste v takové situaci hledali, aby jste ji zvládli a uživili se? Bohužel asi nezvládnu větší stres. Jenže ten budu mít tak jako tak. Čeká mě buď delší dojíždění nebo stěhování.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.8.23 15:26

Ahoj. Ja teď nastupuji v září do nové práce. Jsem 5 měsíců po škole, a ještě jsem nikde nepracovala. Měla jsem plánu a planu jít dále na školu, dělat v laborce na kriminalce ale před rokem jsem také propadla psychickým potížím. Měla jsem velké motani hlavy, třes ze všeho strach atd. tudíž jsem to vzdala a našla si práci úplně v jiném oboru, defakto jen u počítače a do ty firmy chodim nyni brigádně abych se zaučila a je pro me lepší když už znám i ty lidi :nevim:.
Já si myslím že ptát se nebudou, mohal si mít třeba brigády, nebo jsi byla v zahraničí atd. a kdyby se jen zeptali tak že jsi měla zdravotní potíže… Můj otec má nyní mezeru skoro 2 roky, vysvětlil jim situaci a v pohodě. Na tom nic není, Vem si že kolik lidí někde nastoupí pk větší pauze. Neboj se toho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.23 23:06
@Anonymní píše:
Ahoj. Ja teď nastupuji v září do nové práce. Jsem 5 měsíců po škole, a ještě jsem nikde nepracovala. Měla jsem plánu a planu jít dále na školu, dělat v laborce na kriminalce ale před rokem jsem také propadla psychickým potížím. Měla jsem velké motani hlavy, třes ze všeho strach atd. tudíž jsem to vzdala a našla si práci úplně v jiném oboru, defakto jen u počítače a do ty firmy chodim nyni brigádně abych se zaučila a je pro me lepší když už znám i ty lidi :nevim:.
Já si myslím že ptát se nebudou, mohal si mít třeba brigády, nebo jsi byla v zahraničí atd. a kdyby se jen zeptali tak že jsi měla zdravotní potíže… Můj otec má nyní mezeru skoro 2 roky, vysvětlil jim situaci a v pohodě. Na tom nic není, Vem si že kolik lidí někde nastoupí pk větší pauze. Neboj se toho.

Dík za odpověď a za uklidnění :) Mám to podobně, taky měním obor. Takže to není jednoduché začínat opět od začátku. Bydlíš v nějakém velkém městě, když jsi sehnala brigádu v kanceláři?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.23 08:10
@Anonymní píše:
Dík za odpověď a za uklidnění :) Mám to podobně, taky měním obor. Takže to není jednoduché začínat opět od začátku. Bydlíš v nějakém velkém městě, když jsi sehnala brigádu v kanceláři?

Bydlím na vesnici, ale práci budu mít v Ostravě. Do firmy jsem chhodila na brigádu už před rokem než mi ty problémy začaly. Ze začátků jsem dělala na prodejně, vybalovani atd. teď dělám kontrolu faktur, opravu různých listů atd. atd. a zvládám pomoct holkám i na prodejně( ze začátků to nešlo :lol:), musím říct že ten stav se mi lepší, ale do nějakého provozu bych pracovat nešla. Nikdy člověk neví jestli se problémy nevrátí. :nevim:
A jinak na škole jsem měla přírodovědný obor a praci mam ve stavebnictví. Takže úplně nový začátek :lol:
Hodně štěstí při hledání práce :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat