Hlídání od prarodičů - jak často?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42381
4.5.26 07:53

Když byly děti malé, hlídala mi je tchyně, nikdy jsem nemusela kvůli jejich nemoci na paragraf. Brávala si je i často na noc, na víkendy, mohli jsme si s mužem udělat čas pro sebe. Bydlela s tchánem v protějším domě, děti udělaly pár kroků…i ze školky je vyzvedávala, když jsem měla dvanáctky. Zlatá žena, hodně si užívala ten dětský věk s holčičkama, měla tři syny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15482
4.5.26 08:40

Často. Hlídání máme, i když nepotřebujeme :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.26 08:47

Ahoj, moje rodiče hlídají většinou každý víkend. Pokud něco mají, tak výjimečně ne a jinak pak 14 dní o prázdninách. Hlídání nepotřebujeme, ale oni chtějí a potomek chce k nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12576
4.5.26 08:52
@Anonymní píše: Více

Tohle ma kazdy jinak. K cemu ti bude info ze pred x lety, kluk uz je dospely mama hlidala uz snad od narozeni vozila, vikendy, dovolene, kdyz byl nemocny. Tchyne taky nekdy a dokonce i prababicka me ve stredu vozila a zvala na obed. Mela jsem se jako princezna, protoze kluk to miloval a byl rad se vsemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24236
4.5.26 09:03

U nás si musíme o hlídání říct, když potřebujeme. Ale jde o hlídání jen přes den. Na noc děti nikdo moc nechce. To už by u prarodičů trávili moc hodin. Říkáme si jen v hodně nutných případech, protože víme, že prarodiče hlídat nechtějí. Moje mamka třeba hlídá ochotněji, ale u nás. Takže i třeba tu s dětmi přespí, ale musím navařit a vše jim nachystat, proto to taky využíváme minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1728
4.5.26 09:11

@Barevné klubíčko tak pozor aby pak chtěli, kdyz nemohli hlídat kdyz bylo dite malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3029
4.5.26 09:18

Mame uz jen z moji strany a bydli daleko, takze minimalne. Ochota by byla vetsi, nez moznosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15210
4.5.26 09:24

Kdyz jsem potřebovala, tak v rámci svych možností pohlidali. Ja, ale nikdy nemela potřebu deti často odkládat, neumím si představit strkat dítě kazdy víkend na hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
4.5.26 10:14

Hlidani jako takove mozna 2-3× za 6 let.
Tchyne dceru cca jednou za 6 tydnu vezme o vikendu na vylet/divadlo/hernu atp. To ale nepovazuju uplne za hlidani - je to traveni casu s vnuckou :). Podobne moje mamka (ta je 700km daleko) - udelaji si spolu program kdyz se vidime.
Deti 6let a 1rok a to mladsi si zatim nikdo nebere.

Hlidani je za me pomoc, kdyz to potrebujeme my (prace, lekar, vyzvednuti ze skolky atd kdyz ani jeden z nas nemuze) a na to si platim “babicku”-chuvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.26 10:29
@luckaa85 píše: Více

Ne no, nemohli, když jsou tisíc kilometrů daleko  :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
4.5.26 10:41

Od cca. roka hlídali většinou 1 týdně přes den a já šla do práce (předtím bylo v práci se mnou), s přespáním až kolem 2 let. Pak jsme postupně najeli na to, že jednou za 14 dní přes 1 noc, no a pokud potřebujeme na déle (ty 3-4 noci) tak podle potřeby, to je tak 4 - 5 x ročně (stále ještě školkový věk).

Příspěvek upraven 04.05.26 v 20:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1215
4.5.26 11:01

Jinak ja se tesim, az budu hlídat vnoučata. Jen by si syn mohl najit jinou partnerku ; ta současná mi dává zabrat.
Dcera bude dobrá máma a určitě se a ni na výchově domluvim. Ted ji hlidam psa a myslim, ze vůči me nemá výhrady :)
Me mama hlídala rada a casto. Hlavně protože jsme společně bydleli. Takže nákupy jsem mela v klidu a dite si doma hrálo s babičkou. Zrovna tak pak brigády pro mateřské. Několikrát týdně na pár hodin to bylo od narození. Pres noc urcite jeste před 1.narozeninami. Byla úžasná, uměla to s nimi a deti ji opravdu milovaly.
Moje třetí dítě už hlídala jen chvilku, byla vážně nemocná. Ale dite za ni chodilo az do konce; dodnes na ni vzpomíná jako na hodnou babičku.
Takze, pokud prarodiče o dítě stoji, je to super. Ale neni to proste každého nátura a nedá se to vynutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
4.5.26 11:34

Jednou, dvakrát do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
4.5.26 13:46
@Sněhuláček30 píše: Více

A kdy travite čas jako rodina, když mají dítě každý víkend prarodiče? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.26 14:35
@Serpentini píše: Více

Taky tomu nerozumím. Já se na víkendy se synem těším a neustále vymýšlím, co spolu podnikneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová