Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kristyna.Vechtova celkově si myslím. Jak píšeš, výběr partnera, problèm sehnat boty, oblečení… zdravotní problémy, ale hlavně, která žena by chtěla měřit 2 metry? Celkově si myslím, že by s toho byla nešťastná. Já bych raději měřila 150 cm než 200 cm. U chlapa je to jiné.
Já měřím 187,nohu mám 41 a jako problem nevidím výšku a nikdy jsem neviděla, znám i vyšší ženský než jsem já. Nic bych umělé nezastavovala. Proč, na výšce není nic špatného,ale na umělých hofmonech ano. Může hrát basket, veslovat. Jste oba vysocí tak nemůžeš čekat, že holky budou 160 cm květinky. ![]()
určitě bych do toho uměle nezasahovala. mám 184cm, nohu po 3 porodech už 46, a je to teda radost, ale žít se s tím dá celkem normálně. děti mám kluky, dva velký, jednoho drobka.
@slavuska1 píše:
určitě bych do toho uměle nezasahovala. mám 184cm, nohu po 3 porodech už 46, a je to teda radost, ale žít se s tím dá celkem normálně. děti mám kluky, dva velký, jednoho drobka.
Noha po porodu roste? ![]()
@five5 no tak jako promiň to jsou teda důvody
a promiň když má chlap 200cm + a ženská 180cm tak jako čekají že děti budou mít 165cm? To asi těžko že?
jako za mě se tu dělá z komára velbloud však nikdo neřekl že do 15-18 let ty holky vyrostou dalších 50cm..
@zudina píše:
Noha po porodu roste?
ne, ale může se vlivem vyšší váhy v těhotenství propadnout klenba a noha je tím pádem větší
Taky jsme docela vysoci a moje 13leta dcera uz me prerostla. Ve skole vycniva o hlavu a neni ji to prijemne, noha 43, boty se sice sehnat daji, ale bud panske, nebo hodne drahe v nadmernych velikostech. I s oblecenim je problem, protoze je na svou vysku dost hubena. A v tanecnich to taky nebude mit nic moc. Driv jsem to v hlave porad resila, ale nema to cenu, je potreba vytezit z toho pozitiva. Treba ten sport, my jsme zvolili volejbal. Rikam ji, ze je pekna, stihla, zdrava… Ma postavu modelky. Mela problemy s koleny (rustove) a podle rtg jeste poroste, ale co nadelame, hormonu bych se bala. Zkus to brat vic pozitivne a probrat to s vysokymi pribuznymi v rodine. Kdyz mate kolem sebe hodne vysokych lidi, tak snad holkam neprijde, ze by byly nejake extremy!
@zudina píše:
Noha po porodu roste?
může no
nebo je to sadlou klenbou. Já mám po porodu taky o číslo a půl větší nohu a kuovala jsem boty 40/41 od paní co si je nakoupila nové před porodem a po už se do nich nevejde na délku.
A má to i další výhody, narozdil od svého drahého, který měří 173 nebrecim v krámě, že nedosáhnu na pití v regálů, co potrebuju si podám.
a nikdy ta výška nebyla na škodu. A rozhodně bych nechtěla mít 150-160 cm.
@Anonymní píše:
Za mě je celkem rozdíl mít jako žena 180+- a mít třeba přes těch 190.U známých řešili u dcery ukončení růstu. Otec 2 metry, matka 180. Rozhodli se neukončovat, dceru směrovali ke sportu (oba sportovci), ale holčinu to nebavilo. Byla větší odmala, v pubertě začala mít problémy s koordinací těla, věčně někde zakopávala, samá boule, modřina. V roce, ve kterém nejvíce vyrostla, se u ní objevily vážné zdravotní problémy, byla měsíc v ohrožení života, příčina neodhalena, lékaři spekulovali o souvislosti právě s rychlým růstem. Uběhlo několik let, je už dospělá, má někde mezi 192-195. Je celkem introvert, což trošku problém s tím, že se svou výškou vyčnívá.
Za mě je to hop nebo trop. Ona sama - už jako dospělá - není schopná říci, jak by se rozhodla, kdyby mohla vrátit zpět s tou zkušeností a možností změny.
@Kristyna.Vechtova
Jasně já neříkám, že to nemůže být možné, ale pokud vím že muž na 2m+ a já jsem vysoká též, tak přeci nebudu čekat že děti budou mít 160cm - to je prostě blbost. Manžel je ročník 86' a nikdo neřešil že roste hodně - tchán vysoký, tchýně cca 165cm +/- jeho bratr je též v 16 letech někde na 185-190cm s nohou 47 a nikdo to neřeší - a proč protože je chlap? No a co? Jako v čem mají chlapi „výhodu“ že jsou vysocí. Za mě prostě hledání problému kde není..
Moje dcera má čerstvě 8 let a měří 150cm a váží 50kg,vypadá a chová se mnohem starší než je. Manžel měří 195cm,já jsem malá, mám 162cm.Mladší čerstvě 4 roky, měří 104cm a váží 14,5kg je to hubeňour. Mladší v tom věku měla kolem 120cm a váha přes 20kg ![]()
@Natálka26 přesně mám 158cm a věčně volám na manžela ať mi něco podá, sundá, dá nahoru apod. a kolikrát jsem v krámě sháněla někoho aby mi sundal něco z nejvyšší police..
však lidstvo se všeobecně zvyšuje, asi bych neřešila, není a nebude jediná
@Kristyna.Vechtova no tak když má v 6,5 letech 138 cm, což měří děti o 3 roky starší… težko najednou přestane růst. Jen píšu, že dnes už lze zjistit jakou výšku bude mít v dospělosti. Az poté bych začala něco řešit. Takže tobě by bylo jedno, že měříš 2 metry?? Pochybuju
pokud se něco netýká tebe, tak to není problém…