Hodnota CRP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5679
2.10.14 17:14
@Nnnn píše:
do 6=normální
6-35=virová
35-50=neurčité rozmezí
přes 50-bakteriální infekce

A to neurcite rozmezi se prosim resi jak??
Muj syn 14m chytil od male asi anginu, pupinky v puse, neji mi, druhy den horecky. Dnes jsme byli u dr a crp 34, atb mu nasadil.
Na netu vsude ctu jak se atb nasazuji az nad 50.
Ja kolikrat u chripky u viroz mivam vzdy okolo 6 crp. Takze 34 mi prijde uz vyssi. Ale myslite ze uz je to na atb??Dr teda verime a zacali jsme brát. Jen vsude ctu jak okolo 30 nic neni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
2.10.14 17:23

Asi se řeší individuálně dle příznaků a okolností - pokud má angínu další sourozenec a pupínky v puse / krku, tak jsou nejspíš antibiotika na místě..
Angína se nejspíš jen zatím úplně „nerozjela“ a CPR by bylo později vyšší.. je dobře, že lékař vůbec CRP dělal a v tomto případě bych mu též důvěřovala :-) at je malý brzy v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
2.10.14 17:29

To on mu chudackovi dela pořád kdyz jsme nemocni. Mala to pořad taha ze skolky. Je to porad dokola :zed:
Mala mela horecky o víkendu, pak jen pokaslavala ale pupinky v puse jeste trosku mela. Rikal ze ta uz to nejhorsi ma za sebou. Takze starsi atb nema jen maly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
2.10.14 18:07

@MišelkaX - tak pokud se z toho starsi dostala bez ATB, tak bych vyckala. Hlavne pupinky v puse a v krku mi ukazuje spis na herpetickou neboli virovou anginu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
2.10.14 19:18

My jsme v pondělí řešili něco podobného. Syna bolelo v krku a hlava, krk měl dost zarudlý a doktor hned řekl, že angína a antibiotika. Teplotu ale neměl, tak jsem požádala o změření CRP a to mu vyšlo míň než 8. Ale doktor na to, že u streptokok. angíny může být takhle nízké. Takže udělal výtěr a dnes výsledek - Streptococus pyogenes. Syn už je v pohodě, ale atb mu stejně doporučil nasadit na přeléčení. Takže asi tak. Jo a jen malý dotaz. Platíte za změření CRP v ordinaci pediatra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
2.10.14 19:33

Ne e nic neplatime..
Ja rikala at vezme crp i starsi a on ze neni potreba.mela v puse jen jeden pupinek. U Davidka mi rikal ze jich ma hodne a ze nemusi ani jist. Tak asi mel nalez horsi. Nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.2.15 15:28

Když jsem měla pooperační otravu krve a málem jsem přišla o nohu měla jsem CRP 489 nic příjemnéh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
16.3.15 14:30

Syn má od středy 40.horečky a CRP dnes 106,už nevím co by to mohlo byt vytěr v krku negativní a přitom má hrozně oteklé mandle a zánět v oušku, přesto, že má, už páty den antibiotika horečky trvají. Dnes mu vzali krev tak snad se nám tam něco ukáže co je příčinou takovych horeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9836
16.3.15 19:25

@vrtelka
Co mu dali za ATB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
16.3.15 19:27

2× denně Zinat a 1× denně sunamed ted, ale hrozně pláče, že ho bolí krk ani nechce pít to mě docela z nepokojuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
29.4.15 19:44

Zdravim, dnes jsem byls se synem 3roky u dr, pro tri dny trvajici teploty /39-40/ a crp mel 176 nicmene dr na nem nic nenasla, pokud do zitra nezsberou ATB ceka ho spital. Napadla me mononukleoza protoze je ted stale marod, ma oslabenou imunitu i po nestovicich. Mate nekdo zkusenost d tim ze se nezjisti od ceho to je? Jsem z toho nervozni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9836
29.4.15 20:04

@Vrtul
Může to být i nějaký absces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9527
29.4.15 21:14

A moč vyšetřovala? Event. sono ledvin by to asi chtělo, je to už dost vysoká hodnota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
12.5.15 21:16

@Doctus @renap díky za reakce. Moč vyšetřovala, i sono a nic. Crp mu začlo klesat až 4den po podání ATB a to dr říkala že víc jí ani. neměří. Z čeho to bylo se neví. Poslední dobou je ale nemocnej furt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6598
10.6.16 16:26

Od včera v noci 38,5… dnes crp 5, když ho udělají zítra znovu, poznají třeba i neštovice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí