Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, malé je měsíc, ted mi začla vždycky navečer moc plakat a vydržela i 5 hodin, už jsem taky skoro z toho brečela, nevěděla jsem jak jí pomoct, asi jí bolel pupíček, mazala jsem, masírovala, kapečky dala, cvičila s nožičkama a nic, a začne vždycky až večer, už ani skoro nic nejí, protože kojím, aby jí potraviny některé nenadýmaly, poradí mi někdo, co dělat, abych předešla bolestem břicha? děkuji
Ahoj, chapu te. Moje mala brecela kazdy vecer moc a usinala az po pulnoci. Jake kapky ji davas? Kapky na prdy v nasem pripade nepomohly, zacla jsem davat probiotika, konkretne Biogaia. Ne vsem pomuzou a existujou i jini vyrobci. Tohle nam pomohlo, bylo po placi a posunul se i spanek. Vyzkouseji nahraty polstarek na brisko. Nebo rourku do zadecku. U nas to ale moc nepomohlo. Trosku ulevil gel na brisko s polstarkem, ale to bylo chvilkove a neodstranilo to problem.
Ale to nemuSí být od bříška. Jestli dítě place 5 hodin, tak určité mezitím dostalo hlad, takže je to kolotoč. Jak často malá papa? Jinak ji ber hodne do vyvyšeneho klubíčka, je to dobrá poloha pro odchod plynů.
Jo jinak ještě jsem ti chtěla poradit, abys ji nedávala vigantol, ale zvolila jinou formu vít D. Ten vigantol právě dost často bolení bříška způsobuje.
A je to urcite briskem? Jedna znama mela to same a u nich pomohlo houpat, s briskem to nemelo nic spolecneho…tak poridili kolebku a houpaji
Nektere deti jsou pry citlivejsi a takhle se projevi, ze maji pres den moc podnetu a nemuzou kvuli tomu usnout, i to je moznost…ne vzdy deti placou kvuli brisku
@Pomka mám kapky infacol, pak i espumisan a ještě baby calm, a púrobiotika nevím, že se dávají? tak to zkusím, díky
@beruska9 myslím si to, že u toho kope nožkama a je uplně červená, tak nevím:-(
@Anonymní píše:
@brko fakt? vigantol způsobuje bolesti bříška? to nevím
Jo, už je to tak. Já ho vůbec nedávala. Zkus vysadit a dat kapky swanson.
A anonymní- máš třeba šátek na miminko? To by také mohlo pomoci. A jak často kojis, myslíš, ze nemá hlad?
@brko zkouším dát k prsu, ale nechce, takže si nemyslím, že je to jídlem, šátek nemám, myslíš, že by to pomohlo?
Pokud máte vigantol, nedávat, sehnat jiný vit D - tohle mi u kluka dělat. Co se týče zbytku - u nás super nošení v šátku - mrně krásně klidné, i se prospalo
můžeš si ho půjčit, vyzkoušet, třeba to zabere.. tady bude kombinace bolesti bříška a přetažení ![]()
@brko píše:
Jo, už je to tak. Já ho vůbec nedávala. Zkus vysadit a dat kapky swanson.
nebo Baby D od jamiesonu. ![]()
Zkuste uklidňující metodu na koliku podle Karpa nám to moc pomohlo ale hlavně to nevzdávejte když při prvním pokusu bude trvat dlouho. Poprvé mi to trvalo půl hodiny než se malej začal uklidňovat teď stačí zavinout pochovat a pustit v rádiu bílý šum a spí jako dudek. ![]()