Holandská omáčka a candát v těhotenství

33
22.6.24 07:26

Holandska omacka a candat v těhotenství

Ahoj,

jsem v 10.tt a včera jsem si v restauraci dala candata s holadskou omáčkou. Mám teď trochu strach z obojího- z ryby kvůli množství rtuti a holandske omáčky z důvodu nákazy salmonelou. Měla jsem na to chuť a nedošlo mi, že to není vhodné. Myslíte, že je na místě se znepokojovat? Nerada bych plod nějak ohrozila. Děkuji za rady :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9293
22.6.24 07:28

Byla bych naprosto v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36135
22.6.24 07:34

To chce klid a nohy v teple

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3707
22.6.24 08:01

A jeste jsi zapomnela na riziko nemoci silenych krav. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80225
22.6.24 08:04

Pokud to přežiješ, tak napříště jen destilovanou vodu a vysokohorský vzduch.
Bože ženský, mozek, mozek! To je to, co máte v hlavě. Nebo měly byste mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.6.24 08:31

@kavenka @JancaS84 - děkuji za uklidnění:)

@Fee-bee @inkakřivák - asi se nechci snižovat na vaši úroveň, abych vám nadávala, jen bych ráda zmínila, že moji dva známí jsou teď v nemocnici se salmonelou z neumyté zeleniny.. paní z hygieny říkala, že nákazy právě prudce stoupají.. takže ano, možná jsem uzkostnejsi, ale když nemám konstruktivní radu nebo odpověď, nevidím důvod komentovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80225
22.6.24 08:36

Já nikomu nenadavam. Rada používat mozek není urážka. Jen je to prostě hrozné, ta neschopnost myslet. Kolik jsi tě ryby tak asi měla, že řešíš rtuť, kolik tě omáčky?
Salmonella z neumyté zeleniny, to je asi něco jiného, ne? Kromě alkoholu a kouření muzes jí cokoliv. Když to bude čisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.6.24 08:41

@inkakřivák a co je jiného označení „neschopnost myslet“ nez nadavani? Nevidim rozdil snist jeden kousek neumyte zeleniny a jednu porci holandské omacky, ktera nevim jak a z jakych vajec se pripravovala, pokud tedy vis, co je to holandska omacka.. Ale asi nemám potřebu s tebou diskutovat, je to pod moji úroveň. Měj se hezky a doufám, že máš zábavnější život než tak jak ho prezentuješ tady komentováním urazlivych komentářů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80225
22.6.24 08:46

@96Nikol96 pokud jsi byla v restauraci, a tu omáčku jsi nedělala z kdoví jakých vajec, tak salmonelu těžko. Chovy se kontrolují. Asi tak. A ne - neschopnost myslet je zde míněna jako konstatování faktu. Tak to prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
22.6.24 09:40
@96Nikol96 píše: Více

až tý ryby budeš jíst asi tak tunu denně, tak by to mohlo něco ohrozit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3707
22.6.24 10:11

Jiste vis, ze se holandska omacka vyrabi predevsim ze zloutku a masla. Maslo vis, z ceho je vyrobene a mleko je ze zvirete, jez touto nemoci muze trpet. Tak nevim, co me osocujes. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.6.24 10:15

@Fee-bee ano, vim, dekuji za edukaci:)).. a jaká je incidence tohoto onemocneni v dnesni dobe?? ono se totiž vůbec nejednalo o útočný komentář, že:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
22.6.24 10:17

Ok, omyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.24 10:44

@96Nikol96 ahoj, vůbec se s tím netrap.. to se ti za těhotenství stane mnohokrát, že až zpětně zjistíš, že si něco neměla správně dělat.. ale riziko z jednoho jídla je zanedbatelné, teď už to víš, tak si prostě příště dáš něco jiného :)

taky jsem těhu, takže vím, že si občas přijdu jako blb a vyčítám si, že mi něco nedošlo.. ale když se přenesu přes svoje teď trochu neadekvátně nastavené hormonální reakce, tak není důvod si lámat hlavu s takovými maličkostmi.. a taky není možný vždycky všechno promyslet dopředu :)

ps nelam si hlavu s kritikou v diskuzi.. komu teď v tuhle chvíli netečou hormony i ušima, tak nemůže chápat, jak to v současném stavu máme :) je to hormonální, je to emocionální, je to nepřiměřené a občas až k smíchu - ale naštěstí je to dočasné :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3707
22.6.24 10:44

Podobna jako otrava rtuti z morskych ryb? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...