Hlenova zatka...??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9196
11.6.09 09:26

Ok, jen mi u nas v porodnici a to jeste dokonce v poradne pro rizikove tehu. rekli ze porod v terminu berou uz od ukonceneho 37tt.ale to je jedno.jednou se narodit musi… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.6.09 12:23

Gabi to ja taky - ale se zatkou snad plasit nebudu, protoze jsem fakt hopdnekrat cetla, ze to neznamena nic - ledaze snad by me odesla ted, to bych mozna trochu plasila. Spis budu plasit s tou plodovkou - ale male vytoky uz jsem taky prestala resit.

sopky hlenova zatka prej muze byt i uplne tekuta - kamoska to mela jako hoodne ridky vytok 2 dny pred porodem, byla s tim v porodce jakoze plodovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.6.09 12:44
Pudloslava píše:
Gabi to ja taky - ale se zatkou snad plasit nebudu, protoze jsem fakt hopdnekrat cetla, ze to neznamena nic - ledaze snad by me odesla ted, to bych mozna trochu plasila. Spis budu plasit s tou plodovkou - ale male vytoky uz jsem taky prestala resit.sopky hlenova zatka prej muze byt i uplne tekuta - kamoska to mela jako hoodne ridky vytok 2 dny pred porodem, byla s tim v porodce jakoze plodovka.

no super! Vidíš, do konce těhotenství budeš i v pohodě:)

Mmch mi plodovka postupně unikala nejspíš asi 10dní. Považovala jsem to za opruznej hodně tekutej narůžovělej výtok a podle mudry to byla plodovka z vrchních obalů? Nevim…poprvé mi prdla, mě to šplíchnutí na nohy i probudilo…podruhý mi to ani nepřišlo:D

A zátka tě už tak trápit nemusí…

2 měsíce, tyjo to uteče jak voda a pak šup do hysterických mamin :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.6.09 12:49

Gabi a davali ti antibiotika? kdyz prdne plodovka, tak se musi dat ATB do 12 ti hodin, jinak hrozin infekce ditete … hele tyhle historky o pomalu unikajici plodovce asi snad ani nechci cist … :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.6.09 13:47
Pudloslava píše:
Gabi a davali ti antibiotika? kdyz prdne plodovka, tak se musi dat ATB do 12 ti hodin, jinak hrozin infekce ditete … hele tyhle historky o pomalu unikajici plodovce asi snad ani nechci cist … :-)

nedávali. Ty vrchní obaly jsou prej OK. Koneckonců když jsem čekala Báru, vím o holčině, co rodila pár dní přede mnou a taky jí vyloženě odkapávala a poslali jí domů.

Jediný ohrožení, kterého se Anetě dostalo (a rodila jsem v Motole od své pečlivé dr, takže se nebojím, že by něco zanedbala), bylo mojí vinou, že jsem jí přiškrtila přívod kyslíčku a maličko ten fofr nemohla rozdejchat (stejně jako já:D ). V podstatě udělala to, co i dělá dodnes, jen dneska k tomu přidává blití - zařvala a zmodrala, tak dostala krapet kyslíku soukromě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9196
11.6.09 14:13

no ja jsem byla v porodnici prave kvuli tomu ze jsem mela zluty vytok, myslela jsem ze to je plodovka a PA mi rekla ze to vypada spis na zatku :lol: a to se mi nejak nezdalo, aby byla tekuta a zluta… 8O ale mam uz ted zjistene ze zatka muze odejit v malem mnozstvi a nebo po malych kouskach nekolik dni pred porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
11.6.09 14:28
Pudloslava píše:

To spíš do 24 hodin, ne? Ale záleží, estli je nebo není pozitivita na streptokoka. A pokud prdne voda a ozvy dítěte jsou v pořádku, tak raději dovnitř vůbec nesahat, protože to vyšetření je právě to, co tam infekci zanese. Četla jsem, že ve světě se to tak hodně dělá, jen my jsme takový zvědavci, že chceme hned vědět, co se uvnitř děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.6.09 16:27
čičinka píše:
Pudloslava píše:
To spíš do 24 hodin, ne? Ale záleží, estli je nebo není pozitivita na streptokoka. A pokud prdne voda a ozvy dítěte jsou v pořádku, tak raději dovnitř vůbec nesahat, protože to vyšetření je právě to, co tam infekci zanese. Četla jsem, že ve světě se to tak hodně dělá, jen my jsme takový zvědavci, že chceme hned vědět, co se uvnitř děje.

jak kde asi. V Motole to fungovalo tak, že po 12hod od odtodu se dala ATB (taky záleželo asi na tom, jak to vypadá - jí porodila první holku 13,5hod od prdlé vody a nedostala jsem je), po 24 se začalo vyvolávat a pokud se neporodilo do 48h, tak cs - zhruba. Je fakt, tohle si pamatuju z doby před skoro 5roky. U druhého těhotenství jsem se nezajímala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.6.09 17:14

Podle me, kdyz uiz je jasne, ze se kazdou chvili porodi (kontrakce, otevirani…), tak se ATB treba nedavaji, ale pokud jen predne voda, tak se dat musi …

Jinac s tim vnitrnim vysetrenim - ono se nekdy jen tim zjisti, jestli to je fakt plodovka.. pokud ji netece zaplava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.6.09 17:26

no za posledních několik dní před porodem těch vyšetřeních bylo o chlup méně než předtím:D Než si vzala mudra dovču, tak jsem chodila každý třetí den. Pak nebyla, byla jsem v pondělí to dr řekl, že už se neuvidíme. Už to ze mě teklo a nic nekomentoval a mě to přišlo prostě jako výtok a všechno po vyšetřeních (krev a tak). Pak jsem byla v sobotu na pohotovosti kvůli tlaku a otokům. Na 4 otevřená:D i s kontrakcema. Ale nenechala jsem se moc ukecat:D V pondělí jsem držela statečně dál. A ty obaly ne a ne prdnout, ač už se tlačily do cest (ze zprávy mudry) :D A když mě tam viděla ve středu, s hrůzou vytřeštila oči :D Takže i k těm vnitřním jsem poměrně skeptická, co se odhadů týče. Fakt, že jo…Mam takovej pocit, že kdyby nastalo nějaké příště, budu s frekvencí návštěv v porodnicích uplně jinde…Ale už žádné příště fakt nebude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
11.6.09 18:29

Gabinko , dětem, které se narodili v plodových obalech se kdysi dávno říkalo děti štěstí, jako že jim to přinese štěstí do života. Dle tvého popisu se skoro povedlo :wink: :D

Pudloslavo , jasně, když se neví, zda je to plodovka a trvá to „odkapávání“ dlouho, tak je vyšetření nutnost, přeci jen ty bakterie se tam dostanou nakonec tak jako tak po nějaké době. 24h myslím proto, že jsme se o tom bavili s PA na kurzu a ona říkala, že tím vyšetřením se spustí odpočítávání 24h. Koukám, že někde to chtějí mít fakt sichr, tak jen 12h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.6.09 21:48

No prej ten porod s obalama je desne nebezpecnej, protoze se pritom rada oderve cela placenta - takze ty deti jsou asi stastne, ze to prezily. proto ten vak asi v porodnici protrhavaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
11.6.09 22:01
Pudloslava píše:
No prej ten porod s obalama je desne nebezpecnej, protoze se pritom rada oderve cela placenta - takze ty deti jsou asi stastne, ze to prezily. proto ten vak asi v porodnici protrhavaji.

To je nebezpečné spíš pro matku, pokud se placenta odtrhne v podstatě násilím, tak následuje krvácení, ženská může i vykrvácet. Kdežto dítě je v plodových obalech venku „cobydup“, páč mu to v nich hezky klouže.

A já už mlčím a sedím hubou ke zdi, nechci nikomu vnucovat principy přirozeného porodu, o tom tahle diskuze není :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
14.6.09 19:58

Ahoj,
moja zatka vyzerala ako bieloruzovy hlien s troskou krvi a bolo toho v celku dost. Na to som zacala mierne krvacat. To bolo rano nieco po stvrtej. O osmej som hodila sprchu, sli sme na kontrolu do nemocnice. O deviatej ma lekar vysetroval a 10.17 sa narodil Jakubko sekciou - kvoli chrbtici - mam ju choru. Ak by nebola sekcia, bol by sa narodil o par hodin neskor.
Drzim palce.
Ale zatka ti moze odtiect aj mesiac pred porodom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
18.6.09 14:08

hlenova zatka muze se uvolnovat i postupne tak,ze skoro ani nepoznate ze to je prave ta zatka.pisu z vlastnich zkusenosti.slo to ze me po velmi malych castich,nekdy vetsich,muze byt nazloutly,ciste bily i z krvi ale to uz je kratce pred porodem vetsinou..zatka se mi uvolnovala asi posledni dva tydny pred porodem postupne…muze se uvolnit i naraz ale to urcite uz poznate :D takze je to individualni kazdy to ma jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí