Hlídání od prarodičů - jak často?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4.5.26 22:45

@Serpentini No vidíš a u nás jo, mě z toho, že někdo dává svoje dítě na hlídání cizímu člověku, ale rodině ne, je taky smutno. Chtělo by to asi zapracovat na rodinných vazbách, aby ti nepřišlo divný, když dítě tráví čas s rodinou, kterou miluje :) Vědět, že mě moralizuje někdo takový, tak na tebe ani vůbec nereaguji, protože to zase přijde smutný mě. Pěkný večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14602
5.5.26 00:26

Já jsem jezdila k babičce a dědovi také každý víkend, cca od jednoho roku do nějakých deseti, jedenácti let, pak babička umřela a hodně věcí se změnilo. Naši vždycky v neděli přijeli na oběd, trávili jsme odpoledne všichni spolu a večer jsme jeli zase domů. Z dnešního pohledu mi to taky přijde trochu zvláštní, ale jako dítě jsem to milovala, hrozně jsem se tam těšila a kdybych si měla vybrat, jela bych určitě k babičce. Byl to pro mě jiný svět - vlastní pokoj v městském bytě, cukrárny, procházky v parcích, stoprocentní pozornost dědy i babičky, hlavně děda mě hodně rozmazloval… Ne že by to bylo lepší než můj domov, ale prostě jiné. Mám na to ty nejkrásnější vzpomínky. A můj vztah k rodičům to rozhodně v ničem nenarušilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.26 00:39
@Anonymní píše: Více

Nehlídali nám nikdy.

• Citovat
  • Upravit
24216
5.5.26 04:56
@Michelle_M píše: Více

Já to měla taky tak… zpětně, když jsou už prarodiče pryč, tak vím, že pro mě byli víc než rodiče. Bohužel. Těch hezkých zážitků z dětství mám víc s nimi než s rodiči. K taťkovi třeba mám vztah hodně malý. On se nám skoro nevěnoval, když jsme byli děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
5.5.26 05:10
@Serpentini píše: Více

Jak můžeš někomu psát, že ti přijde smutný odkládat každý víkend dítě k prarodičům, rozuměj rodině, a sama dáš dítě někomu cizímu a přijde ti to v pohodě? Asi jo, v pořádku, ale pak nikomu nepiš, že je špatná matka někomu, kdo dá dítě prarodičům, což je úplně normální. Jak jsem psala, závist, takže koukám, že tou závisti pukáš ty ;)
A ještě něco, špatná matka nebo dobrá matka se pozná jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
5.5.26 06:34
@ibis píše: Více

Takže ty dítě nedáváš do školky nebo školy? Nedáváš ho na kroužek? Vždyť to tak dělají kromě domškoláků všichni, takze všichni svoje děti dávají cizím lidem, tak co to tu meleš? :lol: Pokrytec jako prase :palec: Mimochodem moje dítě šlo spoustu dní ze školky hned po obědě, jestli tam to tvoje spalo nebo ve škole chodí denně do družiny, tak strávilo s cizími lidmi víc času než to moje :lol: A pokud ti přijde divný, že si někdo chce odejít od dítěte třikrát do roka na dvě hodiny do divadla, tak jsi opičí matka spíš ty ;) A celou dobu tu píšu, že mi přijde moc ten rozsah, ty nerozumíš psanému projevu? Nikdy jsem nikde nepsala, že mám něco proti tomu, když dítě hlídají prarodiče, tak mi to nepodsouvej. Každý víkend dítě pryč už je pomalu jako střídavá péče. Přijde mi to prostě moc. Prostě to tak citim. Se svým dítětem trávím víkendy hrozně ráda, baví mě plánovat co podnikneme, užívám si rána u pohádky. Ano, střídavá péče mi přijde taky hrozně smutná. Nepsala jsem nic o špatné matce, tak mi to nepodsouvej, jen že mi přijde hrozně smutný, že někdo má dítě vlastně každý den někde a za ten týden spolu nejsou ani jeden celý den, nauč se číst. Naopak ty jsi psala me, že je ti líto mého dítěte a když mám na něco jiný názor než ty, tak určitě závidím. Což je kravina, já bych nechtěla mít svoje dítě každý víkend pryč. Nechtěla bych dítě pryč ani ob víkend a obdivuju všechny rozvedené matky, že to zvládají. Tohle opravdu pro svoje dítě každý nechce, to si jen ty myslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
5.5.26 06:46

No jo to jsou takový ty,, líbivý"řeči, aby se těm kdo někdo hlídá a má o děti zájem cítili asi spatne. Já to fakt všem, kteří toto mají fakt závidím, protože bych si to pro svoje děti přála taky. Ne kvůli sobě, ale kvůli nim. Vím, že jim to chybí. Zejména ta starší to vnímá, když ji sestřička u pediatra (sama už je v roli babičky ) řekne jedeš na prázdniny k babi a ona kouká jakože co?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
5.5.26 06:54

Tak u nas maji prvnaci kazdy den do pul 12. Nemůžeš to brat podle vasi skoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
5.5.26 06:59
@vokishka píše: Více

Tak ona má desetileté dítě. To mají fakt i děti v páté třídě denně do půl dvanácté?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
5.5.26 07:04

To ne. Ty jsi psala o prvnacich, nevsimla jsem si, ze ma decko vetsi. Petky maji do pul 1,jednou o hodinu vic. U nas teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
5.5.26 07:13

Jedna tchýně demence mamka by hlídala ale je dost daleko. Většinou jsem tahala dítě sebou nebo jsme se prostě rozdělili s mužem jendou hlídala jeho sestra a jednou jsme hodili dítě k mé sestře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.26 07:19

Já bych svoje děti taky na všechny víkendy hlídat nedávala. A to mám hl daní kdykoli potřebuju nebo chci, takže to neni závist. Ale chci s nimi trávit víkendy taky já a můj muž. Sama jsem víkendy u babičky v dětství trávila. Všechny. Milovala jsem to a milovala jsem babicku a dědu. Ale nemám prakticky žádné zážitky typu výlet, koupání,… s rodiči. A teď, v dospělosti, to je ve vztahu s mámou dost znát. Nějak nemáme na co navázat. Bohužel dovolená jednou ta rok u moře to nezachránila.

• Citovat
  • Upravit
12201
5.5.26 07:24

U nas se o dceru hlasi sami :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12591
5.5.26 07:39

Často, naši jsou v tomhle zlatý a s vnoučaty vždycky rádi trávili čas. Hlavně můj táta si to ve stáří užívá. Můžu díky tomu dálkově studovat, vím, že mi pomůže, kdykoli potřebuji volno na školu. Ale i když si chci třeba jít zacvičit, tak vždycky rádi pohlídají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15168
5.5.26 07:47
@ibis píše: Více

Tady snad šlo o to, že někdo psal, jak každý vikend je dítě u prarodičů. Neni nic špatného na tom, ze děcko je s babičkou a s dědou, ale na tom množství času. Nevidím smysl v tom pořídit si dítě a pak se ho co nejčastěji zbavovat. Moje dite by určitě nechtelo trávit každý víkend mimo domov a ja bych to taky nechtěla. A jestli to někdo vnímá jako opičí lásku, je mi úplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová