Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
jsem v 10.tt a včera jsem si v restauraci dala candata s holadskou omáčkou. Mám teď trochu strach z obojího- z ryby kvůli množství rtuti a holandske omáčky z důvodu nákazy salmonelou. Měla jsem na to chuť a nedošlo mi, že to není vhodné. Myslíte, že je na místě se znepokojovat? Nerada bych plod nějak ohrozila. Děkuji za rady ![]()
Pokud to přežiješ, tak napříště jen destilovanou vodu a vysokohorský vzduch.
Bože ženský, mozek, mozek! To je to, co máte v hlavě. Nebo měly byste mít.
@kavenka @JancaS84 - děkuji za uklidnění:)
@Fee-bee @inkakřivák - asi se nechci snižovat na vaši úroveň, abych vám nadávala, jen bych ráda zmínila, že moji dva známí jsou teď v nemocnici se salmonelou z neumyté zeleniny.. paní z hygieny říkala, že nákazy právě prudce stoupají.. takže ano, možná jsem uzkostnejsi, ale když nemám konstruktivní radu nebo odpověď, nevidím důvod komentovat..
Já nikomu nenadavam. Rada používat mozek není urážka. Jen je to prostě hrozné, ta neschopnost myslet. Kolik jsi tě ryby tak asi měla, že řešíš rtuť, kolik tě omáčky?
Salmonella z neumyté zeleniny, to je asi něco jiného, ne? Kromě alkoholu a kouření muzes jí cokoliv. Když to bude čisté.
@inkakřivák a co je jiného označení „neschopnost myslet“ nez nadavani? Nevidim rozdil snist jeden kousek neumyte zeleniny a jednu porci holandské omacky, ktera nevim jak a z jakych vajec se pripravovala, pokud tedy vis, co je to holandska omacka.. Ale asi nemám potřebu s tebou diskutovat, je to pod moji úroveň. Měj se hezky a doufám, že máš zábavnější život než tak jak ho prezentuješ tady komentováním urazlivych komentářů..
@96Nikol96 pokud jsi byla v restauraci, a tu omáčku jsi nedělala z kdoví jakých vajec, tak salmonelu těžko. Chovy se kontrolují. Asi tak. A ne - neschopnost myslet je zde míněna jako konstatování faktu. Tak to prostě je.
@96Nikol96 píše: Více
až tý ryby budeš jíst asi tak tunu denně, tak by to mohlo něco ohrozit
Jiste vis, ze se holandska omacka vyrabi predevsim ze zloutku a masla. Maslo vis, z ceho je vyrobene a mleko je ze zvirete, jez touto nemoci muze trpet. Tak nevim, co me osocujes. ![]()
@Fee-bee ano, vim, dekuji za edukaci:)).. a jaká je incidence tohoto onemocneni v dnesni dobe?? ono se totiž vůbec nejednalo o útočný komentář, že:)
@96Nikol96 ahoj, vůbec se s tím netrap.. to se ti za těhotenství stane mnohokrát, že až zpětně zjistíš, že si něco neměla správně dělat.. ale riziko z jednoho jídla je zanedbatelné, teď už to víš, tak si prostě příště dáš něco jiného ![]()
taky jsem těhu, takže vím, že si občas přijdu jako blb a vyčítám si, že mi něco nedošlo.. ale když se přenesu přes svoje teď trochu neadekvátně nastavené hormonální reakce, tak není důvod si lámat hlavu s takovými maličkostmi.. a taky není možný vždycky všechno promyslet dopředu ![]()
ps nelam si hlavu s kritikou v diskuzi.. komu teď v tuhle chvíli netečou hormony i ušima, tak nemůže chápat, jak to v současném stavu máme
je to hormonální, je to emocionální, je to nepřiměřené a občas až k smíchu - ale naštěstí je to dočasné ![]()
Podobna jako otrava rtuti z morskych ryb? ![]()