Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, už jsem tady ohledně stolice psala…Malá má neustále hlenovitou stolici…Jsem už přes měsíc na bezmlecne dietě a co se stolice týče tak žádný efekt…V pondělí jsme byli na očkování ( hexa a rotateq ), všechno bylo v pořádku ale od včera mi malá kaká v podstatě jen žlutý hlen
už jsem z toho vážně na prášky…Může to být kvůli toho očkování? Přece jen je to živá vakcína do strev
…Jinak jsem to samozřejmě řešila s doktorkou několikrát ale dle ní pokud hlen enzmizel ani pri té dietě tak to není prostě alergii na mlíko a dál to dá se říct neřeší…Já se.ale bojím aby se něco nezanedbalo…brala jsem vzorek stolice a posílali jsme ho na rozbor…Výsledek na bakterie a víry negativní…Co ještě můžu udělat? ![]()
@Megane 123 Měla jsem s malým to samé. 3 týdenní bezmlecna dieta vůbec nepomohla. Kakal jen hlen nebo pěnu. Přes den kakal každou hodinu, v noci každý tři hodiny. Všechny vysledky včetně rozboru stolice a krve negativní. Své mléko jsem odsavala a začala jsem mu dávat Nestlé Al 110. hned začal kakat normálně 3 krát denně a normální konzistenci stolice. Po týdnu na Um jsem mu dala moje mléko a hned zase pěna a hlen. Přestala jsem kvůli tomu kojit. Doteď nevím, čím to bylo. Problémy začali když mu byl mesic, ale už od porodnice mi kakal casto. Teď už je na normální Um (tzn. s laktozou). Může mít intoleranci laktozy (někdy to novorozenci mají) nebo moje doktorka tvrdila, že existuje i alergie na Mm. Já doteď nevím, čím to bylo.
Tak my doma řešíme aktuálně obdobný problém. Naše malá (3. měs.) má již tři týdny doslova tekutou stolici s hlenem. Odložili jsme kvůli tomu očkování. Od počátku jsem na bezmléčné dietě a zatím bez výsledku, žádná změna. Odvar z rýže apod také nezabral. Kultivace na vše negativní. Nevíme co s tím, malá naštěstí i tak přibírá, ale normální to není… Četla jsem na internetu různé diskuze, narazila jsem na názor, že průjem někomu způsobuje i kojící čaj. O víkendu jsem ho vynechala, a stolička už není tak častá a hlenu je také méně, ale nemusí to být tím, zítra u pediatričky se bude řešit další postup.
@Janulka3 malá taky kajdi docela často…Strašně vodnaté a dost často s hlenem…Přijde mi že se to zhoršilo teď po očkování…Jejda já si nechci ani představovat že bych přestala kojit…Jako nejsem žádná kontaktní matka která má dítě u cicku celý den
ale chtěla jsem ji dát stejný základ jako své první dceři
mě překvapuje že doktorka tomu nechává takhle volný průběh…Jinak malá je spokojené miminko…Usměvavá, sikovna, nepřijde mi že by se nějak trápila..Malý byl taky jinak v pohodě? Nebo jste měli ještě nějaké jiné potíže?
@PandaVanda tekutá stolice je u nás normální věc…Dle dr kojené děti takové řídké kakání prostě mají.. ![]()
Vypada to na ABKM ![]()
Dneska je pro doktory vse normalni a vetsina nic neresi ![]()
@shina jak píšu ale… Bezmlecna dieta nemá žádný efekt na stolici… U té alergie už by se stolice dávala dokupy…
držím ji déle jak mesic
@shina píše:
Zkusila bych jit na gastro s malou.
Co dělají s takovými dětma malýma na gasttu nevis? ![]()
@Megane 123 píše:
@PandaVanda tekutá stolice je u nás normální věc…Dle dr kojené děti takové řídké kakání prostě mají..
Normální to není, když ta četnost je vyšší a plínky to nepobírají. Standartní stolička by měla být spíše jako míchaná vajíčka, klidně řidší, ale ne úplná tekutina právě a neměl by tam být hlen. První co doktory napadne je právě ABKM, te n ale může časem odeznít…ale může to být cokoli, možná i ten lepek, pokud to je v rodině.
Na gastro si myslím, že takto malá miminka neposílají, pokud dítko jinak prospívá… Dokud mimi prospívá a nemá ve stolici např. krev, tak se to nechává tak a posílají až je dítko starší.
@PandaVanda píše:
Na gastro si myslím, že takto malá miminka neposílají, pokud dítko jinak prospívá… Dokud mimi prospívá a nemá ve stolici např. krev, tak se to nechává tak a posílají až je dítko starší.
Mala nám právě prospívá nad limity od začátku..Pořád se drží nad průměrem..A tov noci papa jen jednou…Jak říkám jinak ji netrápí nic…Je to usměvavé a spokojene miminko ![]()