Hluk v paneláku vs. hluk v bytě novostavbě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
27.3.25 11:35
@PinkiePieCutie píše: Více

To byl příklad ;) Jsou zkrátka lidé, co kolem baráku pořád něco dělají - jak píšu, sousedi sami rekonstruují už 5 let. Tu jede cirkulárka, tu fréza, pak hážou suť do konťasu apod. Plus třeba ten uštěkanej pes, to je taky lahůdka ve dne v noci, s tím neuděláš nic, pokud nechceš hodit otrávený buřt přes plot (vtip). Prostě ani barák není záruka klidu, pokud teda není na samotě u lesa (a tam zase ječej lišky a jeleni v říji :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
27.3.25 11:37

My jsme ve meste meli hluk nejenom od sousedu. Pred barakem jsme meli zastavku autobusu. Po ctvrte ranni jsem velmi ocenila zvoneni zavirajicich dveri a oznameni, ze dvere se budou zavirat. Autobusy meli tendenci taky „prdet“, takze do ranniho ticha se ozvalo procitene puuuuuuuuuuuhhhhhhhh!

Nedaleka hlavni auto tepna byla taky slyset. Stejne tak, kdyz jezdili popelari a kazdou popelnici poradne vyklepali.

Ale uplne nejvic mi nervy draly rekonstrukce vedlejsich panelaku, kde nonstop couval nejaky nakladak a ozyvalo se: piiiip piiiip piiiip piiiip. Pak RACH!!! kdyz nakladak shodil naklad. Potom delnici, kteri kovovy odpad hazeli z x-teho patra. Porvavani na sebe v 7 hodin rano bylo taky super. No a zbijecka? Proc ne. Zapnete to hosi, uz je 7.

Ted bydlime na dedine. A jedine, co nam dela randal tady je nedaleka dalnice. A kdyz rikam nedaleka, tak je docela daleko podle mne, ale stejne je slyset. Pres den to clovek nevnima, ale v lete v noci nejde spat s otevrenymi okny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24748
27.3.25 12:17

My jsme teď v novostavbě z roku cca 2019 a moc toho neslyšíme. Ale máme dobré sousedy, nikdo vyloženě hlučný zde není. V paneláku jsem toho slyšela víc, zejména, když nade mnou asi rok bydlela uječená kravka se třemi dětmi, to byl někdy očistec. Úplné ticho nebudeš mít v bytě nikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15925
27.3.25 12:32
@Anonymní píše: Více

Není to úplně pravidlo, ale dnešní novostavby jsou neuvěřitelně odfláklé, takže obecně platí, že tam budou problémy s hlukem horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
27.3.25 12:41

Mam známé a ty v novostavbě slyší naprosto vše. Slovo od slova od sousedů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
27.3.25 12:48
@unuděná píše: Více

Bydlím u železniční trati Praha-Brno, kuny máme, kočky taky, normální vesnice - sekačky, cirkulárky….. Ale proti paneláku je to ráj. Zavřu se doma a slyším jev vlastní smráďata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
27.3.25 12:50

Nekupuj si novostavbu, kup si byt ve starším domě, kde už je nesení hluku vyzkoušený. Chce to vyzpovídat budoucí sousedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42429
27.3.25 12:51
@unuděná píše: Více

A že těch jelenů je. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.3.25 12:52
@Janli píše: Více

No vidíš, já se zavřu v ložnici a neslyším ani vlastní smráďata v pokojíčku vedle :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
27.3.25 12:55
@Janli píše: Více

Ano přesně, v cihlovém domě by to mělo být asi nejlepší co se týče hluku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42429
27.3.25 12:55

Bydlela jsem v paneláku (sedmdesátá léta) a bylo to v pohodě, nejvíc bylo slyšet v kuchyni (digestoř) a na záchodě (stoupačky). Pak v mladším paneláku, tam toho bylo slyšet trochu víc. Teď v domě na malém městě (jo, je slyšet práce na zahradě, pes, slepice,…)
Ale mám možnost si zavřít okno. Za mě nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3508
27.3.25 17:12

Nezalezi kedy to bolo postavene ale ako!

Byval som v panelaku na prizemi, kompletne prerobeny, dvojite steny podlahy aj stropy, nepocula si vobec nic. Dokonca ani z cesty ktora isla asi 5m od steny. (edit: A to teda bola poriadna Prazska hlavna cesta)

„Novostavba“ cca 15r spat, kombinacia liateho betonu a tehly. Bezny prevadzkovy hluk nepocujes alevsade kde su odtahy (kupelna, zachod, kuchyna) pocujes aj hovorene slovo susedov. V noci poctu vytah aj ked s nim nieje ziadna spolocna stena.

„Novostavba“ cca 10r spat, tiez tehla a liaty beton hluk nepocut skoro ziaden, vytah nepocujem aj ked mam s nim spolocne 2 steny. Ale v kupelni jasne pocut susedovu kupelnu (pustanie vody, zavretie dveri, pracka…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
27.3.25 17:37

Žila jsem všude možně, od rodinného domu až po panelak.
Ale k dotazu, nejhorší byl byt z 50.let, kde jsem slyšela od sousedů každé zakopnuti. V paneláku to byk takový průměr. Dneska žijeme v novostavbě a máme tu klid. Občas rano slyším urvanou sousedku, občas brecici dítě. Je to byt, ne samota u lesa. V běžném denním ruchu člověk neslyší nic, jakmile utichne noc, je vše intenzivnější. Ovšem dá se s tím žít úplně na pohodu. Vždy tam jsou elementy, které nesouvisí s bytem- typ sousedů, silnice, koleje, hospoda se zahrádkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí