Hmotná nouze 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
20.6.14 09:11

Tak me po sedmdesáti dnech přišla nová výzva, že otec detí musí byt hlášen na uřadu prace jinak to nejde a zamitnou to už si ze me delaj srandu. Přítel má na osmdesati procentech tela lupenku nemuze jen tak sehnat práci nikde se nehlásil ja jsem na up a porád me buzerujou a klidne nas nechaj hcípnout. To me to nemohla říct hned pokažde neco najdou me uz to štve chtela, bych si nekde stežovat na jejich práci, ale nevím, kde u vedoucí to nestací musí byt i nekdo nad nima nevíte, kde magistrát nebo jiny urad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
20.6.14 09:43

Když přítel není evidovány na úřadu práce, platí si sám zdravotní? jinak evidence na Up je základním předpokladem pro přiznání dávek hmotné nouze. Nadřízeným orgánem je ministerstvo práce a sociálních věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
20.6.14 12:33

Neplatí nemá z čeho. Roste dluh, ale já si dávala žádost a mohla to říct hned a ne po tech měsících, metodička už to vracela snad třikrát, tak snad měla říct hned co je všechno potřeba dělaj si jen srandu. Já potřebovala pomoc abych mohla do práce a zapojit se zpět nedaj člověku vubec šanci se odrazit. Mohla jsem nastoupit do práce, ale pani chtela hned vstupní prohlídku u jejich lékaře za400Kč, kde je mám asi vzít, když deti uz mají na dluh i obědy ve škole. Nemám nikoho matka mě zemřela, když me bylo deset a s otcem se nestýkám co to kurna je za systém. Zlodeji a vrazi dostanou na start 3000kč a mě nechaj zdechnout čekaj až si to s dětma hodim.Jsem už vážně zoufalá. Kam se mám obrátit, kde je nějaká pomoc mám děti odvést někam do Klokánka nebo fakt nevim. Poradte někdo prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
20.6.14 12:37

@pykolyn 8o 8o tak at jde na pracák ne, tohle nechápu proč tam dávno není, minimálně za něj budou odvádět zdravotní, nevim z čeho ten dluh chce splácet :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
20.6.14 12:40

Protože má trvalý pobyt V Kutné hoře a ten výlet stojí 300Kč nemel na cestu a vyřadila ho z evidence prostě začarovanej kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.14 12:47

Myslela jsem, že ta hmotka nám pomuže se znovu zapojit, ale nemáme na ni nárok protože nemáme prachy, tak at si ji uživají menšiny ověnčené zlatem dělající taxikáře a práci načerno. Jsem tak zoufalá, že už myslim na nejhorší, hmotná nouze Prahy3 stojí opravdu za to díky ji za púomoc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.14 14:15

Mě teda zaráží že po mě nechtěli nic jiného doložit než výpis z účtu výplatní pásky a zaplacené nájemné a smlouvu o nájmu a prac. smlouvu. V jiné diskuzi se ted řeší i že má paní doložit rozpis služeb to po nás taky nehctěli ani že byl muž vedený určitou dobu na pracáku přitom služby máme taky psané v jednom.

• Citovat
  • Upravit
29
20.6.14 14:22

Já fakt tomu nerozumím všude chtejí neco jiného. Me jen štve to, že vše tak trvá já to řeším třetí měsíc a pořad nic mela mi to říct hned co vše bude potřeba, ale od každé výzvy mají opět 30dní a někdy i 60 to muže trvat do nekonečna. Píšu dopis na ministerstvo práce budu si stěžovat na Prahu 3 mam toho po krk jinak to s nima nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
20.6.14 15:41

@pykolyn Podmínky pro HN si můžete zjistit sama. Co se týče manžela, týká se ho odstavec V hmotné nouzi není osoba,

která prokazatelně neprojevuje snahu zvýšit si příjem vlastním přičiněním,
která není v pracovním nebo obdobném vztahu, nevykonává samostatnou výdělečnou činnost a není vedena v evidenci uchazečů o zaměstnání,

http://www.mpsv.cz/cs/5

Mohli jste si ušetřit spoustu času a nervů. Pokud roste dluh na pojištění, věřte, že jej budete muset zaplatit. Trvalé bydliště je pouze evidenční údaj, je možné jej zřídit v místě bydliště- k tomu stačí jakýkoli právní titul k užívání nemovitosti (třeba nájemní smlouva) nebo souhlas majitele či nájemce. Určitě to stojí za ty desítky tisíc dluhů na pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
20.6.14 20:05

Díky za rady, do této situace mě dostal zaměstnavatel, ktery měl třitísíce zaměstnancu a trval třicet let než se do vedení dostal člověk, který podnik vytuneloval a ja zustala bez vyplat a firma šla do insolvence v dnešní době se to muže stát uplně každému a nikomu to nepřeji. Nikdy jsem stát nedojila makala jsem na nočních i při mateřské a řádně odváděla dané a vše. Nikdy me nenapadlo, že budu muset žádat o tuto dávku a informovat me snad měla ta pani co tam sedí to tam opravdu být nemusí snad je tam pro mě za peníze dan poplatníku, kterým jsem vždy byla i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.14 20:25

Chtěla bych se zeptat na urade prace ci socialnim urade ci jak se to jmenuje vzkazali ze chteji vyuctovani po majiteli bytu, jak se to ma vyresit kdyz v najemni smlouve ohledne vyuctovani neni nic psane, tj. ze nedoplatky a preplatky plati majitel bytu, na prispevku na bydleni to nechteli, staqcilo rict ze jsem nic nedoplacelaa ani mi nic nevraceli, volali majiteli ten to odsouhlasil. bohuzel je to rodinny prislusnik

• Citovat
  • Upravit
66806
20.6.14 20:59
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat na urade prace ci socialnim urade ci jak se to jmenuje vzkazali ze chteji vyuctovani po majiteli bytu, jak se to ma vyresit kdyz v najemni smlouve ohledne vyuctovani neni nic psane, tj. ze nedoplatky a preplatky plati majitel bytu, na prispevku na bydleni to nechteli, staqcilo rict ze jsem nic nedoplacelaa ani mi nic nevraceli, volali majiteli ten to odsouhlasil. bohuzel je to rodinny prislusnik

Tak není nic jednoduššího než napsat dodatek k nájemní smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.14 21:36
@blecha72 píše:
Tak není nic jednoduššího než napsat dodatek k nájemní smlouvě.

Jak to myslite dodatek

• Citovat
  • Upravit
66806
20.6.14 21:41
@Anonymní píše:
Jak to myslite dodatek

Dodatek k nájemní smlouvě, kde bude jasně stanoveno, jak je to s případnými přeplatky a nedoplatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.14 21:45
@blecha72 píše:
Dodatek k nájemní smlouvě, kde bude jasně stanoveno, jak je to s případnými přeplatky a nedoplatky. [/citace tak tam dle preplatku a nedoplatku nic neni tak nevidim duvod proc je mam uvadet to by tam nelo byt uvedeno
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat