Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Vivino u nás doma byla tvrdá výchova, ale na mě vůbec neplatila nešlo se daleko pro ránu, ale já dokázala mamce klidně říct „vždyt mě klidně zab“ a přitom stačilo kdyby si se mnou promluvila, probrala a vysvětlila. Řevem nebo ránou jsem se vždy akorád zabejčila jak se u nás říká a platí to dodnes když mi řekne udělej to tak… no tak to udělám přesně obráceně, ale když si v klidu promluvíme tak se i domluvíme.Dokonce jsem mamce tři roky šéfovala a to byl děs někdy jsme se tak zhádali,
Já tedy podle své zkušenosti dávám přednost promluvit si a potom teprve trestat.
No to já taky - a snad to platí obecně u všech znamení
Ja jsem Býk a vím že potřebuju jistotu, mantinely, vědět co se bude dít, pevný denní režim - papáme, spinkáme…, ale to neznamená, že nemám ráda spontaneitu a překvapení. Jen ta stálost může dělat právě Blížencům problém. Tak se bojím, že když moc povolím, že zvlčí. Ale dík za odpověď. Asi bude lepší se oprostit od toho jaké znamení, přistupovat individuálně a říkat si: „po někom to dítě být musí“ ![]()
To máš pravdu i já už přemýšlím jak ji budu vychovávat, když vidím dnešní dět tak se toho docela bojím. ![]()
Taky jsem blíženec a většina z toho , co se píše na mě sedí do puntíku. ![]()
Jsem taky ve znamení blíženců. Zajímám se skoro o všechno, ale u ničeho pořádně dlouho nevydržím. Ani v práci. Po roce už bych nejraději pracovala jinde a hledám, kde by mě vzali. Přitom je to všude to samé ![]()
takze ja se taky pridavam, jsem blizenkyne, ale v nekterych horoskopech jeste byk, nebot jsem narozena 21.5. a musim taky rict, ze jsem typickym nositelem tohoto znameni. Nejvice se asi u me stridaji nalady, nekdy je mi z toho az zle, ale co je pro mne hodne tezke, tak to je uznat neci pravdu a omluvit se, to mi nejak nejde, ale to uz asi nebude az tak o znameni nebo snad jo…??? Mejte se hezky, nejen vsechny blizenkyne a nebojte se - bude lip… ![]()
Ahoj holky, taky se k vám přidávám!!!
Ale nejsem „čistý“ blíženec - jsem 21.5. - takže někde býk někde blíženechttp://www.sirmi.ic.cz/smajl/467.gif
vivina píše:
Fakt mě děsíte
A co jsi ty za znamení, že se s blížencem tolik nesneseš..tipuju že ti vadí naše rozpolcenost a sebevědomí..a v tom případě bys mohla být ryba, nebo panna??ale jen tipuju;o)…já bych naopak chtěla dítko blíženečka jako já…alespoń bych mu dokonale rozuměla…navíc jsou blíženci často talentovaní, inteligentní,komunikativní-až výřeční(což mi v životě dost pomáhá;o) mají až moc široký záběr zájmu..což bývá problém, neumějí se rozhodnout čemu se věnovat..např. při rozhodování kam do školy..já byla na gymplu, na výtvarné škole, na zahradnické..
…
Já osobě dokážu prohlásit že umím téměř vše, a troufnu si na ledacos, ale nic neumím pořádně!!!(a manuálně nejsem nijak extra šikovná:o((, ale ze všeho se vykecám;o)..a spousty věcí nedotáhnu do konce..hlavně mám tisíce věcí (projektů, nápadů,plánů, rozečtených knížek, práce..atd)rozdělaných najednou- a pak z toho někdy jsem dost ve stresu..jsou dny kdy mám docela „flákárnu“, ale pak zase dny kdy to všechno najednou doháním..
Jako dítě jsem byla vlastně hodná, nikdy jsem nezlobila o přestávkách, nerušila při hodinách (např. trapným chichotáním jako ostatní holky), dobře jsem se učila (a přitom jsem se nemusela moc učit, stačil výklad ve škole)..ale zase jsem byla těžký individualista, s vlastními názory (a trochu provokáterka- byla jsem totiž předčasně vyspělá, takže jinde, než spolužáci- ale to souviselo s mým dětstvím, ne se znamením.. měla jsem velké problémy s matkou..stejně jako moje 2sestry, které v 18utekli z domu a dodnes mámě neodpustili..já ano- díky tomu, že jsem měla možnost se s tím vyrovnat (psychoterapie, konfrontace atd.)..každopádně nás mám fyzicky i psychicky ponižovala..a na soudě je snad 100stránkový spis o naší rodině;o)…takže já si s mámou nerozuměla, ale teď už se mi povedlo k ní najít cestu- možná právě proto, že jsem blíženec, a potřebuju mít alespoň nějakou rodinu, a vím, že mámu mám jen jednu..ale např. moje 2 starší sestry nejsou schopny s ní navázat vztah, odpustit jí..
Takže si myslím, že není tak špatné mít malého blíženečka- určitě bude velmi komunikativní, přirozeně inteligentní, trochu individualista, velmi zvídavý …je nutné s ním jednat na rovinu, a podporovat jeho zájmy, a když nebudete znát odpověď na jeho všetečné otázky, tak určitě přiznat že nevíte vše, ale že to můžete společně zjistit;o)…ze špatných vlastností, bych zmínila tu rozdvojenost, možnou náladovost, a v určitých věcí nespolehlivost (u mě je to např. nedochvilnost, stejně jako u mýho otce- taky blížence;o)..
Ahojky, to je dobře, že jsem vás našla, pomůžete mi rozseknout, co jsem vlastně za znamení. Narodila jsem se 21.6. a v někrerých horoskopech jsem blíženec a v některých už rak, tak co vlastně jsem?
Pa T
Ahoj Terulko - to máš taky prímové tak jako já!!! Já jsem 21.5. a někde jsem býk a někde už blíženec!
VERONIKA píše:
Ahoj Terulko - to máš taky prímové tak jako já!!! Já jsem 21.5. a někde jsem býk a někde už blíženec!
Verunko já mám pocit, že mi jednou někdo říkal, že aby se zjistilo, co jsme opravdu za znamení, tak by se muselo zjistit jaké bylo postavení hvězd a nebo něčeho jiného
přesně v době kdy jsme se narodily.
já čtu vždycky horoskopy pro obě znamení a to hezčí si vyberu
![]()
Terulko - já to dělám podobně - přečtu si obě znamení a pak si vyberu z každého horoskopu něco http://www.sirmi.ic.cz/smajl/471.gif /> Je to možné, že by se to dalo zjistit, ale než si najdu někde na matrice hodinu narození a pak někde (ani nevím kde) postavení hvězd tak je po mě, ale každopádně by to bylo hodně zajímávé pátrání!!! To máme smůlu co!!! Náš malý se narodil 20.5. tak ten je čistý býk a já tady tápu!
Verunko já mám pocit, že by se to dalo zjistit na hvězdárně, ale asi tam kvůli tomu taky volat nebudu, sem to nevěděla do teď, tak se z toho nezvencnu i do budoucna, stejně je lepší si moct vybrat, ne? ![]()
Terulko - to máš pravdu, aspoň máme na výběr a jsme zajímavé!!!http://www.sirmi.ic.cz/smajl/107.gif Ale s tou hvězdárnou máš asi určitě pravdu!