Horečka a čaj s citronem

5
26.8.05 23:14

Horečka a čaj s citronem

Prosím o radu, mám 15 denní děťátko a mám zvýšenou horečku. Vzala jsem si panadol a zapila ho hrnkem čaje s půlkou citronu. Můžu kojit nebo se mi dítě osype. Děkuji za radu. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
830
26.8.05 23:25

Dagi,

uvidíš :D , rozhodně koj dál, Panadol taky můžeš, ale s tím citrónem opatrně.
A ikdyby se osypal(a), tak to snad nic tak hrozného nebude, mě se osypal klučík, ale byly mu už asi 4 měsíce, když jsem nemocná pila hodně pomerančovýho džusu (kupoval tatínek :wink: ), za dva dny to bylo pryč.

Držím palce
Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.8.05 23:32

horečka

Milá Dagi,
můžeš kojit bez obav dál, panadol se běžně dává i miminkům, ve tvém mléce z něj sice něco bude, ale nemusiš se ničeho obávat, děťátku neublíží. Myslím ale že při zvýšené teplotě ještě není třeba jeho podávání, až při horečce. A ten citron jsem si taky normálně dávala do čaje, když jsem kojila, v zimě i několikrát denně a nikdy se mimi neosypalo.jinak na tyhle problémy máme doma Zyrtec v kapičkách. Původně jsme ho dostali na šestou nemoc, což je právě spojeno s vyrážkou, takže i v této souvislosti by se dal použít, kdyby bylo třeba , ale pochybuju, že by tvé mimi po Panadolu a citronu mělo vyrážku.

• Citovat
  • Upravit
5
26.8.05 23:41

Já jsem se špatně vyjádřila, mám zvýšenou horečku 38 stupňů tak proto ty obavy. Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
27.8.05 00:05

Dagi,

rozhodně koj dál, právě v Tvém mléce je nejvíce protilátek a mimčo je tím chráněno i před nějakým nachlazením (kdykoliv jsem byla nemocná já a kojila jsem, nikdy kluci neonemocněli). Ale jestli Ti bude opravdu špatně, klidně si dojdi k doktorovi a může napsat OČR manželovi, jestli bys nebyla schopná se o mimi starat.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
27.8.05 15:08

Dagi,

„koj dál“ je sice dobrá rada, ale bohužel se ne vždy dá uplatnit. Já jsem měla zánět v prsu v šestinedělí a s tím i vysokou horečku - nad 38. Kojit se smí pouze s teplotou nižší než 38, jinak totiž mléko hořkne a kazí se a mimčo ho nechce a v každém případě by se dítěti dávat nemělo. Doktor mi řekl - bud snížit horečku nebo umělou výživu nebo mat. mléko pasterizovat (uvařit na 80 C) Panadol nebo paralen (můžeš jich i 6 denně - dle doktora) je sice fajn, ale zabírá pomalu, mě pomohly studené sprchy. Ale jestli máš virozu, tak to radši ani nezkoušej.
Nikdy nezapomenu jak naprosto zdecimovaná zánětem, teplotou a následkem porodu jsem lezla ve 3 hod. ráno do ledové sprchy za křiku hladového dítěte a brečela jsem. Jo, to je ta mateřská láska........kvůli nikomu jinýmu než své dceři bych to vážně nedělala. Tak vydrž a hlavně se brzy uzdrav !!!!

Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky