Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky až teprve teď sem to přečetla, protože mě to píchání tak štvalo, že sem si o tom ani nemohla psát
ale už sem to nějak překonala a už si to tolik neberu, tak to štípe, ale tohle už doklepu dokonce
moc díky za podporu ![]()
Ahoj holky, prosim zkusenejsi o radu.Dnes jsem byla na hematologii. Pred 3 tydny tedy v 7tt mi brali krev.Mam leidenskou mutaci v heter. forme. Ty D dimery mam 199. Nedostala jsem zadne injekce nic. Mam strach aby se neco jlnestalo s miminkem. Je hladina v poradku? Uz jsem po jednom potratu. Na dalsi odber mam jit az za 6. tydnu
Ahoj,
myslím, že to je v pohodě. Já jsem homozygot a při injekcích jsem měla 200, pak i 400 ale to už jsem musela zvýšit dávku ![]()
Ahoj holky, Ozyvam se po dlouhe dobe, konecne jsme se stehovali z hotelu do domu, tak to bylo narocne…nicmene mam pekarnu a pecu!
vše zqtim ok jen stve, ze tady blizko nemwm nidlikoho z C
ech, kamaradka bydli v Texasu a tam maji aktivní ceskou komunitu, jak jste na tom vy?
Dobrý den
Prosím vás víte mi někdo vysvětlit jakou mám vlastně hodnotu D-dimerů, když to mám v jednotkách zapsáno takto: 0,33 mg/l FEU (0-0,5)
Jsem v 19tt, v 18tt mi lékařka na hematologii už nedala další dávky miniheparinu, mám Leiden heterozigot a Pai-I homozygot.
Myslíte že je to v pořádku? v Prvním těhotenstvím v 2012 mi předepisovali fraxiparin celé těhotenství, tak se obávam jestli je to v pořádku tyhle hodnoty?
Děkuji za info. ![]()
Zkusenejsi a informovanejsi, mela bych na Vas otazku.
Mam take leidena, tu lehci formu, ale i tak si me dr. hlidaji a dochazim do Trombocentra. Nejdrive mi ten D-Dimery vysel vyssi a dr. zvazoval nasazeni injekci, poslal me ale jeste na jedny rychle odbery a hladina klesla (z 496 na 377). Nyni jsem se tedy injekcim vyhla, za mesic dalsi odbery…
Ted nad tim doma ale premyslim a rikam si, jestli neni neco „spatne“ s mimcem. Logicky bych totiz predpokladala, ze se v tehotenstvi ta hodnota bude zvysovat, ne snizovat.
Jake mate zkusenosti? Muze se hodnota v prubehu tehotenstvi takhle sama snizit? Prvni hodnota je z 6TT a druha z 8TT.
Dekuji!