Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já kupovala vosk v kelímku od fy Weet. Taky jsem od nich jednou měla vosk v aplikátoru (taková vodní lázeň), ale lepší byl ten kelímek se špachtličkou. Epilaci jsem zvládala komplet doma, ale strhával manžel, já tu odvahu trhnout dost rychle nesebrala. Naposledy se to u nás konalo před těhotenstvím, protože v těhotenství jsem si to nelajsla a teď na to není čas, tak jenom holím, ale před létem se k vosku určitě vrátím.
Mně teda pomáhá, když se po oholení žiletkou namažu lubrikačním gelem s tea tree olejem(myslím, když si holím kačku). Je to jemné, voní to a ještě se to dá prakticky využít
Na nohy jsem to zatím nezkoušela, ale dá se to využít když dojde pěna na holení.
Ahoj.
Taky mám s pupínky po holení třísel problémy, je to fakt hrozný. Absolutně to kazí efekt
Řešila jsem to taky holicím strojkem, měla jsem namokro, ale rozbil se, a navíc to byl hodně starý typ.
Tak jsem si pořídila nový, značky Remington, který není namokro, ale to nevadí. Je speciálně určený na třísla, má takovou hlavici a nastavitelné stupně, podle délky chloupků.
A v tom je právě ten kámen úrazu. Když to nechám na vyšší stupeň (čímž se to víc vysune), prd to oholí
A když to dám na nejnižší (jakoby bez ochrany té hlavice), celou mě to poškrábe ![]()
Tak buď fakt nevím, jak to používat a jsem nešika, nebo je to šmejd.
Nepoužíváte to taky někdo?
Jinak taky zkusím holení „proti srsti“
, a pudr, to jsem ještě nezkoušela.
Ahoj,
taky jsem řešila tyhlety problémy. Skončila jsem u krému Veet a po osprchování oholená místa natřu krémem na opruzeniny nebo pudrem…a je to v klidu.
já mám holící strojek Gillete mach3, používám i gel na holení od gilletu, normál co je pro pány, a pupínky nemám.Naskočí jen někdy v létě, když mám moc pevný kraj kalhotek. A než se holím, tak se krapet napařím, aby ty chloupky změkli.
Andělka
Ahoj,
já se mažu pánským balzámem po oholení na citlivou pleť ![]()
A super, žádné pupínky a navíc je to krásně chladivý a jemňounký…
Holky já to mám fakt děsný, ale ten krémík na opruzeniny fakt funguje úžasně. nivea - moje značka.
Ahoj HOlky mám takový trapný dotazek............
holím si pravidelně pohlaví .......a obcas se mi stane ze mám tak podražděnou pokožku že mi popraská a teče mi krev stává se to některé ?Vím je to trapné ale nevím jak si pomoc může to být tupou žiletkou nebo že jsem ted těhotná a plašej se mi hormony dneska po potřebě jsem se otřela a tekla mi krev z prasklinky
…!!!!!Čím se holit nabo popřípadě tam dole mazat máte s tím některá zkušenost??Díky za odpověd
![]()
Míša Míša - ahojda, já tento problém teda nemám, ale rozhodně bych poradila hlavně promazávat a promazávat, ať pokožku nemáš suchou a tím předejdeš prasklinkám! Vyzkoušej nějaký mastný krém na citlivou pokožku! Já jsem atopik a třeba nivea mi vůbec nevadí!
Holení třísel?
Ahoj,
Jakým způsobem si holíte třísla?
Vždycky mi naskáčou pupínky, když ne přímo po holení, tak když chloupky dorůstají, zarůstají. Je to nepříjemný, nevzhledný a vůbec:(
A není to tupou žiletkou, mam pokaždý novou
Mela jsem stejny problem, naskakaly pupinky nebo se mi to zanicovalo a chloupky zarustaly. Vyresila to az vymena ziletky za depilator. Pouzivam ho i na intimni partie a ziletku jen na nohy (epilator nesnesu, dela mi totez co ziletka na trislech).
@koleso píše:
Holení třísel?
Ahoj,
Jakým způsobem si holíte třísla?
Vždycky mi naskáčou pupínky, když ne přímo po holení, tak když chloupky dorůstají, zarůstají. Je to nepříjemný, nevzhledný a vůbec:(
A není to tupou žiletkou, mam pokaždý novou
mi to taky dělalo, zajdi si do DM a kup si tam Balea zvláčňující krém po holení a vždycky po holení si to natři
Dík za radu. A jaky je rozdíl mezi depilátorem a epilátorem a co voskové proužky?
Ahoj.. mate někdo zaručený typ, jak oholit třísla, aniž by tam byly pupínky? Někdo říká, že když se to holí příliš často, tak se tam dělají, ale já si je zase až tak často neholím.. potom samozřejmě špatná žiletka, proti směru růstu… ale to praveze nedělám, mám kvalitní žiletku a jedu vždycky dolů, ale stejne tam jsou. Přemýšlím na vyzkoušení té depilacni pěny Veet mě o pak jit na vosk primo.. co myslíte? Mate nějaký typ, jak to dobře oholit, abych v plavkách vypadala aspoň trosku dobře? ![]()
Chodím na depilaci cukrovou pastou a mám svatej klid. Holení intimních partií mi nedělá taky dobře, tohle mi výrazně pomohlo