Holky OSVČ poraďte

Anonymní
6.4.17 21:52

Holky osvc poradte

Ahoj, potrebuji poradit, dnes jsem si na socialni odnesla papir na materskou ( jsem osvc, mam narok na tu nejnizsi materskou, ted jsem 8 tydnu pred tp)ted musim cekat 30 dni a pak dostanu papir s potvrzenim, chci se zeptat zda mam jit neco nahlasit na pojistovnu a na zivnostensky urad? Zivnostak mi stale bezi. Dekuju za pomoc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3224
6.4.17 22:09
@Anonymní píše:
Ahoj, potrebuji poradit, dnes jsem si na socialni odnesla papir na materskou ( jsem osvc, mam narok na tu nejnizsi materskou, ted jsem 8 tydnu pred tp)ted musim cekat 30 dni a pak dostanu papir s potvrzenim, chci se zeptat zda mam jit neco nahlasit na pojistovnu a na zivnostensky urad? Zivnostak mi stale bezi. Dekuju za pomoc

no až se narodí miminko tak zajdi na OSSZ i na VZP a oni ti poradí co a jak. Na živnostak zajdi - bud si to stopneš tu živnost anebo to mužeš dělat na vedlejšák. To dělám já. Takže až se ted malá narodí tak nebudu 4 roky muset platit ani zdravotní ani sociální pojistení a vydělat si mužeš na vedlejšák max 60 tis/ rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.17 22:37

@axelina no me jde o ty zalohy abych je nemusela platit po celou dobu co budu na mateřské i rodicaku tak si asi zivnost pro klid duse stopnu. Akorat papir o pobirani materske budu mit az za mesic a na zdravotni musim urcite zajit driv.

• Citovat
  • Upravit
24870
7.4.17 08:36

U mateřské se tuším nesmí provozovat živnost. Já si ji na toho půl roku pozastavila a pak jsem ji obnovila jako vedlejší, co jsem byla na rodičáku. Teď nárok na mateřskou nemám, protože jsem si nestihla platit včas nemocenské pojištění, takže pojedu na hlavní činnost až do porodu, kdy začnu pobírat čtyřletý rodičák a dnem porodu pojedu zase na vedlejší činnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.17 12:08

@Maky.p aha a to ze uz nejedu na hlavni ale vedlejsi musim nekde nahlasovat?

• Citovat
  • Upravit
24870
7.4.17 16:45
@Anonymní píše:
@Maky.p aha a to ze uz nejedu na hlavni ale vedlejsi musim nekde nahlasovat?

Na zivnostenskem uradu, odeslou to i na ossz a zp. Ale je lepsi si to tak 14 dni na to jeste obvolat, jestli to maji pozmenene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
7.4.17 20:34

Omyl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie