Hodnota CRP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7673
11.11.19 20:29
@cell píše:
ATB se píšou, když víme, kde zánět je a jaká ATB jsou (alespoň zhruba)vhodná. Zánět močáku CRP 80 neudělá, stejně tak to není na nemocnici ;-). Medicína takhle jednoduchá není

tak jsem si to vymyslela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.11.19 20:35
@Veru1987 píše:
tak jsem si to vymyslela…

Tak třeba to bylo trochu jinak. Mohlo být kromě mocaku i ledviny. Nebo nějaká jiná komplikace, riziková pacientka… Ale nekomplikovany zánět mockau 80 crp neudělá a není indikací k hospitalizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
11.11.19 20:37
@Lama Lama píše:
Tak třeba to bylo trochu jinak. Mohlo být kromě mocaku i ledviny. Nebo nějaká jiná komplikace, riziková pacientka… Ale nekomplikovany zánět mockau 80 crp neudělá a není indikací k hospitalizaci.
šlo i tříleté dítě… a měla potvrzený jen močák. Jen jsem chtěla říct že crp 60-70 není ok dlouhodobě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
11.11.19 20:41
@Lama Lama píše:
A proč myslíš, že zrovna chlamydie, že stovky dalších možností, co za tím je?

Jasně, že je spousta možností, proto jsem taky psala „mohlo ukazovat“. To pocení je jedním z příznaků, proto mě to napadlo. Jen tam nesedí to CRP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.19 20:57

V poradku to neni. Nas doktor od 50 dava atb. Ja mela kaslik bez teploty a bylo CRP 120 a zanet prudusek. Tak jsem nafasovala atb a mazala zpatky do prace. Nemuze mit zakladatelka nejaky imunitni problem? Ja mela porad nejake problemy, kdyz mi zabili vsechny leukocyty. A nez se mi narodilo dost novych tak jsem byla taky pokad KO. U zakladatelky to muze byt stres, ten nici imunitu a pak telo nedovede plne zlikvidovat nejakou odolnou infekci. Byt ji, tak si vydupu asi nejake podrobnejsi testy.

• Citovat
  • Upravit
1429
11.11.19 21:29

@impossible Osobně bych se s tímto nesmířila (už kvůli tomu, jak se cítíš blbě) a vydupala si nějaká podrobnější vyšetření, popř. se došla poradit za někým jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
12.11.19 09:03

Co zkusit vyšetření na gynekologii, u zubaře? Popsat situaci se zvýšeným crp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
12.11.19 09:04

@impossible souhlasím s ostatními, že normální to není. Krom krevního obrazu a moči jsi neměla fakt žádné vyšetření? Jakou máš třeba sedimentaci? Určitě by to chtělo podrobnější vyšetření, minimálně rtg plic, UZ břicha, podrobné klinické vyšetření, vyšetřit i klouby, lymfatické uzliny…to je vše snadné a dostupné, to zvládne každý obvodní lékař během pár dní. A když ani zde nic nenajde tak pak pátrat dát, může to být cokoliv - jakýkoliv chronický zánět, jakékoliv revmatologické onemocnění, měl by se vyloučit i nějaký nádor, vyloučit zvýšenou funkci štítné žlázy (i když tam úplně nevím zda by to tolik zvýšilo to CRP ale ani to se nedá vyloučit)…prostě může to být cokoliv, ale rozhodně to není normální. Za normální to může označit až v případě, že vše vyloučí. Pokud to lékař opravdu neřeší tak asi změnu obvodního lékaře.

I když jsou i takové případy kdy se mi někdo přeregistruje, že má pořád teploty, není mu dobře a podobně a že minulý obvodní lékař s tím nic nedělal…takže pacienta vyšetřím, udělám vše možné a za měsíc mi přijde dokumentace od toho předchozího lékaře a já zjistím, že ten člověk měl vyšetřené už fakt vše vč. PET/CT a hospitalizace na infekci a že se opravdu nic nezjistilo. Ale dle slov pacienta to minulý lékař vůbec neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
12.11.19 09:05
@Murka píše:
Co zkusit vyšetření na gynekologii, u zubaře? Popsat situaci se zvýšeným crp.

rozhodně minimálně ten zubař je na místě, tam se zánět umí schovat dobře. A také ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.19 11:25

Vysoké crp

Taky mám vysoké crp 116,včera zimnice, teploty, nemohla jsem a i vstát z postele+ bolesti břicha a zad.Dnes jsem jel na gynekologii a mám zanet vaječníků.5.12 jsem byla vajíčka darovat..Tak jsem dopadla… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.24 12:12

Prosím vás rozumí tomu někdo? Dcera měla CRP 60 a nějaké drobné, prý je to hraniční a doktor to vidí na virózu. Má 4 dny vysoké horečky bez jiných příznaků. Já mám pocit že mi někdo říkal že ta hranice je 30, tak si nějak nejsem jistá…

• Citovat
  • Upravit
7276
8.4.24 12:17
@Anonymní píše: Více

Dostala antibiotika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9731
8.4.24 12:21

Moč byla negativní? Uši taky? Pomohl by více krevní obraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.24 12:27
@KKK85 píše: Více

Nedostala protože je to prý jen viróza :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7276
8.4.24 12:29

u nás dáva myslím nad 30 nebo 40 teď si nejsem jistá.. za mě je přs 60 hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí