Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lenquita píše:
Nedá mi a musím podotknout, že hodnota 200-300 je již velmi vážný septický stav s přímým ohrožením života…L.
Ja osobne mela CRP pres 200 a byl to zapal plic. Nicmene jsem dostala ATB a jela domu. Byl to zahul ty prvni 2 dny, ale dostala jsem se z toho. Telo se tedy pry leci jeste par mesicu pote… Takze asi je to vazny stav. To uz jsem poznala podle vyrazu doktorky. Fakt me tim pohledem vydesila..! Ale jsem moc rada, ze jsem mohla domu a dokonce jsem mohla kojit.. ![]()
@Lenquita píše:
Nedá mi a musím podotknout, že hodnota 200-300 je již velmi vážný septický stav s přímým ohrožením života…L.
Ja mam aktuálně 224, akutní zánět ledvin, 40° horečky, vazne zadna sranda ![]()
Co značí, když mám crp 60 - 70 už několik měsíců? Cítím se unaveně, potím se a lékař řekl, že nic jiného nenašel, tak s tím nic nedělá. Já už se fakt necítím dobře.
@impossible píše:
Co značí, když mám crp 60 - 70 už několik měsíců? Cítím se unaveně, potím se a lékař řekl, že nic jiného nenašel, tak s tím nic nedělá. Já už se fakt necítím dobře.
normální to není. Chce to dovyšetřit. Nepíšeš, co vše lékař zatím udělal ![]()
@impossible Tak tato hodnota rozhodně normální není… A ještě k tomu, když trvá několik měsíců…Co krevní obraz, moč?
Teploty právě nemám, jen se šíleně potím i na obličeji, a to jsem štíhlá. Krevní obraz prý v normě a moč ok. Nikdo se tím už nezabývá, i když to pořád připomínám. Chodím se pravidelně na crp přeměřit. Pokaždé tyto hodnoty a nikdo nic. ![]()
Tak nevím, na koho se obrátit. Kam si vyžádat vyšetření? Obvodní to asi přijde v pořádku, když to neřeší.
@impossible píše:
Teploty právě nemám, jen se šíleně potím i na obličeji, a to jsem štíhlá. Krevní obraz prý v normě a moč ok. Nikdo se tím už nezabývá, i když to pořád připomínám. Chodím se pravidelně na crp přeměřit. Pokaždé tyto hodnoty a nikdo nic.
Tak nevím, na koho se obrátit. Kam si vyžádat vyšetření? Obvodní to asi přijde v pořádku, když to neřeší.
A máš teploty? Nějaké další příznaky kromě pocení?
@impossible píše:
Teploty právě nemám, jen se šíleně potím i na obličeji, a to jsem štíhlá. Krevní obraz prý v normě a moč ok. Nikdo se tím už nezabývá, i když to pořád připomínám. Chodím se pravidelně na crp přeměřit. Pokaždé tyto hodnoty a nikdo nic.
A zeptala ses obvoďáka, jak tedy vysvětluje takto dlouhotrvající vysokou hodnotu? Čím to dle jeho zkušeností může být? Popř. jaké jsou další možnosti?
@Pocahonta Ptala, údajně je to ještě v normě. Mně to v normě nepřijde vzhledem k tomu, jak se cítím. Tak nevím na koho se obrátit, když on to neřeší. Kdyby to bylo např. 2 týdny, ok. Ale to už je asi od července.
Jde taky o to, jestli Ti dělal podrobný (celkový) krevní obraz, nebo jenom nějaký základní. To pocení by mohlo ukazovat na plicní chlamydie, ale tam zase nebývá zvýšené CRP.
@impossible píše:
@Pocahonta Ptala, údajně je to ještě v normě. Mně to v normě nepřijde vzhledem k tomu, jak se cítím. Tak nevím na koho se obrátit, když on to neřeší. Kdyby to bylo např. 2 týdny, ok. Ale to už je asi od července.
jak může být crp takové normální? Nad 30 se píšou atb, neteř měla 80, a jela do nemocnice, měla zánět močáku.
@Hrozina píše:
Jde taky o to, jestli Ti dělal podrobný (celkový) krevní obraz, nebo jenom nějaký základní. To pocení by mohlo ukazovat na plicní chlamydie, ale tam zase nebývá zvýšené CRP.
A proč myslíš, že zrovna chlamydie, že stovky dalších možností, co za tím je?
@Veru1987 píše:
jak může být crp takové normální? Nad 30 se píšou atb, neteř měla 80, a jela do nemocnice, měla zánět močáku.
ATB se píšou, když víme, kde zánět je a jaká ATB jsou (alespoň zhruba)vhodná. Zánět močáku CRP 80 neudělá, stejně tak to není na nemocnici
. Medicína takhle jednoduchá není