Holky, dá se zařídit císařsky řez?

Anonymní
9.12.16 08:33

Holky, dá se zařídit císařsky řez?

Ahojky holky,
potřebuju radu, třeba jste byla některá z Vás v podobné situaci.
Jsem ve 14tt (čekáme 3. mimi) a od prvního dne, kdy jsem objevila // na testu, tak se každý den stresuji a přemýšlím nad porodem.
Mám za sebou 2 těžké porody a zůstalo mi z posledního porodu trauma a řekla jsem, že už nikdy rodit nebudu. Nyní jsem, ale neplánovaně otěhotněla, tak strašně se bojím, že už jsem i přemýšlela nad ukončením těhotenství..nakonec jsem se rozhodla, že si mimco necháme a že to prostě musím zvládnout..ale jak jsem se přehoupla přes 12. týden, tak jsem v tom zase..je mi z toho zle, pri pomyšlení na porod se celá sviram..
Vím, že nejsem jediná na světě, kdo to to musel překonat, ale ja jsem na tom opravdu dost špatně :-(
Napadnul me cisarsky rez, ale nevím, zda mi někde vyhověli, jen kvůli mému strachu a psychice..byla bych ochotná zakrok i zaplatit.
Poradite jak postupovat, nebo prostě jestli se to vůbec dá nějak zařídit?
Dpifam, že me neukamenujete :-/
Za román se omlouvám, ale musela jsem se z toho vypsat..
Dekuji všem za pochopení :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
9.12.16 08:39

Jak šílené porody jsi měla? První dítě jsem rodila vexem, trhlá i přes nástřih, transfuze a šití v celkovce. Do přirozeného porodu mě už nikdo nenutil. Druhé dítě šlo plánovanou secí. Doktor se mě ptal hned na začátku, jestli chci tak nebo tak, pak jsem přestoupila k jinému doktorovi a ten taky říkal, že to bylo rozumné.

• Citovat
  • Upravit
73
9.12.16 08:55

Ja myslim, ze by se to melo dat domluvit v porodnici, kdyz si to vyargumentujes proc ty porody byly tezky a proc uz to nechces podstoupit znovu. Myslim, ze normalni doktork to pochopi. Vse je o komunikaci. Drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
9.12.16 08:57

To se musíš domluvit s Dr. Já měla akutní císař a o nindy vic. Radsi mit natrhlou pipinu než celé břicho rozřezaný. Zbylo mi po tom převis a necítím podbřišek. Taky sem se bála porodu a už sem měla i domluvený termin sekce. Ale nakonec si to rozmyslela. A stejně to sekci dopadlo. A pak sem si rikala ze ja blba vubec nad cisařem uvažovala. Celý měsíc sem se rozhýbavala. Když sem chtěla vzit malou z postýlky tak sem mela pocit že mi prasknou stehy a mala mi několikrát MÁLEM spadla. Takže pokud budu ještě rodit zažádam o vyvoláni týden před termínem. Já 14dní přenášela. Nápichl mi blbě epidurál, vyvolávali mi to, neotevřela sem se jen na 5cm když už měli malou venku začala sem jim na sále zvracet. Z nevyspání, léku a špatného dýcháni. Takže za mě rozmýšlej. Ja sem pro přirozenou. Nakonec to dopadlo tak že mi malou krmily sunarem ač sem s tím nesouhlasila a pak mi nechtěla mlíko. Jak pak myslela že pije a 3týdny hladověla. Minimálně pila. :zed: Njn příště jdu rodit jinam. Byla to tam katastrofa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.16 08:58

Ja jsem měla první porod 22h, už do porodnice jsem jela s nesnesitelnymi bolestmi, ale vůbec jsem se neotvirala..takže me stále cpali oxytocin, potom zas injekce proti bolesti, protože jsem byla už nesnesitelně protivna, ty bolesti byly šílený..byla jsem tak vyčerpaná, že jsem se je i snažila ukecat a zaplatit, ať mi tohoto císaře udělají..dostalo se mi akorát odpovědi, že když to šlo tam půjde to i ven, sestry nebyly zrovna nejpříjemnější..nakonec se podařilo a porodila jsem dceru, měla téměř 4kg, byla jsem potrhana snad úplně všude..
Druhý porod byl celkem dost podobny, akorát o 4h kratší..
Vím, že to není zas tak hrozný, že některé maminy protrpely mnohem víc a taky to přežili, ale já jsem prostě citlivka a špatně snazim jakoukoliv bolest :-(
Nyní jsem se doktorce zmínila se svým strachem a byloje mi řečeno, že 3. už půjde jako po másle..ale to mi na psychice moc nepridalo :-/

• Citovat
  • Upravit
992
9.12.16 09:01

Sry za gramatiku pišu na mobilu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
9.12.16 09:02

Zajdi si k psychologovi. Vystaví doporučení na cs, které pak predlozis v porodnici. Budu u třetího dítěte postupovat stejne. Rozhodne nespolehej jen na domluvu. Ja to udělala po prvním velmi těžkém porodu, kdy mi v porodnici při registraci v druhem těhotenství řekli, ze porod povedeme cs bez problému. Jenže pak na konci tehu otočili a ze to půjde dobre samo. Jo. Šlo. Akorát mne dítě potrhalo tak, ze mam rupturu třetího stupně.

Takže pozor na domluvy a pokryj se i tím psychologem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
9.12.16 09:05

O jaj… No vidim že ač si žena vybere tak či onak bude trpět stějně. Bolesti před během a po porodu. :- je to hrozný. Dobre je to že 1/3 bolesti žena zapomene. Ale i tak je to dost náročné. Nevim o mamině co by měla porod ukázkový. A pokud tak je to rarita 1 z 10000. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.12.16 09:07
@Anonymní píše:
Ja jsem měla první porod 22h, už do porodnice jsem jela s nesnesitelnymi bolestmi, ale vůbec jsem se neotvirala..takže me stále cpali oxytocin, potom zas injekce proti bolesti, protože jsem byla už nesnesitelně protivna, ty bolesti byly šílený..byla jsem tak vyčerpaná, že jsem se je i snažila ukecat a zaplatit, ať mi tohoto císaře udělají..dostalo se mi akorát odpovědi, že když to šlo tam půjde to i ven, sestry nebyly zrovna nejpříjemnější..nakonec se podařilo a porodila jsem dceru, měla téměř 4kg, byla jsem potrhana snad úplně všude..
Druhý porod byl celkem dost podobny, akorát o 4h kratší..
Vím, že to není zas tak hrozný, že některé maminy protrpely mnohem víc a taky to přežili, ale já jsem prostě citlivka a špatně snazim jakoukoliv bolest :-(
Nyní jsem se doktorce zmínila se svým strachem a byloje mi řečeno, že 3. už půjde jako po másle..ale to mi na psychice moc nepridalo :-/

Jenže po císaři to třeba bude bolet taky :nevim: a podle mě déle, než 22 hodin.
Zkusila bych si promluvit s nějakou dulou třeba, jestli by tě to neuklidnilo… A případně s psychiatrem, myslím, že on může dát doporučení pro císař z důvodu tokofobie (strach z porodu) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
9.12.16 09:08

Já rodila od 18-8rána. S tím že sem ležela v nemocnici týden… :( a rozhybavala sem se měsic možná dýl. Jako rozparané břicho žádna slast

Příspěvek upraven 09.12.16 v 09:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.12.16 09:09

@Mišičta Já měla oba porody v pohodě, sice malé šití, ale jinak super.
Spíš takové maminy nemají potřebu o tom mluvit nebo psát, tak nejsou tolik „vidět“, jako ty, které měly porody na houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
9.12.16 09:11

@Pipet asi to tak bude no… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
9.12.16 09:14

@Mišičta ono každé ma svoje. Ja měla jednou rupturu druhého a jednou třetího stupně. Obojí se hojilo ještě dlouho po sestinedeli. Po posledním porodu mam následky, které se nedají odstranit jinak než operaci v celkové narkoze a dalším dlouhým hojením. Proto zakladatelku chápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.16 09:16

Tak myslíte, že by mi doporučení od psychologa pomohlo? Někde jsem cetla, ze na to v některých nemocnicích neberou ohledy..
Což si myslím, že by doktoři měli brát ohledy na budoucí maminy, aby se citili dobře a byly v psychické pohodě..:-)
Císaře se samozřejmě také bojím, ale ne tolik..
Pred půl rokem jsem prodelala akutní operaci žlučníku, kdy to nešlo ani laporoskopicky, takže mi museli udělat klasický řez..no bolesti byly pořádné, nemohla jsem se dva týdny pořádně zvednout z postele, ale manžel mi se vším ochotně pomohl a byl mi oporou..
Když se na to podívám zpetne, tak bolesti po operaci byli v porovnání s porodem úplně v pohodě..a to je u mě co říct :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.16 09:17

Císař se dohodnout dá, mám toho sebou a po prvním přirozeném porodu, který proběhl tak nějak normálně jsem si ho dohodla sama, ta bolest co jsem zažila pri první se s tou bolesti po císaři fakt nedá srovnat, císař byl bájo… Anonymně citlivé údaje jinak smazat prosím

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100