Hledání zaměstnání - tanečky kolem mzdy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nikdy som nehovoril kolko mam na danu poziciu rozpocet a ani ked som bol ja na pohovore tak mi to nikto nepovedal. Jeden z dvovodov je ten ze moja povinnost ked niekoho prijimam je hospodarne narabat s peniazmi firmy a teda nemozem niekomu kto chce 30 povedat ze by som zobral aj za 50. Ale ked niekto chce 50 a ja mam rozpocet 40 tak sa mozeme rozpravt o tom ci dokazeme najst spolocnu rec.
Poziadavka na mzdu je jedno z rozhodovacich kriterii. Ked mi pride clovek co nic nevie a chce spodnu hranicu mzdy tak je rovnako nezaujimavy ako clovek co nic nevie a chce hornu hranicu mzdy ![]()
Vzdy ked som niekoho hladal, tak som sice mal rozpocet, ale v pripade ze som nasiel ‚poklad‘ tak som dokazal s rozpoctom pracovat kreativne. A potom boli ludia u ktorych som vedel ze ich chcem, ale nedokazal som ich zaujat a dostat do timu, tam bolo uplne jedno kolko si povedia.
Inak obecne mna prijimaly na 3 az 5 kolove pohovory a ja som vacsinou naberal ludi na 3 kolove pohovory, ale boli aj vynimky, toto vsak ma kazda firma inak a moze sa to lisit aj pre pozicie v ramci firmy.
Edit: @Torryy nikdy som niekomu nepridaval iba preto ze si povedal malo. Mzda je vecou dohody a ked chcel menej ako som mal v rozpocte dostal menej. Tvoje tvrdenie sa mi nezda. Mozno v nejakej agenture ktora dalej prenajima ludi a garantuje ze to co dostane agentura sa rozdeli v nejakom pomere medzi zamestnanca agentury a agenturu samotnu. Ale u ziadneho zamestnavatela kde som bol, alebo kde dost dobre poznam situaciu som takuto praktiku nevidel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@uzivatel666 píše: Více****V dnešní době takřka nulové nezaměstnanosti je to víc než vyrovnané. I kandidát se rozhoduje, jestli „koupí“ tu nabídku. Pokud to není státní tabulka, tak je normální, že když se na inzerát přihlásí zkušenější a dražší člověk, nebývá problém mu ty peníze dát, protože tu hodnotu má. Na druhou stranu, proč to dávat juniorovi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hořec píše: Více
Tak si založ účet na LinkedIn. Zaměstnavatelé a personalisté tam dost často v nabídce pozice uvádějí i výši mzdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mala.anna píše: Více
Jen nektere firmy k pozici pripisou 50,000, ale berou to vcetne premii, OH, rocnich bonusu atp.., takze realne nabidnou nastup treba 35,000 kc.
- Citovat
- Upravit
@PaníBovaryová píše: Více
Zbytečná ztráta času pro obě strany
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To přesně teď řeším. Byla jsem na dvou pohovorech, u obou jsem dostala nabídku, Dalších cca 6 firem mě nepozvalo ani na pohovor. Bohužel, jako tradiční připo… ženská, si nejsem schopná říct o vyšší plat, takže si žádám ten, co mám teď. Obě firmy mi v podstatě naznačily, že mzda není problém, a z nějakých náznaků jsem teda pochopila, že jsem si řekla málo
Jenže člověk chce to místo dostat a nechce si zavřít dveře vysokým platem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak chci jen navázat na přechozí příspěvek, mám radost, že mi nakonec přišla nabídka se mzdou o 10 tis. vyšší, než jsem si řekla. Věřím, že nechtějí mít mezi lidma velké mzdové rozdíly a ohodnotili mě prostě výš. Tak jen píšu, že i tohle se stává. Už se mi to vlastně jednou stalo, ale šlo o menší částku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Non_Sigrid píše: Více
nějaká větší firma, korporát? Tam to totiž funguje tak, že pokud máš v týmu lidi v „podhodnoceném“ pásmu, musíš v rámci valorizací přidávat primárně jim, a tedy na ostatní lidi zbyde míň. Takže kromě nováčka nasraní všichni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karamba2020 Aha, ale to by předpokládalo, že se ví, kdo kolik bere a kolik dostal přidáno?? Tahle firma je korporát, ale v ČR má málo zaměstnanců, do 60, v mém městě jen 20.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Non_Sigrid píše: Více
nemusí se nutně vědět, kdo kolik bere a kolik dostal přidáno, a vědět by se to ani nemělo. Ale pokud firma ofiko komunikuje, že valorizace bude například 7 procent, ty nakonec dostaneš procenta 3, tak ti je jasný, že zbytek tvých procent dostal někdo jiný.
Může je dostat schopnější kolega, podhodnocený nováček, to se nedozvíš, ale naštvaná patrně budeš.
Těžko říct, jak to v tomhle chodí u vás, jen jsem chtěla uvést možný důvod, proč ti dali víc, než sis řekla. Každopádně věřím, že to potěší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit