Hodně protivné dítě

158
28.10.15 16:34

Hodně protivné dítě

Dobrý den všem,
Je tady někdo, kdo má nebo měl dítě kolem 10 měsíců a prostě úplně strašně zlobilo? :-( mám dceru od narození to bylo zlatíčko hodna, šikovná holčička skoro vůbec neplakala. Za to teď poslední asi měsíc je jako. když nám někdo ty děti vyměnil. Porad to tak nějak prisuzuju zubům, ale už se začínám bát, že to na to jen svadim. Nevydrží si chvíli hrát sama, porad mě musí mít za zadkem. Když ji např. Nepustím tam, kam nesmí spustí hystericky záchvat jako když ji trham nohy. Porad jenom knoura ikdyz se jí snažím všemožně zabavit. A kolikrát mi přijde i prostě úplně zlá. Hrajeme si, najednou ji něco popadne a úplně vzteky mě flakne hračkou po hlavě. Když se jí snažím uspat opět hysterak a nejsem schopná ji položit na záda. Propina se v zádech jako by tam byli nože, pere se se mnou tak, ze bych ji snad zlomila. :-( i špatně spí, teď dva dny v noci i fnukala. Jak se měnil čas tak spí i min. Dam ji v 20h a před šestou ráno straší. Ale pak třeba dopoledne usne a spí i 2,5h. A odpoledne tu 1,5h zase dá. Uspat ji je hrozné, ale pak mi zase přijde strašně správa. Já prostě nevím. Jsem už na prášky. Mel doma někdo taky takového „hajzlika“? Já ji miluju nadevše na světě je to vytoužené dítě, ale už takhle dál nemůžu. :-( myslíte, že to můžou být ty zuby? Já tam proste nic nevidím, už 4 a stejně to nejsem schopná poznat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
28.10.15 16:41

Separacni krize..to prejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
28.10.15 16:43

Tak jestli jsi čekala, ze dítě zůstane stále jako křehká panenka, tak jsi dost naivní. To, čím tvé dítě prochází, patří k jeho vývoji. A věř, ze to, co předvádí teď, je jen slabý odvar toho, co nejspíš bude následovat v budoucnu. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11117
28.10.15 16:43
@Tarjei píše:
Separacni krize..to prejde…

od kdy separacni krize zahrnuje mlaceni matky hrackou po hlave? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
28.10.15 16:44

@Tarjei taky tak :palec:

• Citovat
  • Upravit
brko
28.10.15 16:49
@Ali-Ali píše:
od kdy separacni kr ize zahrnuje mlaceni matky hrackou po hlave? :D
:lol: to sice nezahrnuje, ale jinak v popise příznaky separacky také vidím.
  • Citovat
  • Upravit
158
28.10.15 16:51

Já myslela, že separační krize je spíše právě ta touha po. matce. Než že ji mlátí.
Naivní nejsem. Samozřejmě, že chápu že se rozvíjí a není to už to. ležící miminko. Asi to nedokážu popsat tak barvitě, jaké to ve skutečnosti je. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
28.10.15 16:51
@brko píše: :lol: to sice nezahrnuje, ale jinak v popise příznaky separacky také vidím.

ale jo, ja taky ;) ale nehazela bych na to vsechno. napriklad tou hrackou po hlave uz je podle me naznak vyvoje osobnosti (kulantne receno :mrgreen: ) a je treba zacit stanovovat hranice. jemne ale dusledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
28.10.15 16:55
@Natalka123 píše:
Já myslela, že separační krize je spíše právě ta touha po. matce. Než že ji mlátí.
Naivní nejsem. Samozřejmě, že chápu že se rozvíjí a není to už to. ležící miminko. Asi to nedokážu popsat tak barvitě, jaké to ve skutečnosti je. :(

neboj, nektere z nas si to umi predstavit ;) obe moje deti si prosly fazema, kdy jsem myslela, ze je nacpu do babyboxu. mladsi zrovna jednou slabsi krizi prochazi.

s tim spanim - pises, ze ti prijde docela spava, ale usinani je drama. nemuze uz byt pretazena, kdyz jde spat? mate nejake ritualy pred spanim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.10.15 16:56

Buď v klidu mám to samé, je jí tedy osm měsíců, ale dokáže se vzteky uplně klepat. Lítáme okolo ní celá rodina.Taky by mě zajímalo kdy to přejde, asi ale nezbývá nic víc než to překonat. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
28.10.15 17:04

@Ali-Ali od ty doby co tim deti trestaj matky za posledni odlouceni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
28.10.15 17:07

S tím spaním. Kolem sedmé dám večeři pak vykoupu, pohrajeme si, pomazlime a jdu ji uspat do postýlky. Teda teď v kočáru protože to prostě nejde a pere se i v kočáru. Pak chodí spát dopoledne a odpoledne vydrží vzhůru tak max tři hodinky. Ale potom odpoledním spaní do večera vydrží v pohodě i dyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.10.15 17:15

Jojo, separační úzkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
28.10.15 17:56

@Natalka123 S tim mlácenim. Syn je relativně hodné a klidné dítě (klepu :D), ale tohle období měl taky. Kolem 13 měsíců. Hrál si a najednou jako když distane „super nápad“ a mrsknul po mně dřevěnou kostku (nebo cokoliv jiného co měl po ruce). Přestalo to tak nějak samo (nebo mu to došlo, když měl na poličce kvanta zabavených věcí :D). Hlavně to neignoruj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85416
28.10.15 17:57

Podle me normalni vyvoj ditete :nevim: naucila se projevovat to, ze se ji neco nelibi, jestli Te mlati hrackou po hlave, tak si nejsem moc jista, ze vi, ze to boli a zda to dela fakt schvalne. Moje dite 9m doted usinalo v klidu na zadech, ale ted se taky snazi u usinani vsemozne prevalovat a rozhodne nejsme jedini. Hajzlikem bych ji teda nenazyvala :roll: separacni uzkosti bych to taky nenazvala, jedine podle toho, ze nevydrzi byt chvili sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí