Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, v lekarnicce jsem nasla Staphysagria 9, Calendla officinalis 15, phosphorus 30 a arnica montana 30.
mohla byste mi nektera poradit vyuziti, davkovani apod. Mam pocit ze jsem je mam z dob porodu.
Diky moc ![]()
Staphysagria 9 - při potížím s močením 5 granulí 3× denně. Ostatní nevím, ale google určitě poradí ![]()
Dekuju, aspon jedno si muzu odlozit ![]()
no to bohuzel neni tak jednoduche… zatim vsude pisou: Vzhledem k charakteru monokomponentních homeopatik nenajdete v informacích k jednotlivým produktům oblast použití (indikace) ani dávkování daného léku…
@rainucha píše:
Staphysagria 9 - při potížím s močením 5 granulí 3× denně. Ostatní nevím, ale google určitě poradí
Tak jednoduché to není. Staph je jedním z léků na zánět močového měchýře po prvním sexu.
Jinak se používá na nehojící se POVRCHOVÝCH ran, tedy řezná rána s rovnými okraji, které jsou velmi citlivé na dotek, píchavé bolesti, mají tendenci tvrdnout a pomalu se hojí.
Používá se i na další věci, ale tam je extrémně důležitý psychický stav, jsou to případy, kdy psychické zranění způsobí fyzické potíže.
@Amelie píše:
no to bohuzel neni tak jednoduche… zatim vsude pisou: Vzhledem k charakteru monokomponentních homeopatik nenajdete v informacích k jednotlivým produktům oblast použití (indikace) ani dávkování daného léku…
No přesně! Třeba u Phosphoru se dá těžko vysvětli, na co je. Na určitý druh kašle třeba: Suchý kašel, kterému předcházela ochraptělost + velká žízeň na studené + kašel je vyvolávaný mluvením, smíchem, studeným vzduchem + nemůže ležet na levém boku.
Arnika na zranění, zhmoždění, kdy je zraněné hlavně svalstvo (tj. sval dostane ránu, poruší se tam vlásečnice, krev se vylije mimo ně, vzniká velká modřina) + hrozně to bolí + nemocný nechce, aby se zranění někdo dotýkal, uhybá před rukama doktora + bolí hlavně v noci, nutí to převalovat se v posteli.
@Jankap Jen jsem přepsala co mám v knížečce, co jsem dostala. S homeo nemám žádné zkušenosti, i když mi doporučovala sestřička na podporu mléka. Naštěstí stačilo víc pít ![]()
@rainucha píše:
@Jankap Jen jsem přepsala co mám v knížečce, co jsem dostala. S homeo nemám žádné zkušenosti, i když mi doporučovala sestřička na podporu mléka. Naštěstí stačilo víc pít
Aha. Těmi se neřiď, já je považuju za hodně zavádějící a povšechné. Ke správnému léku s nimi těžko dojdeš.
S podporou mléka jsi to udělala dobře! Nejdřív se má zkusit víc pít ![]()
@rainucha píše:
Celkově mi to přijde dost náročné se v tom orientovat.
Je to náročné, však je to samostatný obor! Proto nemám ráda ty brožurky, snaží se totiž lidem namluvit, že určení léku je brnkačka, že mohou zkoušet, dokud se netrefí a tak.
Ale když se dobrý lék, tak ty výsledky stojí za to!
@Jankap Já jsem trochu skeptická k tomu, jestli to fakt pomůže. Ale co jsem četla, tak to lidem pomohlo. Ale asi bych to volila jako poslední možnost ![]()
@rainucha píše:
@Jankap Já jsem trochu skeptická k tomu, jestli to fakt pomůže. Ale co jsem četla, tak to lidem pomohlo. Ale asi bych to volila jako poslední možnost
Chápu tvou skepsi.
Já už viděla na vlastní oči dost, abych mohla mít jistotu, že to funguje. Pro mě je to první možnost. Ale taková zkušenost je nepředatelná.
Ja bych doporucila mit doma tuto knihu neni draha a moc poradi a je dobre se do ni vzdy kouknout
http://www.megaknihy.cz/…eopatii.html
@ivuška2112 píše:
Ja bych doporucila mit doma tuto knihu neni draha a moc poradi a je dobre se do ni vzdy kouknout
http://www.megaknihy.cz/…eopatii.html
Noo, tahle knížka třeba po porodu doporučuje automaticky použít léky Arnica, China, Staphysagria a Pyrogenium. Dělat něco v homeopatii automaticky je nevhodné, protože homeopatie je založena na individualizaci pacientů (tj. „čím se tato žena po porodu liší od deseti dalších?“).
A pomíjí třeba fakt, že mnohé maminky zvládnou porod a 6nedělí bez potíží a nepotřebují žádnou léčbu.
Francouzská škola homeopatie, které jsou autorky představitelkami, se hodně přiblížila konvenční medicíně a z mého pohledu porušuje některé důležité zásady homeopatie.