Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, chtěla jsem se optat, kamarádka by chtěla hlidat dvouletého prcka 24 hodin deně ne nějak pravidelně ale zhruba 10 dni v měsici a pak 10 dni jen od osmi do třech. Vůbec netušim kolik si mám řict za hlídání. Jidlo krom obědů by měla mit svoje. přeci jen je to kamarádka tak z ni nechci tahat prašule ale zas nejsem charita že. poraďte. Děkuji
Za celý den bych pod litr nešla, a když jen od 8-15 tak 7 stovek.
@bombaskubik píše:
U mě doma.
tak za mesíc 4 000-7000, jsem mooc drahá, že holky, nebo levná??
@tumpach píše:
tak za mesíc 4 000-7000, jsem mooc drahá, že holky, nebo levná??
Spíš máš nějaký moc velký to rozpětí. 3 litry mít a nemít - to je rozdíl cekem 6 tis. ![]()
No tak to je celkem dost dnů = hodin..záleží jak dítě je náročný = hodný
..sama máš prcka, je to celkem úvazek..budeš muset upustit od svého pohodlí, soukromý..pokud je to krátkodobá výpomoc, tak za 500,– ![]()
zas aby se to kamarádce vyplatilo, chodit do práce a platit tebe..nevím, jak se u vás pohybují ceny hlídání či soukromých školek..je to opravdu hlído na 20dnů z toho 10 včetně nocí.
tak pod minimální mzdu bych nešla ![]()
@bombaskubik hlídala jsem známim a davali mi 100 na hodinu, za víkend cca 2tis(i pres noc a jedl s nami)
Ja platim chuve 80 czk/ hodinu. Jidlo dodavam komplet nase, chuva to jen ohriva.
Platim za hlidani - cca 15dni v mesici - 5000,–
Chodim do prace na plnej.. jidlo nakupuju take svoje… ale mam vyhodu v tom ze u ni i bydlim, takze prcka nemusim nikam dopravovat…
@Gina108 píše:
Spíš máš nějaký moc velký to rozpětí. 3 litry mít a nemít - to je rozdíl cekem 6 tis.
no, mam zaleží zda by mi platila dopravdu nebo ne,?? spíše bxch dala tech 5000 at nežer
Teda prijde mi brutalnich tech 10 dni po 24-hodinach… To ma hodne narocnou praci.
@Crystalline píše:
Teda prijde mi brutalnich tech 10 dni po 24-hodinach… To ma hodne narocnou praci.
taky nechápu na co si ženská pořídí dítě když ho pak na tolik dní na dobu 24hod šoupne někomu na hlídání…chudák malej
@ikyki třeba do ty práce musí chodit, nebo má takový obor kde nemůže vypadnout na delší dobu ![]()
@Jasněnkaa No to je sice fajn ale já jsem bohužel názoru, že to dítě tu mámu potřebuje aspoň do 4 let, máma má být na plný úvazek…pakliže je přednější a nebo důležitější práce tak by si snad dítě ani neměl pořizovat a pořídit si jej až na něj bude mít čas, jediný kdo strádá je prcek…MŮJ NÁZORjinak ať si každý dělá co chce