Hnis v odřenině?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.3.22 18:04

Hnis v odřenině?

Dobrý den,

dcera má po tělocviku odřenou levou patu na achilovce. Řekla bych klasický puchýř. Jenže po týdnu odřenina není zacelená, a je celá žlutá. O víkendu ji z toho vytékal hnis. Teď tedy žlutá, hnis už nevytéká, ale na náplasti kterou měla ve škole hnis byl. Nevím, co mám teď dělat, zda čekat nebo jak. Mažu ji to mastí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10461
22.3.22 18:25

Já bych řekla, že je to tím, že to mažeš mastí. Jestli tam byl puchýř, mělo by se to nechat zaschnout a nechat vytvořit strup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
22.3.22 18:27
@Anonymní píše:
Dobrý den,dcera má po tělocviku odřenou levou patu na achilovce. Řekla bych klasický puchýř. Jenže po týdnu odřenina není zacelená, a je celá žlutá. O víkendu ji z toho vytékal hnis. Teď tedy žlutá, hnis už nevytéká, ale na náplasti kterou měla ve škole hnis byl. Nevím, co mám teď dělat, zda čekat nebo jak. Mažu ji to mastí.

Pokud se ti to nezdá, tak ji vem k doktorovi. Po netu můžeš dostat milion rad k ničemu. Nejlépe na chir. ambulanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
22.3.22 19:54

Buď mazat žlutým bepanthenem (je dezinfekční) a hnis rozmáčený mastí vždy co nejvíc šetřít a vyčistit, nebo nechat zaschnout a nechat jako strup zahojit. Případně kombinace obojího (když může být doma bosky, tak nechat schnout a větrat a do boty mazat a často čistit a přelepovat)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.22 21:05

@Hoa Mai blbě jsem to napsala. Prostě odřené, určitě to z nových bot znáte.

• Citovat
  • Upravit
492
22.3.22 21:21

A byl to hnis jako hnis? Nebo to prostě jen mokvá jako každá zalepená odřenina?? Já osobně byla namazala betadinou a nechala větrat…pokud jí to fakt nějak hnisa tak bych s tím došla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.22 21:36

@1V374 hnis to byl první dny, a navic jen trochu, teď to má žluté, ani to nemá zaceleny tak nevim.

• Citovat
  • Upravit
61
22.3.22 22:28

Nevím jak moc vážné to je, ale na všechny odřeniny a rány používám odvar z heřmánku. Nechat vyluhovat květ heřmánku jak čaj, namočit vatu do vystydleho odvaru a přelepit přes ránu. Bacha ať vata nevyschne, mohla by se k raně přilepit. Pak opravdu radši nechat zas větrat a v případě potřeby obklad opakovat. Heřmánek ty rány vždy krásné zklidní :palec: přeji ať se odřenina brzo zahojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák