Hlídání od prarodičů - jak často?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1233
5.5.26 08:31
@Alice180 píše: Více

Me je také u nejmladšího dítěte líto, ze uz nema babičky a poslední zbývající dědeček potřebuje víc péče než to dítě. Je to hrozne smutny. A pokud ti prarodiče jsou ale nemaji zájem, je to jeste smutnější. Ja také prarodiče z mamy strany skoro neznala, chodila jsem tam jak “za trest”. Je hezke, kdyz dite babičku s dedou berou jako rodinu.
A netroufla bych si soudit, co je smutnější; jestli družinove a kroužkové dítě nebo dite každou chvíli u babičky.
Hrajeme s kartami, které máme. A nevěřím, ze normalni mama chce pro dítě něco špatného.

Příspěvek upraven 05.05.26 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
5.5.26 08:48
@Alušáček píše: Více

Přesně! Každý to má jinak. A tak je to v pořádku. Když může někdo napsat, že je špatná matka za to, že se zbavuje dítěte každý víkend, tak zase ta, co má dítě neustále u sebe, ho dusí a je to opičí láska :think: Každý to má jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.26 13:11

Jaké pořád zbavování? Dítě jezdí k prarodičům, protože je má rádo a ony jeho, kdyby nechtělo, tak tam nemusí. To že tam pojede si domlouvá dítě s prarodiči samo nikoliv já s nimi. Takže ne trávení času s rodinou za mě zbavování není, ale ať si každý myslí co chce. Chápu, že člověk, který se nebaví s prarodiči tohle nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
5.5.26 13:19
@Sněhuláček30 píše: Více

Souhlasím s tebou a to mám děti furt u sebe. Nechápu ani tu rétoriku,,co je smutnější" proč smutnější. Přece když tráví čas někde, kde je rádo (babi s dědou, kroužek) tak to vylučuje smutek. Stejně tak, když dám dítě na kroužek nebo babi tak nerovná tomu, že s ním nechci trávit čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15231
5.5.26 13:19
@Sněhuláček30 píše: Více

My mame s rodiči skvělé vztahy, jsme soudruzna rodina, navštěvujeme se, trávíme čas společně. Presto dite nema potřebu každý vikend, cely víkend, byt u prarodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15231
5.5.26 13:29
@Alice180 píše: Více

Reakce podle me byla na množství času které dítě stráví raději s babičkou než s rodiči. Kdyby tu někdo napsal, ze je s dítětem porad, nepouští ho k babicce, na kroužky, tak je to taky špatně a všichni se diví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
5.5.26 13:50

To je tohle vnímání extrému. Důležitý je vztaha jestli je ta péče vědoma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41152
5.5.26 14:24

a ty víš, co se skrývá pod pojmem „celý víkend“? pátek po škole-pondělí od babi do školy? nebo sobota- neděle? :think: asi nevíš, že? :think:
takže je „lepší“ když je dítě doma? sedí samo v pokojíčku? :think: není to spíš o kvalitě společného času než o kvantitě? tak určitě budou „matky“ co jsou s dětmi pořád, ale sedí s ním před TV, kouká do mobilu, a dítku se nevěnují - je to lepší než být u babi s dědou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
5.5.26 14:26
@Serpentini píše: Více

Moje ségra by si malou brala klidně každý víkend. Naši nebo tchánovci bydleli daleko, tak to šlo málo. Ségra je babičkou od 50 a malou si hrozně užívá. Čím dál víc. Té je 7 a babičku prostě „žere“. U ní má bazén, zahradu a dělají furt něco kreativního. Maminka je většinou na home office jako zakladatelka a s malou je pořád někde. Mají tolik aktivit a přesto je i u babi. Když není u ségry aspoň ob víkend, tak ségra už říká, že jí malou nedá protože zas někam jedou. Určitě je ségra víc kreativnější, než její snacha nebo já. Já na nějaké tvoření vůbec nejsem. takže chápu, že malá chce k babi často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
5.5.26 14:32

Třeba můj syn trávil čas raději s dědou, než s náma. :mrgreen: Zní to strašně, protože syn byl mamánek, ale děda měl přes celou místnost mašinky se vším všudy. My doma jen ty dřevěné, on modely, které jezdily. Hlavně ho bral na malé letiště do Milovic, jezdili tankem, bunkry, spaní v lese, střílení, vysílačky.. Doma měl režim, učil se :mrgreen: A to s námi taky byl pořád někde, s manželem na minigolfu, kola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15231
5.5.26 14:50
@Keyllah píše: Více

To je porovnání :lol: : matka čumí do mobilu, ale babička je aktivní. Co když je to opačně? Tady můžeme vymyslet různé přiblblé teorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41152
5.5.26 14:53

ano, to byl příklad, když jsem uváděla, že kvalita je důležitější než kvantita, která sama o sobě nemůže být rozhodující :think: takže za mě matka, co má sice dítko celý víkend doma, ale nevěnuje se mu, není rozhodně lepší než ta, co ho „udá“ k babičce a k dědovi, jen proto, že je dítě celý víkend doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová