Pád na ledě

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
115
19.3.22 22:15

Pád na ledě

Zdravím,
Před týdnem jsme byli bruslit a malý spadl na ledě, ačkoli měl helmu, tak měl na čele docela bouli, stalo se to dopoledne, odpoledne už byl v pořádku, dělal blbiny, žádné příznaky otřesu mozku, nic…ale pořád po tom týdnu mám takový ty obavy, jestli je všechno ok… předpokládám, že zlomeninu kosti lebky na čele bychom poznali,..ale když třeba řeknu své obavy doktorce dětské, poslala by nás byť jen na kontrolní rentgen? Zase na druhou stranu nechci být hysterická matka :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9267
19.3.22 22:18

Nikam bych nešla. Kluk je v pohodě. Nenechala bych mu dělat zbytečný rentgen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
19.3.22 22:23

Po týdnu to řešit? Doktorka by ti vysvětlila, že je kluk v pořádku. Pokud už, měla jsi to řešit hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15406
19.3.22 22:24

Týden je v pohodě…nikam bych nechodila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37114
19.3.22 22:39

Po týdnu už by určitě měl nějaké příznaky, jestli mu nic není, tak bych neřešila. Rentgen je zbytečný, asi by si v nemocnici ťukali na čelo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4923
20.3.22 05:09

Taky si myslím, že po týdnu už mu nic nebude. Moje děti zažily boulí a pádu. Nenechávala bych ho zbytečně ozařovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42152
20.3.22 05:13

Tvé dítě je v pořádku, proč ho nechat zatěžovat rentgenem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.3.22 08:12

Zlomenina lebky se nemusi nutne poznat hned (ale to treba ani zlomenina prstu na noze). Dcera jednou spadla celem na hranu vany. Mela prisernou bouli, ale zadne priznaky otresu mozku, takze jsme hned nikam nejeli. Ale protoze ji ani po 13 dnech nezmizela boule, jen se zmensila, ale porad tam mela vyrazny hrbol, tak jsem s ni jela na urazovku (s obavou, aby ji ten hrbol nezustal). Podle RTG zjistili, ze mela prasklou lebku mezi ocima. Ale bez posunu, takze by s ni stejne nic nedelali, ani kdybychom prijeli hned. Jen by si nas mozna nechali pres noc na pozorovani. Jen me naucili rozmasirovavat ten hrbol (byla to vnitrni jizva), jinak by ji zustal navzdy.

V tvem pripade bych nikam nejezdila, pokud nema zdeformovanou lebku (coz, predpokladam, nema), nebo vnitrni jizvu (tu nejspis taky nema, protoze ta vznika pri uderu do ostreho predmetu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.3.22 20:20

Jeste dodam, ze z tohoto byla take velka vnitrni jizva, temer po cele delce (vysce) modriny. S tim jsme nikam nejeli (opet dcera nemela priznaky komoce mozkove) a po vstrebani hematomu jsem nekolik mesicu masirovala. Musim se hodne snazit, aby ted po letech videla zbytky te jizvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák