Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
mamky radtě.. co je lepší pro mimčo? (8týdnu) naprostý klid pro spaní nebo jemný hluk? my zatím už spinkáme docela dobře.. jen mě zajimají zkušenosti.. fígle s vysavačem či fenem známe.. ![]()
Říká se, že přes den by mělo mimčo spát v běžném denním ruchu a při světle. V noci naopak tlumené zvuky a tma či šero pokud se tmy bojí. Dokáže pak rozeznat noční - delší spaní a kratší denní…
Já žádný klid nedodržovala, když malej spal…Luxovala jsem, myla nádobí, vařila…Nechtěla jsem aby se naučil na absolutní ticho a já pak nemohla 3 hodiny spánku nic v domácnosti udělat…
Vyplatilo se, jednou tady musel dokonce dělat dělník zbíječkou a s malým to ani nehlo…
Přes den spinká v hluku a uplně v pohodě..nic jí nevzbudí, ale večer potřebuje klid a spí taky krásně celou noc ![]()
Malá je od narození přes den s námi v obýváků a spí jako dudek… TV běží pořád a my se úplně normálně bavíme… Je to tak lepší, když jsem byla malá já, tak jsem byla zvyklá na úplné ticho, takže prý ani nesplachovali ![]()
Jak píšou holky, den = lehčí stálý hluk a zastíněno jen lehce, noc = dlouhý spánek v tichu a běžné tmě. Malou jsem dávala spát přes den na balkon a když před balkon předjel bagr a začal bagroval, malá chrněla dál ![]()
Všechny děti přes den spaly při běžném domácím hluku. U nejstarší to jinak ani v 1kk nešlo. Další už měli hluk v podobě nejen domácnosti, ale i staršího sourozence, protože postýlka na den byla v obýváku.
xangel87 píše:
Já žádný klid nedodržovala, když malej spal…Luxovala jsem, myla nádobí, vařila…Nechtěla jsem aby se naučil na absolutní ticho a já pak nemohla 3 hodiny spánku nic v domácnosti udělat…
Vyplatilo se, jednou tady musel dokonce dělat dělník zbíječkou a s malým to ani nehlo…
naprosto s tebou souhlasim, jen nas prcek proste klid v noci vyzadoval
pres den ho neprobudilo ani vrtani od sousedu.
Tak já mám zkušenost, že čím menší miminko, tím víc hluku snese
Když byly dceři 4 měsíce bez problémů spala venku v kočárku a kousek od ní řvala motorová pila
Teď po roce už ji větší hluk vzbudí, ale běžný provoz v domácnosti prospí.
za mě tedy - co největší brajg, aby se miminko naučilo spát v ruchu a jentak něco ho neprobudilo. Časem se ti to fakt vyplatí ![]()
Tak mě je jedno,jestli spí v hluku nebo doma nebudu ani dýchat,hlavně,že se spí
Mám doma nespavce,takže budu klidně tu hodinu našlapovat po špičkách,jen aby se vyspal
Večer spaní samozřejmě klid,tma.Přez den taky zatahuju žaluzky a během spaní nedělám nic,většinou sedím u pc ![]()
Saxana22 píše:
za mě tedy - co největší brajg, aby se miminko naučilo spát v ruchu a jentak něco ho neprobudilo. Časem se ti to fakt vyplatí
Bohužel to neplatí vždy.Já mám odmalička problémy s usínáním,probudí mě i moucha,které sedne v noci na střechu
A učení na hluk mě vůbec nijak nepomohl.Jsou děti,které prostě spí i když jim stádo krav šlape po hlavě a pak dětičky,kterým hluk vadí.A já se podle toho přizpůsobuju.
Katko: obě naše děti výrůstají na stavbě, takže se prostě musely přizpůsobit a spí v kraválu ![]()
Saxana22 píše:
Katko: obě naše děti výrůstají na stavbě, takže se prostě musely přizpůsobit a spí v kraválu
Věř tomu,že existují děti,které by se ti nepřizpůsobily.To bys radši chtěla aby ti několika měsiční mimino nespalo přez den vůbec?
Buď ráda,že máš děti,které ti v kravále spi a nemají s tím žádný problém ![]()
Myslím, že zlatá střední cesta - ani velký hluk (i když naše sedmiměsíční dcera v pohodě spala u zbíječky a vrtaček - předělávali nám topení)
, ale ani úplné ticho - to se pak bude dítě budit při každém šustnutí ![]()