Hodně vysoké dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3998
28.9.18 12:16

Jinak my to máme v rodině, ex má starší dceru 11let a má už 178, takže tam to s doktorkou řeší. Celkově je vyspělá a vypadá tak na 18/19let. On má přes dva metry a matka dítěte stěží 160cm. Tak uvidíme na zkušenosti. Naše společná dcera je na svuůj věk taky velká a hlavně má velkou nohu (po něm), tak jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.18 12:16

@five5 no tak mě třeba by to jedno bylo :lol: mám 158cm a věčně brečím že bych chtěla být vyšší, věčně musím tahat židli, nebo někoho prosit aby mi něco podal/sundal. Manžel byl v prvním třídě velký jako jeho učitelka takže v 7 letech měl okolo 150-160cm a do 18 vyrostl „jen“ 32cm, takže nevidím důvod proč by 6,5 léta nemohla vyrůst na 175-180cm do 18 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
28.9.18 12:17

@five5

Mě by to jedno bylo, zas tak daleko od dvou metrů nejsem a když si vezmu podpatky tak mám na jedněch i přes dva metry. Problém s tím opravdu nemám a nikdy jsem neměla, naopak mi spousta ženských řekla, že mi závidí ti výšku ze spousty důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
28.9.18 12:17

@astoret pokud mají rodiče 180 a 208, tak holky asi 175-178 cm mít spíše nebudou. Problém vidím pokud budou mít 190 a více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
28.9.18 12:20

@Kristyna.Vechtova A kolik měří manželovi rodiče? Tak ty máš 158 cm, chceš být vyšší, ale pochybuju, že bys měla raději 200 cm. Nebo jo? Měnila bys to? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.9.18 12:23

Obě moje dcerky budou mít 190cm, ale nejsem Mengele, abych na nich dělala pokusy jen kvůli tomu, aby zapadly do průměru.

• Citovat
  • Upravit
3371
28.9.18 12:32

@Natálka26 Tak třeba já osobně mám 160 cm, takže patřím k opačnému pólu, a brala bych tak maximálně těch 170 - 175 cm, to je pro mě takové optimum (160 - 175) pak bych se asi cítila „až moc vidět“, nicméně já jsem introvert, takže jsem shledala, že mi ta menší výška vyhovuje daleko více, než být všude vidět.

Nad 180 bych nechtěla mít. Ale je fakt, že teď jsem si zkusila představit, jaké by to bylo, koukat se na všechny z vrchu a třeba u ženy mi to přijde divné, u muže nic zvláštního, takže je to opravdu zatíženo těmi předsudky.

Každý nějak narostl a je asi hloupé a vůči těm ostatním kruté si říkat, že bych 195 mít nechtěla a že to je děs. Každá výška má něco do sebe.

K tématu:

Manžel má něco kolem 190cm, takže jsem tak nějak očekávala, že 150cm nebude mít ani jedno z dětí a všechny budou mít zaručeně nad 165, možná bych dala ruku do ohně i za víc, jak 170cm :D. Nejstarší syn má kolem 180cm, nejstarší dcera okolo 170 (je jim 15 a 13), osmiletá dvojčata mají 138cm, a patří k těm vyšším. Pětiletý syn má asi 120 cm a taky patří k vyšším.

Každopádně, ta výška je hodně velká loterie, nějaký genetický základ tam je, ale pak je tam tolik proměnných, co to může ovlivnit, že člověk nikdy neví. Každopádně, je fakt jasné, že prostě ani u nás by 150cm nikdo mít neměl :D

Nicméně, nikdy jsem nepřemýšlela nad zastavením růstu, protože děti nejsou až „extra velké“, aby se to muselo řešit, myslím, že holky budou mít do těch 175cm a víc taky ne. A přijde mi to optimální a fajn. Holky nijak netrpí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.18 12:34

Holky rostou spíš po tátovi takže jim by mohly mít i 195 a 2m a to mi přijde už hodně… já vím že nebudou mít 160,170 proto jsem je zapsala na basket. Chtěla bych právě aby měly kolem těch 180, aby neměly v budoucnu se svou výškou problémy. Manželovi rodiče měří taky hodně tchán má 205 a tchýně 189. Manželův bratr má přesně 2 metry a sestry nevím kolik mají ale přes 190 obě…
Starší dcera je v basketu 4.nejvyšší (6,7 leté holky) ale ve třídě je o hodně vyšší než ostatní děti. Zatím má z toho výhody že podává ostatním dětem věci zhora, ve sportu je dobrá a holky jí i závidí jenomže nevím jak to bude v pubertě…jedna z manželových příbuzných má 198/199 a ta mi říkala že měla problém se svou výškou najít partnera (nakonec si vzala 170 prcka), oblečení musí mít na zakázku, boty nejdou sehnat skoro vůbec (46 noha), poslouchá narážky až dosud a že by dala cokoliv za to aby byla menší. Mám obavy že by to holky mohly mít podobně.

• Citovat
  • Upravit
31672
28.9.18 12:42
@zudina píše:
Noha po porodu roste? 8o
@ivašot. píše:
ne, ale může se vlivem vyšší váhy v těhotenství propadnout klenba a noha je tím pádem větší
@lamicina píše:
může no :roll: nebo je to sadlou klenbou. Já mám po porodu taky o číslo a půl větší nohu a kuovala jsem boty 40/41 od paní co si je nakoupila nové před porodem a po už se do nich nevejde na délku.

jojo, tak nějak. já nevím, jeslti je to u mě klenbou, nebo se víc rozplácla, nebo snad vyrostla, ale před dětma jsem měla 44, teď už 46 :zed: ale teda klenby jsem měla v háji už před dětma, zejména levou, tu jsem nikdy neměla vůbec, ani náznak, tak ta u mě asi neměla ani kam se propadávat, a co, ale prostě 3 děti, a o 2 čísla větší boty :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
28.9.18 12:47

Anonymní, nejsem ve stejné situaci, ale bála bych se jakkoliv zasahovat do růstu pokud pro to není zdravotní důvod. Oblečení? Boty? Hledání partnera? :-(
Mám 185, noha 43. Oblečení kupuju tak 2× za rok online ve spešl krámě pro dlouhé v Anglii (paradoxně mi přijde, že ušetřím, bo nenakupuju tak často jako menší kámošky), boty nosím barefoot i partnera mám. Syn 6 let 1 měsíc, 135 cm. Ty největší trable co jsem zažila se výšky ani náhodou netýkají. Je pravda, že v pubertě jsem v tanečních měla partnery menší a na kdovíjaké štekle to nebylo, za komunistů to navíc nebylo ani na kdovíjaké boty (tehdy jen vel 42). Ale že bych trpěla, nemyslím si. Zdravotně nemám problémy žádné, krom těch, co si přivozuju sama svým nešikovným životním stylem.
Osobně si myslím, že je to o nastavení rodiny a o „hlavě“, sebevědomí, že ať jsem jaká jsem, nejsem příšera, možná je to i o tom, kde žijete. V Praze tohle nikdo neřeší, v práci jsem vždy měla minimálně jednu další holku stejně vysokou jako já nebo i vyšší. Možná na menším městě je to víc „vidět“?
Zdraví nade vše. Držím palce ať získáte jistotu pro vás nejlepší cestu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.18 13:10

Ideální výška pro ženu mi přijde 165 - 175 cm. Já měřím 167 a jsem spokojená. Moje sestra je hodně štíhlá, měří 174 cm a už má problémy s délkou rukávů u oblečení. Všechno krátké. Jen chci říct, že každý jsme nějaký, každý máme nějaký „nadstandard“ a musíme se s ním naučit žít a pracovat. Prostě nemůžeme za to, že jsme vysocí, malí, máme křivý nos, velká nebo malá prsa… Nad hormony bych nepřemýšlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
28.9.18 13:20
@Anonymní píše:
Mám dvě holky ve věku 6,5 a 4 let. Starší měří ve svém věku 138 cm a mladší má 119. Obě dvě vypadají starší než jsou. Starší dceru jsem přihlásila do basketbalu a plánuju v 6 letech zapsat i mladší. Přesto mám ale strach aby nebyly vysoké až moc. Rostou po otci- měří 208 cm a i jeho rodina je hodně vysoká, ženy mají některé i ke 2 metrům. Ani já nejsem zrovna malá- mám 180. Otázka je: řešil tu někdo umělé ukončení růstu/ vyvolání puberty? Jestli ano tak bych byla moc ráda za zkušenosti. Holky jsou jinak zdravé- starší dcera je sportovní hvězda a mladší je taky šikovná. Nemají žádné problémy, nebolí je záda, nic. Řešil tu někdo něco podobného? Zařadím to do tématu školák protože starší dcera už do školy chodí

Je pro mě novinka, že být vysoký je nějaká ostuda :nevim: ano, je to nad průměrem, ale ani u ženy mi to nepřijde zlé. Popravdě mi to přijde lepší, než být naopak hodně malý. Dcery budou vysoké, jako jejich rodiče, nebudou první ani poslední. Osobně bych se do nějakého umělého zpomalování růstu nepouštěla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.18 13:53

Já mám 189cm a celý život jsem všude nejvyšší…kazdy s kým se seznamym se okamžitě ptá kolik merim a jestli hraju basket ???? když jdu se šéfem na oběd, tak je jak můj syn atd. :lol: ano, kdybych mohla mít tak o 9cm min, tak bych se nezlobila. Hormonů bych se ale bála. Do toho bych asi nešla. Myslím si, že každý dostává do vínku přesně to co potřebuje.
Pro mě byla moje výška ohromne plus ve sportu. Je potřeba, aby ty holky uměly svou výšku prodat, takže rozhodně sport (pokud je to tedy bude bavit), rozvíjet v nich zaroven ženskost a snažit se, aby moc neprasily v jídle (vysoká a tlustá je těžká kombinace). Pokud budou umět ty centimetry nosit, tak nebudou mít problém ani s chlapama ;) naopak-rozhodne Ti nepritahnou domů žádného zamindrakovaneho blba. Takoví si na ně netroufnou, pokud budou holky se svou výškou ok.

Hlavně se s tím ale musíš srovnat Ty. Pro Tebe to musí být ty nejkrásnější a nejšikovnější bytosti. Musíš jim pomoci, aby se přijaly a bude to dobrý :srdce:

Btw. A to Ti píše někdo, kdo se zrovna včera příšerně praštil v metru o tu tyč nahoře u stropu :mrgreen: I přesto cítím, že se chlapi rádi kouknou na moje nohy a že se jim líbim ;) jen musím dávat bacha na takovýhle nástrahy :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9023
28.9.18 14:03

Naše dcera je taky vysoká, v 7 letech 144cm. Manžel má 198. Předpoklad je asi 185cm. Ale taky nemusí být. Když jsou dcery tak vysoké, jsou hlídané? Naše byla na rentgenu, na listinu věk vyšší, takze dodáváme vit D, aby pro růstu nechyběl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.18 18:50

Doktorka mi říkala že holky jsou v grafu nadprůměrně vysoké ale krevní testy dopadly dobře takže hlídané nejsou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi