Hluk v paneláku vs. hluk v bytě novostavbě

Anonymní
27.3.25 09:37

Hluk v paneláku vs hluk v bytě novostavbě

Ahoj, mám na vás dotaz. S přítelem žijeme aktuálně v paneláku a upřímně, už toho máme plný zuby. Křivý zdi, křivý podlahy, stoupačky a hlavně sousedi… mám pocit, že žijeme v permanentním hluku. V paneláku, kde jsme teď je všechno brutálně slyšet. Věčně slyšíme jejich mluvení, kýchání, třískaní dveřmi, klapání bot, šoupání nábytku, když jim spadne něco na zem, dupání, štěkání psa… Přemýšlíme, že bychom koupili byt v novostavbě. A myslím opravdu novostavbu (letos postavenou). Tak mě zajímají vaše zkušenosti. Kdo bydlíte v bytě v novostavbě (ať už v nájmu nebo ve vlastním), která byla postavena v posledních pár letech, je tam klid? Stojí to za to? Cena je samozřejmě šílená, ale raději budeme platit brutální splátku hypa a být s bydlením spokojení, než co jsme platili teď za hypo a věčně na ten byt nadávat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35837
27.3.25 09:44

Asi taky záleží, jak je to postavené. My jsme v novostavce 3 rok a slyším jako něco málo, ale sousedy mluvit ne, ani jejich mimino. Sousedka nad námi pindala, když mladej běhá doma, ale ona je pořád doma a pracuje na pc, já zase slyším její mixér :D ale jinak fakt skoro nic a to jsme barak plný dětí a relativně mladých lidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.25 09:52

@anonym 57494818

Novostavba z 2018. Slyšíme hluk od sousedů na patře, hlasitý smích, děti. V ložnici je to nepříjemné, sousedi mají vedle obývák.

• Citovat
  • Upravit
24853
27.3.25 09:52

Pořád je to byt… záleží na stavebních materiálech a hlavně na lidech, kteří tam žijou..
malé děti a psi zřejmě budou tam i tam..
nejhorší na tohle byla dřív v panelácích ta umakartová jádra, tam jsi na wc fakt slyšel-a věci, které opravdu nechceš :mrgreen:
a s tím zadlužováním - rozumně… dobře si to spočítejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.3.25 10:06

Vemte si na prohlídku kvalitního stavebního dozora, jinak můžete mít to samé akorát za dvojnásobek ceny :mrgreen: Některé novostavby jsou jak z papíru, staví se rychle a na efekt, je potřeba na to dát bacha. My jsme v novostavbě 8 let a je to v pohodě, je tu klid i když nad námi a vedle mají maličké děti, nic neslyšíme. Ale koupi nám „posvětil“ odborník a opravdu se trefil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.25 10:10

Já už bych do bytu nešla, jsem ráda za klid v našem přízemním domě :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.25 10:25

To záleží. Jsme v novostavbě (ty jo, asi 2022), je tu celkem klid (občas je slyšet běhání dětí od sousedů, klavír apod), ale v paneláku (po kompletní rekonstrukci) jsme neslyšeli opravdu nic. Takže tady je to o trošku horší, ale i tak dost dobré. Rodiče a tchánovci bydli v domě (malé město a druzí na vesnici) a tam je randál úplně neskutečný, sekačky, cirkulárky, u jednoho domu mají sousedé nějakou fontánu a v životě bych nevěřila, kolik to udělá rámusu :lol: Po domluvě jí vypínají na noc, ale přes den jí tam slyšíme pořád.

Takže u nás vyhrává panelák :lol:

• Citovat
  • Upravit
53190
27.3.25 10:27

Taky mě vždycky pobaví, jak si někteří myslí, že barák je záruka klidu :mrgreen: U našich jedni sousedi už 5 let rekonstruují, takže pořád nějaký hluk, prach, bordel. Druzí sousedi vyhulují na terase a u toho hlasitě krafají opravdu na denní bázi a o mrouskajících kočkách a kunách vyhlodávajících v noci sádroš raději pomlčím :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.25 10:35

To fakt záleží jak to bylo postaveno + na sousedech. Bratr žije v novostavbě z roku 2022 a slyšet je celkem dost běhání dětí v bytě nad ním a pak i když nad ním mluví trochu víc nahlas. :nevim: Já žiju v baráku, kde jsou tři byty (máme ten prostřední) a třeba sousedi pod námi nás prý nešlyší skoro vůbec oproti sousedovi, který tam žil před námi, jen třeba slyší, když něco stěhujem. Naopak my slyšíme sousedy nad námi neustále - doma běhají, skáčou, často mají párty, běhají na páse nebo tam furt něco opravují a to je fakt masakr, takže záleží určitě i na sousedech, na koho narazíš.

• Citovat
  • Upravit
3805
27.3.25 10:41

Já bydlím v paneláku a máme tady ticho, slyšet skoro nic není. Kdysi jsem bydlela ve Strašnicích v cihlovém domě postaveném před válkou a bylo tam slyšet skoro všechno. Dnešní novostavby se staví také převážně z dílů podobných panelům, takže záruka klidu tam také není. Navíc třeba v Praze ty novostavby masivně skupují Ukrajinci a jiné národnosti z bývalého SSSR a ti umějí být hodně hluční. U bratra, který bydlí v Praze v novostavbě a to dost luxusní, řvou na balkónech a předzahrádkách a to i v noci, že si ani nemůže otevřít okno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
27.3.25 10:41

Ja zila predtim v panelaku z 70let a neslyseli jsme od sousedu nic. nejvice bylo slyset v koupelne a to proto, ze stupackama se zvuky dobre nesly.

Jak psaly holky prede mnou, ani novostavba ti nic nezaruci, zalezi na tom, jak dobre izolovane jsou zdi.

Jo a jedna vec je hluk, Druha vec s timto tematem nesouvisi, ale poboha si overte, ze ma novostavba dost ulozneho prostoru, obzvlaste na kostata, vesak na pradlo, zehlici prkno, vysavac a vsechny tyto nevzhledne a prostor zabirajici veci, protoze neni nic horsiho, nez nemit uklidovku, kam to muzes zavrit a v predsini nemit misto pro satnikovou skrin. Novostavby tim jsou nechvalne zname, ze neni misto nikde na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
27.3.25 11:05

Bydlím v paneláku z poloviny 70. let a v zásadě slyším jen TV od hluché sousedky a trochu zvuky z chodby, ale to se zlepší, až vyměním vchodové dveře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.25 11:16

@unuděná tak jasně že záleží, kde je postaveno, my máme na každou stranu od domu minimálně 50m a máme celkem klid na zahradě a v domě v pohodě :-)

• Citovat
  • Upravit
53190
27.3.25 11:26
@Anonymní píše: Více

Cirkulárka nebo uječenej pes dělá bordel i na 80 metrů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
27.3.25 11:31
@unuděná píše: Více

a ta circularka bezi denne? Protoze jestli jo, tak to bych zesilela. Co to tam maji? Nejakou vyrobnu v garazi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí