Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
no my taky prcka ucili nejdrive na televizi, ale proste bezuspesne, pak sousedi pod nami kdyz bouchli dverma, nebo meli mejdan, tak to bylo sileny…proste to ze zacatku neslo…ale zajimave, ze pri odpolednim spanku kolem nej mohl projet kamion a nevzbudilo ho to..ted jak je uz starsi, tak je na zvuky odolnejsi, po spickach jsme sice nechodili, ale hodne jsme se mirnili…
Z vlastní zkušenosti volím jemný hluk.. Od narození malýho jsme se chovali běžně, jako když tu nebyl, vyplatilo se to. Spí jak dřevo, když u nás byla a je návštěva, nemusí se šeptat ani chodit po špičkách, v kočárku ho neprobudil ani kolem jedoucí traktor
..
nikolinecka píše:
Z vlastní zkušenosti volím jemný hluk.. Od narození malýho jsme se chovali běžně, jako když tu nebyl, vyplatilo se to. Spí jak dřevo, když u nás byla a je návštěva, nemusí se šeptat ani chodit po špičkách, v kočárku ho neprobudil ani kolem jedoucí traktor..
taky jsme to zkouseli ale bohuzel to nevyslo…
Ježiš, zakladatelka se ptala, jak naučit dítě na spaní - za mě v kraválu, neříkám, že nejsou děti, které v kraválu spát nebudou, ale moje zkušenost je taková…
Já zase nechápu, jak dítě může najednou z ničeho nic usnout a spát třeba pod stolem… Trochu nadhledu, nemyslela jsem to nijak blbě, prostě můj názor je, že se kolem dětí nemá chodit hned od začátku po špičkách, toť vše…
Ono taky asi záleží na dítěti, ale myslím, že pokud se začne hned od narození, tak si pak mimčo přece zvykne..
Od tří měsíců jsme taky nechali malýho před usnutí trochu plakat v postýlce, po 3 dnech se naučil sám a bez pláče usínat v postýlce.
Je ale fakt, že každý mimi je jiný, tak to chce asi trochu kompromisovat ![]()
Bydlíme na vesnici, takže cirkulárky, sekačky a máme velice pilného souseda, hlavně když chodila spát Alenka po obědě, při otevřeném okně, on měl na to snad políčeno, řezal, piloval, sekal, tloukl, jakmile šla spát, takže si zvykla a v pohodě.
Jsem zvědavá na naši mladší. Ta je trochu jiná. Vše ji vyruší a hned vstává. ![]()
nikolinecka píše:
Ono taky asi záleží na dítěti, ale myslím, že pokud se začne hned od narození, tak si pak mimčo přece zvykne..
Od tří měsíců jsme taky nechali malýho před usnutí trochu plakat v postýlce, po 3 dnech se naučil sám a bez pláče usínat v postýlce.
Je ale fakt, že každý mimi je jiný, tak to chce asi trochu kompromisovat
přesně to si myslím taky…
Saxana22 píše:
Ježiš, zakladatelka se ptala, jak naučit dítě na spaní - za mě v kraválu, neříkám, že nejsou děti, které v kraválu spát nebudou, ale moje zkušenost je taková…Já zase nechápu, jak dítě může najednou z ničeho nic usnout a spát třeba pod stolem… Trochu nadhledu, nemyslela jsem to nijak blbě, prostě můj názor je, že se kolem dětí nemá chodit hned od začátku po špičkách, toť vše…
Ale celou dobu to ty tady urputně tvrdíš, že když to šlo u tvojich dětí , tak to sakra musí jít i u jiných a že to tady my děláme špatně, tak hergot co se čertíš, holka? Já ti tady tvrdím, že to někdy nejde a můžeš se třeba pos…, ale vážně to pochopí jenom ten, kdo všechno zkoušel a přesto to nezabralo. Ten, kdo to nezažil bude stejně pořád tvrdit, že to jde ![]()
Karinko: to nemá cenu, dyť jsem psala, že jsou děti, které v hluku nespí
a nečertím se a otom, že to děláš špatně, jsem nikde snad nepsala ne? ![]()