Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No je toho moc ale to ti povolil dr.nebo to beres sama? Ja mela teda sprej do pusy na astma a paralen a nic vic.Natu anginu si asi musela. Antibiotika davaj v nejnutnejsim pripade.Ale ibalgin nee.
Myslím, že vše kromě ibalginu by mělo být v mezích. Vím, že moje kamarádka měla od lékařky v těhotenství povolen vyjímečně ibalgin, když se jí hodně rozjela migréna. Co na to tvoje neuroložka? co ti na migrény v těhotenství řekla ona?
Já bych teda léky nebrala a prostě to přetrpěla, migréna se dá zvládnout i bez léků. Už toho bereš až až, bála bych se, že by to mohlo mít na dítě špatný vliv
@nozu píše:
Myslím, že vše kromě ibalginu by mělo být v mezích. Vím, že moje kamarádka měla od lékařky v těhotenství povolen vyjímečně ibalgin, když se jí hodně rozjela migréna. Co na to tvoje neuroložka? co ti na migrény v těhotenství řekla ona?
Migreny potvrzené nemám, nikdo mi nebyl schopen říct, z čeho to mám…jen vim, ze to mam cca třikrát do roka a po týdnu to přejde…CT apod je čiste
Ibuprofen se vazne nema brat, uz nekolikrat predtim varovali. nicmene nejvetsi negativni vliv ma v 1. a 3. trimestru, takze v tom 21tt je to jeste nejspis v pohode. ale lepsi je rozhodne paralen.
rozhodne res vsechno s lekarem. ne v lekarne (tam ti neprodaji ani paralen, kdyz vidi, ze jsi tehotna - pro jistotu), lekar ti spis rekne presne, co kdy je mozne a cemu se vyhnout. nektere leky se spis nesmi na zacatku, nektere jsou nejvic nebezpecne na konci tehotenstvi.
Ibuprofen se nemá brát hlavně ve třetím trimestru, to ještě nejsi.
@katerina.Tr měla si někdy migrénu? To fakt bez léků těžko dáš. Tak či tak bych si radci vzala paralen, i když si nejsem jistá že zabere.
Jinak ohledně penicilinu na tu angínu, ten je úplně ok, i v letáku se píše že nepřechází přes placentu, je tedy pro miminko neškodný. Sama jsem ho brala taky na anginu. Ohledně ibalginu se názory liší, ale většinou se říká, že až na třetí trimestr se brát smí, samozřejmě ne tři denně celý těhotenství. Předpokládám že vše bereš pp konzultaci s lékařem, ty léky na bolest bych zkusila omezit na minimum nebo aspoň nahradit Paralenem, ten by měl bejt neškodnej.
@Netopýr1 ano, migrény mívám a jaký, nevím proč bez léků bych to neměla nedát. Nikdy jsem si v migréně nevzala léky, vše se dá vydržet a kord v těhotenství bych teda do sebe prášky proti bolestem neládovala.
@katerina.Tr no nevím, nebudu se tady dohadovat, holt nemáš tak silný. Já po prvním porodu na ně docela trpím, zvracím a nemůžu ani vstát z postele, myslím si, že vydržím hodně, ale třeba porod pro mě byl méně bolestivá věc než když mám fakt migrénu. Švagrová to má stejně, i spousta jiných lidí, tak asi vydržíme málo. Každopádně to je úplně mimo, Paralen brát můžeš, výjimečně i ibalgin.
@nozu píše:
ibalgin je v 1. a 2. trimestru naprosto v pohodě. vím, zjišťovala jsem u několika lékařů, mj jsem psala i Kouckému. Mám totiž alergii na paracetamol a ne vždy to šlo bez léků, zvlášt když jsem potřebovala fungovat pro dceru. Ale snažila jsem se brát ho co nejméně
@katerina.Tr píše:
@Netopýr1 ano, migrény mívám a jaký, nevím proč bez léků bych to neměla nedát. Nikdy jsem si v migréně nevzala léky, vše se dá vydržet a kord v těhotenství bych teda do sebe prášky proti bolestem neládovala.
Tak to jsi dobrá, já včera bolestí brečela…
@katerina.Tr holt máme každý jiný práh bolesti
já bych si prášek vzala na migrénu zrovna tak, protože jsem 95% času s dětmi sama a potřebuji fungovat. Nemuzu zalézt do tmy a spár, jak jsem to dělala kdysi za bezdětna
@atominnka píše:
@katerina.Tr holt máme každý jiný práh bolestijá bych si prášek vzala na migrénu zrovna tak, protože jsem 95% času s dětmi sama a potřebuji fungovat. Nemuzu zalézt do tmy a spár, jak jsem to dělala kdysi za bezdětna
Přesne tak..ja bolest hlavy špatně snasim…ale rodit bych mohla na zakázku ![]()
Ale výčitky mám
@Anonymní píše:
Přesne tak..ja bolest hlavy špatně snasim…ale rodit bych mohla na zakázku
Ale výčitky mám
já to mám přesně opačně
rodit už nikdy, ale migrény snáším docela dobře.
Ahoj holky, hrozně mě trápí kolik léků beru…
Asentru a zyrtec celou dobu.Pak v 15tt jsem dostala angínu, takže atb Ospen a kapky do nosu.Ted 21tt a tyden ibalginy a algifen. Silene migrény, kdy bych lezla po zdi..
Vse je zatím na vybornou co se těhotenství a dítěte týka, ale desi mě, co to muže s mimcem udělat?