Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak pokud nemáš jistotu taky bych děti nedávala
jak píšou holky, já mám přítelovu babičku 200m od baráku a ta už plánuje že mi vezme moje ještě nenarozené mimi hned jak se narodi a bude se u ni doma starat. Nemáme dobré vztahy a toto mi nečekla přímo ona že to plánuje mi brat dítě, chválí se s tím po vesnici že se těší
takže těšit se může ale jý ji moje dítě ani jen na chvilku nepůjčím!
Já vím nějak bych to nehrotila, ale někdy mám pocit že se chce s vnoučaty jen předvádět, a tan zájem, jezdí 1× za 3 měsíce, a vidím jak vitají tchýni a jak moji mamku která bydlí blíž, a vidíme se několikrát do měsíce
Cítím z toho, že jsi proti, tak to nedělej, jinak si ten týden ani neužiješ a budeš jen čekat, až se dítka vrátí. A navíc by to taky mohlo najet do kolejí, tak už tu jednou byli, tak pojedou za 14 dní znovu. ![]()
Moje tchýně o malýho jeví zájem asi takový, že když dojedeme (100km), tak fajn, ale jinak se neuvidí, protože ona nikam (ani k nám, ani jinam) jezdit nebude.
Má ještě vnoučata od švagra, ti bydlí od ní asi 5km ve vedlejší obci a stejně když nedojedou, tak ona za nimi nejde.
My za ní jedzíme tak jednou měsíčně na víkend. Manžel to chtěl nejdřív zachraňovat tím, že by jezdil s malým (beze mne, abych si užila to volno
) častěji, ale když to udělal jednou a malý tam celou noc nespal a furt plakal, tak to nechal jak to je. ![]()
@zebratko píše:
Já vím nějak bych to nehrotila, ale někdy mám pocit že se chce s vnoučaty jen předvádět, a tan zájem, jezdí 1× za 3 měsíce, a vidím jak vitají tchýni a jak moji mamku která bydlí blíž, a vidíme se několikrát do měsíce
hele, tchyne u nas byla za minulej rok trikrat z toho jednou kvuli tomu, ze byly krtiny, pak protoze jsme potrebovali pomoct s poskladanim kuchyne a naposledy po Vanocich, protoze manzel se zasekl a rekl, ze dokud neprijedou oni k nam, my nepojedem tam (my jsme tam byli v prumeru tak jednou za mesic)… Starsi ten ji vita, mladsi docela taky, ale byt to jen na tom, kolikrat sem prijede ona…
bkby je, ze dela na smeny, takze se jim to blbe planuje no ![]()
Moji mamku kluci berou vic jako „svoji“ vidi ji nekolikrat do tydne, tak je to jiny, no… ![]()
Ja jsem kluky dala poprvy na hlidani v jejich cca 20 mesicich. Ale jak moje mama, tak tchyne maji docela rozum a dohodnou se se mnou, na co jsou kluci zvykli… Oboje prarodice jsou pres 100km daleko, ale kazdej tyden se s klukama vidaji po skypu, cca po dvou mesicich se vidime osobne. Takze kluci vedeli do ceho jdou.
Pokud bych je ale nechtela pujcovat, tak je proste nepujcim. To je tvoje vec a nikdo ti do toho kecat nemuze. A kdyz manzel stoji na tve strane, tak bych se nebala - tchyne casem vychladne.
Ona vždycky přijede, děti z ní jsou vykulený. Samo že si musí si vykoupat
…a tak to jí nechám, vezme je do kočáru ven…rozhodně jim nechci brát babičku ale nějak ji nevěřím…
![]()
kdyby jezdila častěji, brala děti ven, zkusmo pohlídala ale takhle… ![]()
V tomhle by tě měl manžel podpořit a prostě říct svojí mamce jasně, že to chcete tak a tak. Neurážet, nehrotit, jen konstatovat. Tchýně si musí uvědomit, že už nejste děti a že vychováváte vlastní dle svého přesvědčení. ![]()
Až budou děti starší tak už se sami můžou rozhodnou ke ktere babičce pojedu radši. A když poznají tvoji mamku více, tak jednoznačně k ni ![]()
@zebratko píše:
Ona vždycky přijede, děti z ní jsou vykulený. Samo že si musí si vykoupat![]()
…a tak to jí nechám, vezme je do kočáru ven…rozhodně jim nechci brát babičku ale nějak ji nevěřím…
![]()
![]()
kdyby jezdila častěji, brala děti ven, zkusmo pohlídala ale takhle…
Tak to je klasická chlubící babička. Počkala bych do věku, kdy budou dítka rozlítaná, zapálená, neudržitelná a pak bych jí je dala na jedno odpoledne komplet, ať si užije ![]()
Ahojky, já z toho mám docela hrůzu. Malou zatím „nepůjčuju“, ale jednou to přijde. ![]()
@mocca píše:
Tak to je klasická chlubící babička. Počkala bych do věku, kdy budou dítka rozlítaná, zapálená, neudržitelná a pak bych jí je dala na jedno odpoledne komplet, ať si užije
To je pěkně napsané!! ![]()
A když jsme nadhodili že by mohla jezdit častěji- tak nám málem vynadala kolik to stojí peněz… ![]()
možná se o ně moc bojím- to my bylo taky včteno, že se mi nikdy nepustí sukně
, ale byli nedonošený tak jsme si užili svoje
Třeba moje mamča už hlídala, celý den když jsme byli na svatbě, nebo jsme si zašli večer do kina, vím že se na ni můžu spolehnout, ale na týden bych je tam taky zatím teda nedala- pozvolna pozvolna
Raději anonym: Nedala bych svoji tchýni ani kdyby byla poslední na světě..vždycky říkám že bych dala radši prvnímu kolemjdoucímu než ji
Je to neuvěřitelně hloupá ženská, zlá zákeřná jen to umí dobře schovávat, ještě ke všemu chlastá..což taky kryje. Naštěstí přítel ví že ji nesnášim takže mě ani k ničemu takovému nenutí, ani do kočáru bych ji nedala. Jinak třeba tchánovi bych ji dala, a i komukoliv ze své rodiny, nebo kamarádky..klidně i sousedce ![]()
Já mám tchýni 50km a vidme se 1× měsíčně, se vztahem k ní, to mám totožné jako ty. Našeho prcka bych jí nesvěřila, neshodujeme se s výchovou, podobně jako ty. Je mu ted 8 měsíů a bojím se, kdyby mi ho hlídala, že by mu přetáhla pindíka. Pořád mi říkala, jak to musím dělat. No, i když je teda pravda, že ona by o nás asi ani moc nestála..ale to už je jiná kapitola
Hodně štěstí při rozhodování, případném hlídání pevný nervy ![]()
@Anonymní píše:
Raději anonym: Nedala bych svoji tchýni ani kdyby byla poslední na světě..vždycky říkám že bych dala radši prvnímu kolemjdoucímu než jiJe to neuvěřitelně hloupá ženská, zlá zákeřná jen to umí dobře schovávat, ještě ke všemu chlastá..což taky kryje. Naštěstí přítel ví že ji nesnášim takže mě ani k ničemu takovému nenutí, ani do kočáru bych ji nedala. Jinak třeba tchánovi bych ji dala, a i komukoliv ze své rodiny, nebo kamarádky..klidně i sousedce
To je škoda, že máš takovou tchýni. Ale málokterá je alespoň taková jako vlastní maminka. ![]()