Zploštělá hlavička u miminka

115
28.10.15 12:18

Zploštělá hlavinka u miminka

Malinká má 5 týdnů a mírně zploštělou hlavičku, na první pohled to není vidět..snad jen když se jí po tom místě přejede…je v tomhle věku ještě možnost srovnání, když ji budu otáčet hlavinku, měnit polohy? Dělala jsem to i do teď, ale v noci se kolikrát stalo, že tíhla k jedné straně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26295
28.10.15 12:26

@Monyszek jasně, že se to ještě srovná. Hlavně ji otáčej na obě strany, ať není fixovaná vyloženě jen na jednu stranu. Malý má půl roku a pořád to ještě nemá vyrovnané. Taky to neměl nějak moc, ale prostě to trvá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1320
28.10.15 12:27

Nám pomohl polštářek Candide Panda :palec:

Příspěvek upraven 28.10.15 v 12:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
28.10.15 12:28

Rozhodne srovna. akorat polohuj, sleduj, to zplosteni se totiz muze taky rychle zhorsit, kdyby spal jen v jedne poloze. ale neboj, pokud budes hlidat, tak se to rychle spravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
28.10.15 12:39

@Monyszek máte ještě hodně času, synovi se měnil tvar hlavy ještě po 7. měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
28.10.15 12:42

Menit polohy, jestli preferuje urcitu stranu tak davat mouku aby se nemohla pretacek jako zabranu (treba obalenou do rucniku) a hodne davat na brisko, muj syn ma s tim dost problem, od narozeni preferoval pravou stranu, ted je to lepsi (chodime na rehabilitace) a napsala jsem to, co nam rekli a tam vlastna cvicime bobata (takove neco jako valeni sudu), ale ja bych radeji ted delala takove ty neinvazivni veci jako snazit se dite otocit na tu neslezelou stranu hlavicky a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
28.10.15 13:12

Díky všem za tak trochu uklidnění, mě právě pedi dr říkala, že pokud se to nezlepší do další návštěvy (cca půlka listopadu, jak budou malé 2m), tak že nás pošle na neurologii..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
28.10.15 13:13

@Monyszek malá něla taky slehlou hlavičku, i přesto, že jsem jí otáčela a motivovala koukat na druhou… kolem roka už to měla dobré ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
28.10.15 13:28

@Monyszek a z neurologie te poslou na rehabilitace, nic vic, me sice vzala bez te neurologie, ale musela nas vysetrit ta rehabilitacni doktorka, je to stupidni, ale detska obvodacka ti nemuze napsat rehabilitace, ale jen odbornik, teda alespon u nas to tak je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
28.10.15 17:28

Náš malý má v 7 týdnech taky lehce zploštělou hlavičku, pokládá si ji pořád na jednu stranu. Dětská doktorka nám řekla, ať ho zatím zkoušíme přetáčet, ale není to snadné, i když mu hlavičku otočíme ve spánku, tak kolikrát zase skončí na své straně. Takže nás asi nemine Vojtovka. Hlavně říkala doktorka, ať mu tam nic nedáváme, co by bránilo vracení do nesprávné polohy, prý děti pak zrovna tlačí hlavičkou proti té překážce a je to horší než lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
28.10.15 17:41

@Martinik tak si kup klíny. Tam už pak nemá šanci hlavičku přetočit. ;) Třeba toto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
28.10.15 20:33

@Ha-ni polohovací klíny (resp. válečky) mám, ale vlastně jsem je nikdy pořádně nepoužila. Dávala jsem mezi ně malého na bok, když blinkal, ale to stejně nepomáhalo. Ale myslela jsem, že ty klíny jsou spíš pro takovýhle „krátkodobější“ situace, nebo ty necháváš malé spát mezi nimi celou noc? Nějak si to neumím prostě prakticky představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
28.10.15 21:17

@Martinik já je měla teda jen půjčené a ano, spal tak celou noc. Jinak jsem se snažila polohovat srolovaným polštářem, dekou atd…taky spal pak na boku celou noc ;) hlavně aby prostě neležel na té přeleželé straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
30.10.15 17:10

Ahoj tak moje kamaradka mela stejny problem. Chlapecka sice polohovala ale bylo to asi slozite protoze se ji porad pretacel. Nakonec museli poridit takovou helmicku a ta mu hlavu pekne zakulatila. Nosil ji asi 10 mesicu. Ted neni poznat ze by mel nejaky problem. Takze vzdycky se to da resit. Museli chodit na kontrolu a cvicit vojtovku. Ale on to mel fakt hodne, vzadu uplne rovne zadne zakulaceni. Ted uz je sikovny bez problemu. Preji at to mate v poradku. Jen jsem te chtela ujistit ze vzdycky se da neco delat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
30.10.15 19:39

Ahojky, můj kluk měl hodně zploštělou hlavičku, doktorka uvažovala i nad helmičkou, ale říkala, že jí nerada dává, takže jsme měli čas do další kontroly, zda se zlepší nebo ne.
No a pomohlo, že jsem si koupila polohovací válečky, ve kterých ležel při krmení (i při jídle hlavu točil na preferovanou stranu) a na spaní jsme ho poctivě dávali na druhou stranu, než kterou měl zploštělou - ne jen položit na záda a otočit hlavu, ale na bok a podložit záda, aby se nemohl přetočit. Je to dva měsíce a má hlavičku jako makovičku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí