Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
U p. Zachariáše jsem byla s dcerou, která trpěla velkou nespavostí. Zážitek to nebyl valný. Ptal se mě na ledacos, zjevně jsme mu do ničeho nesedly. Vždycky přemýšlel, pak listoval v knize, zeptal se a když nic, byl zjevně zklamaný. Pak mi pravil, že taková diagnóza je pro homeopata smrt. Což si myslím, že je krajně neprofesionální, tím mi sebral i ten kousek naděje. Napsal nám 1 kapku belladony. Která nepomohla. Tím jsem s homeopatií skončila.
@cell To mě mrzí. Já na něj fakt nedám dopustit.Taky jsem měla potíže s nespavostí a díky němu mám klid. Dostal mě z,,milionu,,dalších problémů. Manželovi třeba dal něco, po čem mu zmizela srdeční arytmie. Jedeme k němu po delší době v únoru, tak jsem zvědavá.
@Jančakecalka píše:
jezdíme k němu leta celá rodina a nikdy se mi nestalo nic, co by mi u něj vadilo, naopak, kolikrát mi volal on sám, chtěl řešit, co dál. To jste první, kdo říká, že mu nesedlje jasný, že si musí homeopat sednout s klientem. Já třeba změnila hafo doktorů, protože jsem měla pocit, že s nima to nemá smysl řešit, když jsem něco potřebovala, z jejich strany to vypadalo, že na mě nemaj čas nebo to hold semnou řešit ani nechtěj. A že takových doktorů je
Prvni opravdu nejsem a to nemyslim
@cell.
Pracuji s klienty, casto se bavime o alternativni medicine a ne zrovna pozitivni zkusenost s nim melo minimalne 10 lidi.
@Jančakecalka : mám jen tuto jednu zkušenost. Chápu, že je to alternativec, ale právě proto si myslím, že si nemůže dovolit říct někomu, že neví co s ním a že mu napíše něco, co mu nejspíš nepomůže, že mu nemůže vzít aspoň tu naději. Hlavní benefit těchto léčitelů je ve víře a tento pán mi jí tedy nedal. Celkově působil dost roztěkaně. Nějak jsem - za ty prachy - čekala něco víc ![]()
@jenny.fields píše:
Prvni opravdu nejsem a to nemyslim@cell.
Pracuji s klienty, casto se bavime o alternativni medicine a ne zrovna pozitivni zkusenost s nim melo minimalne 10 lidi.
Možný, já mám jiné zkušenosti a lidi co znám a jezdí k němu, tak jsou taky spokojený, tak netušim, kde je problém ![]()
@cell píše:
@Jančakecalka : mám jen tuto jednu zkušenost. Chápu, že je to alternativec, ale právě proto si myslím, že si nemůže dovolit říct někomu, že neví co s ním a že mu napíše něco, co mu nejspíš nepomůže, že mu nemůže vzít aspoň tu naději. Hlavní benefit těchto léčitelů je ve víře a tento pán mi jí tedy nedal. Celkově působil dost roztěkaně. Nějak jsem - za ty prachy - čekala něco víc
To mě mrzí, mi jsme s ním spokojený, chová se k nám skvěle, nikdy jsme nepocítili, že by byl nějaký roztěkaný, naštvaný, nebo, že by nás odbyl.
@Jančakecalka píše:
Možný, já mám jiné zkušenosti a lidi co znám a jezdí k němu, tak jsou taky spokojený, tak netušim, kde je problém
Kazdy ma proste jinou zkusenost ![]()
@cell píše:
@Jančakecalka : mám jen tuto jednu zkušenost. Chápu, že je to alternativec, ale právě proto si myslím, že si nemůže dovolit říct někomu, že neví co s ním a že mu napíše něco, co mu nejspíš nepomůže, že mu nemůže vzít aspoň tu naději. Hlavní benefit těchto léčitelů je ve víře a tento pán mi jí tedy nedal. Celkově působil dost roztěkaně. Nějak jsem - za ty prachy - čekala něco víc
Já si dovolím oponovat nebo dát svůj pohled. Jsem taky alternativec. V mém oboru se zrovna spaní také řeší špatně. A já to klientům dopředu říkám, aby se mohli rozhodnout, jestli do toho chtějí jít nebo ne. Z mé zkušenosti je tam šance dejme tomu 50% na nějaké zlepšení. To mi přijde málo, když vím, jak dobře se v mé práci řeší jiné problémy. A chci, aby to člověk věděl, protože přehnaná a nesplněná očekávání jsou špatná věc.
Pro mne tyhle věci nemají s vírou nic moc společného, ano, možná někteří lidé podléhají placebo efektu, ale zdaleka ne všichni. Takže rozhodně nedělám něco, co je o placebo efektu, ale něco, co funguje, ať věří nebo ne.
Takže v tomhle to chápu. Já se to vždy snažím podat jemně, ale zcela na rovinu. Naštěstí lidé nepřichází v drtivé většině případů jen s jedním problémem, takže tohle se do toho zahrne a vidí se, zda se posune nebo ne.
Každopádně negativní zkušenost s ním má fakt dost lidí a to hlavně ve velmi podobných věcech jako je jako by patrný nezájem, nesoustředění atd.
Ale každý si může najít člověka, který mu sedne a ne každý se zase zavděčí všem.
@jenny.fields : rozumím tomu. Možná jsem jen měla jiná očekávání. Byla to zkušenost. Dcera už spí líp a když je člověk vyspaný, hned je svět veselejší ![]()
Byli jsme u něj před pár dny po delší době znovu a naprosto v pohodě, necítila jsem z něj že by neměl zájem, nevěděl si rady, nebo něco jiného, vše proběhlo jako vždy, v klidu, vše jsme si podrobně řekli.
Ahojky chci moc poprosit kontakt na Petra Zachariáše.? Nemohu najít, moc dekuji
@kathon nasla jste? Ja tez hledam… nasla jsem jen odkazy na tu jeho skolu, ne na poradnu. Tak jestli volat tam..?
@lizinka28 píše:
@kathon nasla jste? Ja tez hledam… nasla jsem jen odkazy na tu jeho skolu, ne na poradnu. Tak jestli volat tam..?
Mám telefon přímo na pana Zachariáše. Mám poslat do sz číslo?
@lizinka28 píše:
@Jančakecalka jee,to byste byla hodnamoc dekuji
O. K. poslala jsem to do SZ ![]()