Hlídání batolete tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.1.13 23:08
@marca46 píše:
To je škoda, že máš takovou tchýni. Ale málokterá je alespoň taková jako vlastní maminka. ;)

Já už se nad tím za ty roky povznesla..vždycky si říkámže na každou svini se vaří voda. Naštestí mám svoji rodinu, která je „normální“ :mrgreen: a můžu jim malou kdykoliv svěřit a věřim jim. Tchyni zkrátka ignoruju

• Citovat
  • Upravit
545
14.1.13 23:08

Tchýně není zrovna chlídací babička (aspoň pokud jde o děti menší pěti let) a navíc bydlí 300km daleko. Ačkoli ji mám ráda a vím, že by nedělala nic, na co by se mě nejdřív stokrát nezeptala, tak bych ji malou nerada dávala na víc než jeden den (bez spaní) dřív než ve třech letech. Samozřejme, vím, že by se postarat zvládla.
Moje mamka bydlí vedle ve vesnici, s malou je pořád a poprvé hlídala celý týden, když ji bylo půl roku a my jsme s manželem jeli na dovolenou. Narozdíl, od tchýně si mamka „dělá co chce“ a nenepadlo by ji zeptat se, jestli ji třeba může dát buchtu. Ale vím, že stejně dělá všechno tak jak má a co neví, najde na netu. A u vlastní matky se to bere jinak, že :lol:

Pokud děti k tchýni dávat nechceš, nevěříš ji a je ti to proti srsti, tak z toho vybrusli. Měla bys akurát nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
14.1.13 23:10
@Anonymní píše:
Já už se nad tím za ty roky povznesla..vždycky si říkámže na každou svini se vaří voda. Naštestí mám svoji rodinu, která je „normální“ :mrgreen: a můžu jim malou kdykoliv svěřit a věřim jim. Tchyni zkrátka ignoruju

No a to není málo. :palec: Někdo nemůže ani to! ;) Já mám na rodinu taky štěstí. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
14.1.13 23:11

@Chocolate souhlas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
14.1.13 23:16

Díky chocolate souhlasím, asi jsem to jen potřebovala od někoho slyšet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
14.1.13 23:33

Na tyden 8o :?: uuuufffff :mrgreen:

Vojta byl poprve s nasima tak dlouho sam, kdyz jsem byla v porodnici s Baruskou. takze mu byly dva roky a bylo to potreba. potom v trech letech s nima byl na tyden v Krkonosich.
jinak jim ho nechavam nejdele na dve noci a dva dny o vikendu, jsou jeste pracujici. a to tak jednou za 2 mesice, ted s Blaznivym prosincem a jeste blaznivejsim podzimem plnym nemoci u nich nespal sam uz sakra dlouho.
a Barunku hlidali nejvys jeden den, v noci jeste ne.

tchany mame v baraku, takze ti hlidaji v ramci potreby casteji nez moji rodice. ale nikdy ne celou noc nebo cely den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
14.1.13 23:36

S tchýní s hlídáním na více dní nemám snad zkušenost (bydlí za dvouma rohama), ale moje mamka měla starší dceru poprvé ve 2,5 letech na týden na prázdninách. A to s jejíma metodama výchovy a stravováním, atd. úplně nesouhlasím.
Já to tak asi neřeším. U babičky ať si užívají děti jak chtějí (od rozmazlování prarodiče jsou a každá generace má své “pravdy“ a názory, které vyslechnu a pouštím z hlavy, když se mi nehodí, nelíbí).Doma mají režim podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
14.1.13 23:51

My máme tchyni, mé rodiče i prarodiče blízko (všichni jsme z jednoho města) a všechny tři páry jsou hodně hlídací. Tchyně se na všechno naštěstí ptá, respektive od té doby, co dostala seřváno jako malá, když nám dotáhla malou z hlídání s ostříhanými vlasy poslouchat musí:) Takže malou půjčuju tak 2× do týdne a ona se vždycky strašně těší. Má 18 měsíců.
První hlídání na týden plánujeme o prázdninách, kdy pojedeme se souborem na Moravu a nedokážu si dost dobře představit skloubení programu s rodičovskými povinnostmi, navíc se všechny tři „hlídací jednotky“ nabídly samy. Ale je to hodně o domluvě a taky o tom, že se musíš smířit s tím, že každá babička byla jednou i maminka a některé věci dělala jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
14.1.13 23:54

Nečetla jsem všechny příspěvky, ale já do hlídání dětí tchýní nejdu.Jsem rozvedená a pokaždé jak u dcery jsem ji nedávala ke tchýni hlídat. Teď tam jezdí k tatínkovi, ale to už jí je 12 a nyní u syna to za žádnou cenu.Ani jsem ji nedovolila povozit kočárek. Mě si přítel přivedl domů, že nás představí a ona začal řvát(to jsme stáli ještě venku),že si to nepřeje, že nás do baráku nechce tak jsme se otočili a šli pryč. Od té události uběhli ještě tři měsíce a vyštvala i syna(přítele) k nám. Pět let uběhlo a ona se nedokázala omluvit. Myslela si, že když se narodí vnouček, že si sednu na zadek a uvítám jí s otevřenou náručí. To se spletla. Nechtělo se mi ani z porodnice domů-volala mi tam a myslela si, že sklopím uši. Celý pobyt v porodnice se mi zdálo, že před ní utíkám. Přítel se s ní už jakž takž mluví, ale já ne. Nemám ráda když sem chodí-synovi je 14měsíců a byla tu 6× já se vždy nutila-mám sto chutí vždy odejít. Nejvíce mě štve, že moje mamka příteli sice říká jménem, ale říká VY, VY a to jsou představený a ta, ta no nepříjdu jí na jméno mě tyká a představený nejsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.1.13 07:52

Ty vubec neresis, jestli by se tchyne dobre postarala nebo ne, ale to, ze ty ji nemas rada a proto tam deti nepustis. Premyslela jsi nad tim, ze to mysli dobre? Ze vam chce pomoct? Ze ty rady, co dava jsou mysleny dobre? Ze takto jejich generace vychovavala deti? Mezi mnou a mou tchyni a tchanem je 50 let rozdil, nazory na vychovu deti samozrejme mame jine, ale to, ze mi radi, at maly uvarim (13 mes.) rajskou s knedlikem, kdyz jsem ji rekla, ze ma ontoleranci laktozy, ze ji to postavi na nohy, tak to pro me teda neni duvod, proc by mala babicku nemela vidat, nebo proc by nemohla jet k babicce a dedovi na prazdniny. Mame jine nazory, nejen na vychovu, cesta k vzajemne toleranci byla dlouha, ale myslim, ze jak ja, tak tchyne jsme vzajemny vztah nepestovaly kvuli sobe, ale kvuli manzelovi a nasim detem. A mala tam na vikend ci tyden pojede sama v momente, kdy si o to sama rekne. Nicmene ted jede tchan s manzelem na hory na bezky a dcerku si berou sebou. A protoze manzel tam jede sluzebne uz driv, tchan dcerku vyzvedne a doveze na hory a nemam s tim problem. Jidlo jsme si vysvetlili, zbytek zvlasnou levou zadni-vychovali 3 deti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
15.1.13 08:03

@Ter85 naprostý souhlas :potlesk: :potlesk: vystihla jsi to naprosto přesně!

Milé dámy, uvědomte si, že za pár let i vy budete tchýně. A zkuste si představit, jak vám bude, až vás vaše snacha odstřihne od vnoučat, protože si nemyslí, že byste respektovaly její výchovu, nebo třeba jen proto, že by měla dát děti ke tchýýýýýni. Vaše děti se můžou hodně naučit od generace babiček a dědečků, můžou zažít spoustu jiného, než s vámi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
15.1.13 08:29

Tera 85- ale jo já to řeším, vím že by se zvládla postarat, jde mi jen o ten přístup a tyky jsem chtěla vědět od kdy jiný dávají děti k babičce,
Kdyby respektovala co řeknu, něco bych i překousla.
Až děti budou jet k babi- bránit jim nebudu. TeĎ mi na to přijdou malý. Nemám problém aby přijela, vzala je ven, pohlídala u nás atd atd..
Minulý rok je viděla všeho všudy 4×- ty děti ji skoro neznají, a první co bylo když se narodili jestli jim je na týden ve 2 letech půjčíme. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
15.1.13 08:32

A ono rady typu od 4. měsíců dávej čas, a když ji řeknu děti kojený ča jprvní půlro nepotřebují a pak to slyším stále dokola že je trápím žízní… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
15.1.13 08:43

@zebratko u nás je to stejné. Mám dvojčata, už 3letá. Tcháni k nám přijedou jednou za 3-4m na odpoledne a honem pryč. Když jsem chtěla od nich pomoc, aby třeba přijeli na víkend a vzali je ven nebo podobně, tak neměli čas a já už teď zase nemám zájem. My tam jezdíme jednou za 5týdnů na prodloužený víkend. A on se už od narození dětí ptá, kdy je tam dáme na prázdniny. No nedáme. Letos ještě asi taky ne, viděla bych to až na další léto, kdy budou mít 4,5 a budou schopni se domluvit a o sebe postarat. Tchán je workoholik a když musí, tak musí a jede pryč. A tchýně je alkoholik a nevěřím, že by týden vydržela držet tu svoji žízeň na uzdě. Zvlášť, když by měla nervy z dětí a musela být stále v pohotovosti, aby se něco nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101707
15.1.13 09:34
@zebratko píše:
A ono rady typu od 4. měsíců dávej čas, a když ji řeknu děti kojený ča jprvní půlro nepotřebují a pak to slyším stále dokola že je trápím žízní… :roll:

Víš, ono všechno zas nemusí být úplně hloupé rady, ač se spousta názorů změnila, tak třeba tohle něco do sebe má… nejde o trápení žízní, ale o naučení kojeného dítka pít a třeba my jsme s tím pak bojovali do 14 měsíců :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová